Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Kapcsolj fénysebességre
#72401

dokumentum

A tudósok napjaink nagyenergiás magfizikai kísérleteiben nehéz atommagok összeütköztetésével az Univerzum első milliomod másodpercében uralkodó állapotokat kívánják újra... több»

Rendező: Erdőss Pál

Mae-mil-ggot, un-su-jo-eun-nal, geu-ri-go bom-bom
#72402

animáció

"Az út neve: élet" három koreai ember életét és sorsát meséli el, három különálló történetben. több»

Advent Csíkcsobotfalván és Munkácson
#72403

dokumentum

Antal Imre sokoldalú ember. Rajztanár diplomával rendelkezik, de legtöbben népzenészként ismerik. Családi zenekara mellett a csíkcsobotfalvi hagyományok felélesztésével is... több»

Rendező: Nagy Katalin, Mucsányi János

Szereplők: Antal Imre

Los Angeles 1984 - Egy bojkottált olimpia
#72404

dokumentum

1984-ben, ezen a napon kezdődtek Los Angelesben az olimpiai küzdelmek, ahol fényes magyar sikerek születhettek volna... Politikai okok miatt azonban Magyarország nem vett részt ezen a... több»

#72405

dokumentum

Az ikrek rejtélye című francia dokumentumfilm az ikerterhességek izgalmas világát igyekszik feltárni a néző előtt. Mind a mai napig valamilyen különös misztikus figyelemmel kíséri a... több»

Rendező: Nils Tavernier

Csak Nő és Férfi
#72406

akció | rövidfilm

A film főhőse egy lecsúszott rendőr. Züllött életet él, éjszakánként félhomályos, füstös kricsmikbe jár. Az egyetlen pozitív dolog életében egy prostituált, akit egy bárban... több»

Röpirat a magyar fotóművészet helyzetéről
#72407

dokumentum

Ötven éves jubileumát ünnepelte 2000-ben a Magyar Fotóművészek Szövetsége. A jubileum jó alkalom a mérlegkészítésre. Kardos Sándor filmje az ünneprontás szándéka nélkül a... több»

Rendező: Kardos Sándor

Visszaúton 2.
#72408

dokumentum

A film képviselte hazánkat az Európa Tanács és az Unesco média-konferenciáján, a Phare program keretében.

Rendező: Gerebics Sándor

Mi volt ez az egész?
#72409

dokumentum

A magyar film több alkotói nemzedékének képviselői a legendás Pécsi Filmszemlékre - ezzel együtt a magyar film történetének egyik legjelentősebb korszakára - emlékeznek. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

Világnak virága, virágnak világa - Erdélyi Zsuzsanna emlékére
#72410

animáció

A film tiszteleg Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató előtt, aki összegyűjtötte legősibb emlékeink közé tartozó szellemi kincsünket, az archaikus népi imádságokat. Az animáció által... több»

Égi élő igazság
#72411

dokumentum

Tudunk-e tanulni a Nemzetet megtartó dicső múltunkból? Tudjuk-e megőrizve, megtartva, újra alkotni mindazt, amit a történelmi Magyarország szerves történeti alkotmánya, hagyománya,... több»

Rendező: Jelenczki István

Lélekvándorlás
#72412

játékfilm

Egy színésznő, Bánsági Ildikó premierre készül. Reggel újra elalszik és visszaálmodja az esti előadás jeleneteit. Az első jelenetben Schratt Katalint játssza, Ferenc József... több»

Tegnapi és mai huszárok Párizsban (Tegnapi és mai huszárok Párizsban)
#72413

dokumentum

"Barangolok utcáidon, csodálatos, nagy és szent város, kit csókos vágyakkal akarok néhány mámoros hét óta megközelíteni. Barangolok, és azt akarom, hogy az enyém légy.Ó, Párizs,... több»

Regina Pacis
#72414

dokumentum

A moldvai csángók lélekszáma kb. háromszázezer, közülük úgy hatvanezren beszélik az archaikus magyar nyelvet. A Magyarországi Csángó Magyarok Szövetsége segítségével eddig 13... több»

Irodalom
#72415

NA Irodalom  (2008)

dráma | rövidfilm

Egy 20 éves író, induló irodalmi tehetség azzal tölti napjait, hogy otthon az írógépénél ülve lázasan keres egy novella témát. Egyszer csak kitalálja: egy kémről kéne írnia,... több»

#72416

dokumentum | krimi

Netflix

Ebben a megrázó dokumentumfilmben túlélők mesélnek arról, hogyan bántalmazta őket a La Luz del Mundo egyházi vezetők három generációja. több»

Vendég
#72417

NA Vendég  (2006)

kísérleti film

Szendergésedből furcsa neszre ébredsz,a konyhában valami különös készülődik.

Rendező: Arany Gold Zoltán

Thongtae
#72418

NA Thongtae  (2004)

dokumentum

2003-ban jelent meg az első thai-magyar szótár, Kékesi László munkája. A szerző egyetemi tanulmányai alatt thai szerzetesek közt, kolostorban sajátította a nyelvet... A 11 ezer szót... több»

Rendező: Pintér András

#72419

animáció

Az Elhagyatott Réten szerdánként van a Bújócskázás Világnapja. Szerda van, így a kuflik is bújócskázni kezdenek.  Valér a hunyó. Mindegyik kufli talál magának búvóhelyet, csak... több»

Kishalak... Nagyhalak...
#72420

dokumentum | életrajzi

Egy film, ami arról szól ami a címe.A történet szereplői egy folyó orvhalászai és vízirendőrei. A folyóban ipari tételben orvhalászó csoport és egy tőlük független kockásinges,... több»

Rendező: Gyarmathy Lívia