Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Aacheni kincs
#72521

dokumentum

Nagy Lajos királyunk kápolnát alapított 1367-ben Aachenben. Felszerelte csodálatos kegytárgyakkal, amelyek ma a dóm kincstárában láthatók. Aachent, a híres zarándokvárost, a magyar... több»

Rendező: Uhrin Tamás

Ó szól-e mi jó
#72522

dokumentum

"A kopasz Feri féle embereket (Rosszak, Csúfak...) mi becsületes, jóérzésű adófizető állampolgárok (Szépek és Jók...) magunktól elzárva (sitt) tartjuk. Mindeközben arra kell... több»

Rendező: Sós Ágnes

#72523

rövidfilm | vígjáték

A szatirikus rövidfilm egy anyáról szól, aki a frusztrációit kivetíti a fiára.

A rács, kíváncsiság, siker
#72524

animáció

Úgynevezett egyperces filmjeiben karikatúraszerűen, de mély humánummal veti fel a mai ember életének legfontosabb kérdéseit. Az egypercesek pici csokrában A rács a börtöncella... több»

A tátrai zergék megmentése
#72525

dokumentum

A Tátra hegység egy különleges állat otthona, mely sehol másutt nem található a Földön. Az 1989-es szlovákiai rendszerváltás után a tátrai zergék száma rohamosan csökkeni... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Utta Danella: Fickók és disznók
#72526

romantikus

Anna szülei gazdaságát gondozza, és rajong érte. Eddig nem gondolt házasságra. Szülei, Hans és Elisabeth nyugdíjba akarnak menni, és átadni lányuknak a vagyont. Anna csak ekkor kezd a... több»

Hamis vádak árnyékában - Délvidéki honvédsorsok 1942/2005
#72527

dokumentum

Ez a történet 2004 májusában kezdődik Szerbia és Montenegróban, pontosabban Újvidéken, az egyetlen magyar nyelvű napilap, a Magyar Szó székházában. Itt tartották meg a délvidéki... több»

Életem Afrika - Dr. Sáska László nyomdokain
#72528

dokumentum

A filmben megelevenednek a híres Afrika-kutató és orvos életének színhelyei az özvegye és ismerősei segítségével.

Jelek
#72529

NA Jelek  (2007)

animáció

Falra karcolt üzenetek egyik csavargótól a másiknak.

Rendező: Pálfi Zsolt

City Experience
#72530

dráma | rövidfilm

Egy Észak-Koreából elmenekült nő először fedezi fel Dél-Korea fővárosát. A rövidfilm a nő hol szívmelengető, hol kesernyés szöuli tapasztalatairól szól.

Lefordított címer
#72531

dokumentum

Amikor egy nemesi család fiú örökös nélkül maradt, utolsó férfitagjának temetésén címerét lefelé fordították, jelezvén, hogy vele az egész família kihalt. Pest vármegye egyik... több»

Rendező: Fuzik János

Testvérem, József, testvérem Klára
#72532

dokumentum

Csonka József cigány missziós lelkész. Feleségével, Klárával 1999-ben költöztek a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiba, tulajdonképpen haza, hisz Klára itt nevelkedett az oláh cigány... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

#72533

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»

Bach passiói
#72534

dokumentum

A passiót, Krisztus szenvedésének történetét a nagyhéten felolvassák a négy evangélista írása szerint. A 4. század óta énekelték, először csak recitálva, latin nyelven, majd a... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Megmaradtak maradéka
#72535

dokumentum

A Kárpátaljai zsidók történelmét, hányatott sorsát és lehetséges jövőjét kutatja a háromrészes dokumentumfilm.

Rendező: Balog Gábor

Rokonok
#72536

NA Rokonok  (1997)

dokumentum

Lukács Csaba újságíró Budapesten él. Ő az egyetlen, aki elszármazott Erdélyből. Tizenhat első unokatestvére van, akik főleg Parajdon és Székelyudvarhelyen élnek. Nagy hát a... több»

60 éve történt
#72537

dokumentum

Kárpátalja bekebelezésének szándékát 1944. november 19-én jelentették be Munkácson, egy pártkongresszuson. A pártkongresszuson megalakított Kárpáton Túli Ukrajna Néptanácsa... több»

Rendező: Ordódy György

Feleségem hagyatéka
#72538

vígjáték

Több, mint 100 esztendős ez a francia bohózat, amely egy "mostohaapa" és gondjaira bízott "kislánya" - aki majdnem mégegyszer annyi idös, mint a mostohaapa - körül bonyolódik. A zene... több»

Egy megtagadott hazafi
#72539

dokumentum

Moldován Gergelyt, a kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem román származású egykori tanárát majd rektorát nemcsak az 1920-as történelmi változás után, de még napjainkban sem... több»

Rendező: Sas Péter

Nyomtávváltás
#72540

dráma | rövidfilm

János, az idősödő nyelvészprofesszor praktikusan oda viszi fiatal feleségét nászútra, ahol vendégelőadást tart. A vonat az orosz éjszakában zakatol, a rádió már kínai adásokat... több»