Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Álomhotel - Vietnám
#72421

kaland | romantikus

Nora, a kínai konkurencia megbízásából érkezik a szállodába, hogy a maga javára fordítsa egy, a Markus által megpályázott földterület, elbírálását. Nora, aki rideg... több»

Rendező: Otto Retzer

Az erdélyi szász kultúra nyomában (Az erdélyi szász kultúra nyomában)
#72422

dokumentum

A szászok távozásával gazdasági, társadalmi, kulturális űr keletkezett Erdélyben. Felbillent az évszázadok alatt kialakult etnikai egyensúly. A sorozat egy gazdag kultúra... több»

Ösvény a Viharsarokban
#72423

dokumentum

A négy részes dokumentumfilm a Füzesgyarmaton működő Ösvény Esélynövelő Alapítvány tevékenységét mutatja be.

Rendező: Kinyó F. Tamás

Blanka
#72424

NA Blanka  (1999)

dokumentum | életrajzi

Kozma Blanka egy szabolcsi cigánytelepen született, átélte népe nyomorúságát, kitaszítottságát. Azért tanult, azért végezte el az egyetemet, hogy a cigányság érdekeit mindenfelé... több»

Égenjárók
#72425

Mamuro Oshii, a Ghost in the Shell és az Innocence rendezője ismét az ember és gép összeférhetetlen, mégis szorosan összekapcsolódó viszonyát vizsgálja. Egy világban, amely nagyon... több»

Sidar
#72426

NA Sidar  (2008)

filmetűd

A történet egy magyar népmese átültetése törökországi viszonyok közé: egy kisfiúról szól, akinek egyedül kell helyt állnia a felnőttek világában, de végül - gyermeki hitét... több»

Rendező: Király Tamás

Exit
#72427

NA Exit  (2010)

játékfilm | krimi

Főszereplőnk egy nap emlékek nélkül ébred fel, egy gyilkosság korona-tanújaként. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy elrabolt nő, akinek tartózkodási helyét egyedül az... több»

Rendező: Lóth Balázs

Budapest Keleti - Paris Nord (Budapest Keleti - Paris Nord)
#72428

dokumentum

A film különböző szemszögekből állítja párhuzamba a budapesti Keleti pályaudvar és a párizsi Gare du Nord történetét, környezetükre gyakorolt hatásukat.

Von Höfler vagyok
#72429

dokumentum

Von Höfler Tibor régi filmjeinek és elbeszéléseinek tükrén keresztül nézünk a pécsi bőrgyáros-tímár generációk több évszázadokon átívelő, gazdagon burjánzó sorsvonalaira.... több»

Rendező: Forgács Péter

Szereplők: Höfler Tibor

Kolozsvár
#72430

NA Kolozsvár  (1999)

dokumentum

Kolozsvár: az Anjouktól kapott kiváltságleveleinek birtokában "szabad királyi város", a függgetlen közigazgatási egység évszázadokon át, - de királybölcső, királyokat indító... több»

Rendező: Mezey Emőke

#72431

animáció | dráma | rövidfilm

Miután a madárijesztővel néhány kellemetlen eset történik, emberré válik és elhagyja helyzetét. Az úton meglát 2 másik madárijesztőt, akik körülményei rosszabbak az övénél.... több»

Rendező: Hazhir As'Adi

Ember Judit - Pócspetri
#72432

dokumentum

Ember Judit - egyéb filmjei mellett - több nagyszerű, rendszerváltó hosszú-dokumentumfilm rendezője. Egyik legfontosabb ilyen filmje - mondhatjuk fő műve - a Pócspetri, amellyel egy... több»

Rendező: Mátis Lilla

Yasmine
#72433

NA Yasmine  (2010)

játékfilm | rövidfilm

Krisztián sikeres forgatókönyvíró, de most írói válságban szenved, míg nem találkozik egy prostituálttal, Yasmine-nal. A lány körül zűrös emberek és ügyek keringenek, ezért az... több»

Sztálin James Bondja
#72434

dokumentum

Bár az apja német volt, ő maga pedig Berlinben folytatta tanulmányait, Richard Sorgénél az egész Szovjetunióban nem akadt elkötelezettebb kommunista. Se bátrabb… Hírszerzőként az... több»

Itt a szabadság! (Itt a szabadság!)
#72435

sci-fi

A rendszerváltás idején Kopa Imre három gyanús alakkal Ausztriába utazik, hogy különféle holmikat vásároljon a megbízója számára. Bécsben azonban semmi sem úgy történik, ahogyan... több»

Felmentő levél
#72436

dokumentum

Szabédi László teológiai tanulmányait Kolozsvárott, Budapesten és Strassbourgban végezte. 1931-től újságíró, kesőbb tanít, majd lapot szerkeszt. 1944-'45-ben a Magyar Népi... több»

Rendező: Kántor László

Szereplők: Bíró József

#72437

dokumentum

Az Akopán Tepui: Az istenek hegye című dokumentumfilmben a venezuelai Akopán Tepiu hegységet meglátogató sziklamászók kalandjaival ismerkedhetünk meg. A hegység a dzsungel közepén... több»

Sziget kanári nélkül
#72438

road movie

A Kanári szigetek legismertebb tagja Gran Canaria, a közhiedelemmel ellentétben nem a kanári madárról, hanem a spanyol telepesek által tenyésztett óriástermetű kutyákról kapta a... több»

Rendező: Kanyó Péter

Che Guevara: az ember a mítosz mögött
#72439

dokumentum

Ötven évvel a halála után utazásra indulunk, hogy szétszedjük a hősies gerillaharcos mítoszát vallomásokkal, korábban nem látott dokumentumokkal és kevéssé ismert archív... több»

Isten veled tábornok
#72440

dokumentum

Görgey Artúr hadvezér, vegyész-tudós és politikus vitatott személyként írta be magát a magyar történelembe. Az árulónak tartott stratéga szerepvállalása a világosi... több»

Rendező: Taba Miklós