Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Nyáron piros, télen kék...
#72441

filmetűd | rövidfilm

A film Erdélyben, a gyimesi csángók körében játszódó balladisztikus történet.

Zegzugos történetek – A szegedi Boldogasszony meséi
#72442

dokumentum

„Vajon tudja-e mindenki, hogy Magyarország egyik legszebb nevű sugárútjáról, a Boldogasszony sugárútról több, zegzugos kis utca ágazik el, amelyek közül néhánynak különösen... több»

A Tóásó dosszié - Túlélve Bolíviát
#72443

dokumentum

Hogy lehetett kibírni öt év tíz hónapot a világ egyik legdurvább börtönében? Mi a háttere a vádalkunak, és hogyan sikerült elmenekülni az országból? Egyáltalán miért ment oda... több»

Rendező: Lukács Csaba

Jó estét Wallenberg úr!
#72444

dráma

A kicsit aggályos stockholmi főrabbi, dr. Marcus Ehrenpreis némi habozás után egyezik bele, hogy különleges küldetéssel Magyarországra utazzon. Raoul Wallenberg, akit befolyásos... több»

Felvidéki körút: Szlovákia szépségei
#72445

road movie

Felvidéki utunk során a régmúltat idéző nevek, az egykor magyar, történelmi helyek, városok, mint Zólyom vára, ahol Balassi Bálint született, a betléri Andrássy kastély, vagy a... több»

Rendező: Meronka Péter

#72446

A Filmek és sztárok című magazinműsor a filmvilág legaktuálisabb eseményeivel foglalkozik; egyenes adásban tájékoztat az egyes fesztiválok filmes történéseiről. Sztárok,... több»

Színházépítők
#72447

dokumentum

Ferdinánd Fellner és Hermann Helmer bécsi építészek negyvennyolc színházat építettek s ebből tizenegyet a történelmi Magyarország területén. A Víg, az Operett, a régi Nemzeti... több»

Rendező: Sára Balázs

Vigyázz, sziklapiton!
#72448

dokumentum

Dél-Afrikában él egy bestia, melynek se keze, se lába, mégis negyed óra alatt meg tudja fojtani áldozatát. A sziklapitonra az ország lakói nemcsak a mérete és az ereje miatt tekintenek... több»

Rendező: Graeme Duane

Idegen test
#72449

NA Idegen test  (2002)

kísérleti film | rövidfilm

A film egy meditáció során megjelenő, vibráló látomás-sorozat segítségével keresi a válaszokat a testi lét összefüggéseire.Az egész életünkön át viselt hústömeg... több»

Rendező: Ulrich Gábor

Démonrádió
#72450

horror

A középiskolás Angelica összetűzésbe kerül az anyjával, miután az új barátnője, Staci hatására – első alkalommal az életében – megszegi a szabályokat. Nem sejti, hogy... több»

#72451

horror

A Tabbot család 1925 óta rémísztgeti műsorával a vendégeket, akiket étellel, máglyával, kosztümökkel, jövendöléssel, színpadi előadással, játékokkal és zenével várnak. A... több»

Alice
#72452

horror

A film története szerint egy kedves pár örökbe fogad egy kilenc éves kislányt, ám csakhamar rá kell jönniük, hogy a lány szörnyű titkot rejteget. több»

Ízőrzők: Ozora
#72453

dokumentum

A Tolna megyei Ozora különleges település; hét dombra épült és kettészeli a Sió. A csodálatos természeti kincsek mellett a község kulináris területen is számos érdekességet és... több»

Rendező: Móczár István

Harvey hurrikán − állatmentés vihar után
#72454

dokumentum

A Harvey hurrikán okozta árvizek miatt számos állat elveszítette az otthonát. A hivatásos és önkéntes állatmentők fáradhatatlanul dolgoztak az állatok megmentésén. több»

Kéz kezet mos
#72455

vígjáték

Zentay bácsi a hozzá fordulóknak kellő ellenszolgáltatásért mindenfélét kijár. Felháborodik, amikor lányát feleségül kéri titkára, aki apját sem ismeri. Unokahúga, a szép Anna,... több»

Kisiskolásdi
#72456

dokumentum

A Bükk északi lábánál húzódik meg Mályinka, egy hatszáz lelkes kis falu. Iskolájába jár a helység apraja-nagyja. Együtt indul reggel otthonról kicsi és nagy, s a felsős... több»

Rendező: Szobolits Béla

Boldog Várad – Szent László városa
#72457

dokumentum

Nagyvárad az újrakezdések városa – hosszú évszázados történelme során többször is elpusztult, ám lakosai mindannyiszor újjáépítették, akár a tatárjárás, akár Dózsa... több»

#72458

NA Mese a hantikról  (2010)

(5)

dokumentum

Hanti „western” az 1933-as kazimszki felkelésről, melynek során az osztyákok el akarták kergetni a vörösöket, hogy a saját szokásaik szerint élhessenek. A felkelést két évig... több»

Rendező: Oleg Fesenko

Ketten jössztök, hárman mentek
#72459

dokumentum

Egy néprajzkutatónak elege lesz a városi élet zajából és úgy dönt, hogy családjával együtt egy kis csángó faluba költözik. Önállátásra rendezkedik be, sikeres gazdaságot... több»

Mediawave koncertek - Savale Fanfare
#72460

zenés

A moldvai Savale Fanfare 11 tagú fúvószenekar rendkívül lüktető, balkáni népzenét játszik. Otthon mulatságokon, esküvőkön lépnek fel az ünnepeltek és egybegyültek... több»