Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Teleki Téka - 200 év a tudomány szolgálatában
#72501

dokumentum

A marosvásárhelyi Teleki Tékát 1802-ben alapította Teleki Sámuel kancellár. Közel fél évszázados gyűjtőmunka után döntött a "könyvesház" megépítéséről. Filmünk az... több»

Rendező: Marius Tabacu

#72502

NA Warning  (2021)

sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben az emberiség mindennapjait egy az élet minden területére kiterjedő csúcstechnológia szabályozza. Egy globális vihar azonban hatalmas károkat okoz az... több»

Ha beköszönt a világvége
#72503

dokumentum

Az izgalmas dokumentumfilm bemutatja azt a hatalmas és precíz gépezetet, amely fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy az Egyesült Államok kezelni tudja a legszélsőségesebb eseményeket is.... több»

Varázslatos tanúhegyek
#72504

dokumentum

A Balaton-felvidék legnyugatibb tájegységét, a Tapolcai-medencét mutatja be az ismeretterjesztő film, különös tekintettel a hegyekre. Részletesen megismerjük a Csobánc-, Gulács-hegy,... több»

Rendező: Kontra Mária

Vadászat az orosz tigrisre
#72505

dokumentum

Chris Morgan brit ökológus és Sooyong Park koreai kameraman Oroszország keleti erdeiben próbálják lencsevégre kapni a szibériai tigrist, mely eddig csak Sooyongnak sikerült. több»

Magnóliakert
#72506

játékfilm

A szívszorító történet egy fiatalasszony és egy öregember sorsába enged bepillantást. Az idős férfi egy elegáns otthon lakója, s a fiatal nőnek az a munkája, hogy látogassa őt a... több»

#72507

dokumentum

Ez a dokumentumfilm a Kurszk, a K-19, az USS Thresher és az USS Squalus történetével ismertet meg bennünket. Férfiak egy olyan elit csapatának hősiességét és tragédiáját tárja... több»

Scapin furfangjai
#72508

vígjáték

Ha hihetünk Moliere-nek, Nápoly kék ege alatt az élet nagyon hasonlít egy mozgalmas vásári komédiához, melyben fiatal szerelmesek és agg apák között törvényszerű értetlenség... több»

Az utolsó mohikánok
#72509

dokumentum

Mónosokor az ország egyik legkisebb lélekszámú települése. A baranyai faluban már csak négyen élnek. A dokumentumfilm őket és düledező környezetüket mutatja be.

#72510

dráma | fantasy | sci-fi

A Föld forgása folyamatosan lassul, így az éjszakák hossza is megnövekedik. Hamarosan a forgás már annyira lassúvá válik, hogy az éjszakák szinte egy örökkévalóságnak tűnnek. Az... több»

Betyárok csillaga
#72511

dokumentum

A dél-alföldi parasztságot mindig is sokféle nyomorúság sújtotta. Az 1700-as évek első felében feketehimlő, 1831-ben a nagy kolerajárvány tizedelte meg, ehhez jött a mérhetetlen... több»

#72512

akció | dráma | krimi | rövidfilm

Négy férfi tervezi a következő rablásuk részleteit, nem tudva, hogy az egyikük a rendőrség besúgója.

Zach's Lie
#72513

dráma

A film története szerint Jack Osborne élete egycsapásra megváltozik, amikor egy álarcos ember betör az otthonába, megfenyegeti a családját és kifosztja a lakását. Jack, édesanyja és... több»

Házi feladat
#72514

kísérleti film

Egy kisfiú írja a házi feladatát: "A mi házunkban soha nem történik semmi érdekes...", és közben nem veszi észre az orra előtt, az ablakon túl zajló eseményeket - betörés,... több»

#72515

NA Room 9  (2019)

dráma | horror | thriller

Egy szörnyű esemény után negyven évvel eljön a bosszúállás ideje.

Mesélő
#72516

NA Mesélő  (1996)

dokumentum

A filmben Czupor István meséli el életét, nevelőszülőknél töltött gyermekkorától az 1956-os forradalomban való részvételén kersztül kanadai tartózkodásáig, ahol többet volt... több»

Rendező: Mispál Attila

#72517

NA Ghibah  (2021)

horror | vígjáték

A történet néhány lányról szól, akik előszeretettel pletykálkodnak, mígnem az egyikük testében különös változások indulnak be.

Prédikáljatok és tanítsatok
#72518

dokumentum

A film az ezeréves pannonhalmi bencés főapátság történetébe, és mindennapjaiba pillant be. Megismerjük a kolostor történelmének legfontosabb dokumentumait, az itt őrzött... több»

Rendező: Lakatos Iván

Utak Vásárhelyről
#72519

dokumentum

Dr. Csőgör Lajos, az első rektor és Dr. Dóczy Pál professzor beszél az első székelyföldi egyetem indulásáról, majd volt orvostanhallgatók, így Mester Zsolt, a Sulyok István... több»

Rendező: Kovács András

#72520

misztikus | thriller

Jonas Olsent, a sakkmestert állandóan kísérti a múltja. A sors viszont megajándékozza egy új eséllyel, amikor meghívást kap egy titokzatos sakkjátszmára. több»