Listámban 10 olyan színész szerepel, akik "öreg" koruk ellenére még mindig remekelnek filmjeikben.

#10
John Travolta

John Travolta

szül. 1954. 02. 18. (70 éves)
Englewood, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
John Travolta 1954. február 18-án született a New Jersey állam béli Englewoodban, az Egyesült Államokban. Ereiben ír és olasz vér csörgedezik. Édesapja gumiabroncs javító műhelyt üzemeltetett, édesanyja táncos és színésznő volt. Ő íratta be fiát egy New York-i drámaiskolába, és John már tizenhat évesen megkapta első profi... több»
John Travolta-t Oscar-díjra már kétszer nevezték, legutóbb az említett Quentin Tarantino-féle Ponyvaregényért, a drogos bérgyilkos félig komoly, félig komikus megformálásáért. Golden Globe-díjra pedig négyszer jelölték és ötödszörre a Szóljatok a köpcösnek című filmben játszott szerepéért meg is kapta e rangos kitüntetést. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Gyilkos szezon 2013-ből.
#9
Steven Seagal

Steven Seagal

szül. 1951. 04. 10. (73 éves)
Lansing, Michigan, Amerikai Egyesült Államok
Steven Seagal 1951. április 10-én született Michiganben. Kisfiúként az apja egy alkalommal elvitte őt egy focimeccsre. A félidőben előadott harcművészeti bemutató olyannyira magával ragadta, hogy ettől kezdve a sportnak szentelte életét. Először karatét, majd később aikidót tanult. Végül japánba utazott, hogy a legnagyobb... több»
Steven Segal Színészként az 1980-as évek végén és a ’90-es évek elején akciófilmes szerepeivel vált híressé. Legutolsó filmje melyben láthatjuk az Igazság védője 2014-ből.
#8
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

szül. 1948. 12. 21. (75 éves)
Washington - District of Columbia - Amerikai Egyesült Államok
Samuel Leroy Jackson Washingtonban született, de Dél-Tenesseeben nőtt fel édesanyjával és annak szüleivel. Apja távol élt a családjától, alkoholizmusa fiatalon halálba kergette. Az atlantai Morehouse College diákja volt, először tengerbiológiát tanult, de miután csatlakozott egy amatőr színjátszó csoporthoz eldöntötte, hogy a... több»
Samuel L. Jackson a Ponyvaregény (Pulp Fiction) filozófikus bérgyilkosának megformálásával nevét örökre beírta az amerikai filmtörténetbe. Az alakításért Oscar- és Golden Globe-jelölést kapott, a Brit Akadémia díját pedig el is nyerte a legjobb mellékszereplő kategóriában. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Bosszúállók: Ultron kora 2015-ből.
#7
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
Arnold Scwarzenegger Világszerte népszerű filmszínész, sportoló, üzletember és közéleti személyiség. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Terminator: Genisys 2015-ből.
#6
Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

szül. 1946. 07. 06. (77 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Michael Sylvester Gardenzio Stallone, becenevén Sly, 1946. július 6-án született New Yorkban, egy emigráns olasz család gyermekeként. Ereiben olasz, orosz és francia vér is csörgedezik. Születésekor egy komplikáció következtében arcának bal fele lebénult. Szülei kilenc éves korában elváltak, ezt követően sokat költöztek, ezért... több»
Sylvester Stallone a '80-as, '90-es évek egyik legnagyobb világsztárja, legyőzhetetlen hősök sikeres megformálója. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a The Expendables - A feláldozhatók 3. 2014-ből.
#5
Ben Kingsley

Ben Kingsley

szül. 1943. 12. 31. (80 éves)
Scarborough, Yorkshire, England, Egyesült Királyság
Sir Ben Kingsley Krishna Pandit Bhanji néven született 1943. december 31-én Yorkshire-ben, az Egyesült Királyság területén. Édesapja indiai származású orvos, míg édesanyja modell volt. Az apai hivatás folytatására készült, ám a Lear király színházi előadásának hatására a színészet felé fordult. Apai javaslatra változtatta... több»
Ben Kingsley Richard Attenborough filmjében Gandhi megformálásáért elnyerte a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat. Legutolsó filmje melyben láthatjuk az Önkívület 2015-ből.
#4
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (80 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»
Robert De Niro 2 Oscar díjat zsebelt be. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Kiütés 2014-ből.
#3
Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

szül. 1937. 12. 31. (86 éves)
Margam, Port Talbot, West Glamorgan, Wales, Egyesült Királyság
Anthony Hopkins 1937-ben született Wales-ben. Saját bevallása szerint Richard Burton hatására kezdte kezdett színészkedni. Az internátusban hanyagolta a tanulmányait, jobban vonzotta a szabad alkotás öröme. 1957-ben szerezte meg színészi végzettségét a Királyi Színiakadémián, ezüst fokozattal. Két éves sorkatonai szolgálat után,... több»
Anthony Hopkins: A bárányok hallgatnak Hannibal Lecteréért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, amire azóta kétszer jelölték: egyszer a Napok romjaiért és egyszer az Oliver Stone-féle Nixon címszerepéért. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Noé 2014-ből.
#2
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
Jack Nicholson három alkalommal kapott Oscar-díjat: a Milos Forman rendezte Száll a kakukk fészkére című műben MacMurphy; a Becéző szavakban Garrett Breedlove exűrhajós; a Lesz ez még így se című filmben pedig Melvin, a szerelmes regények írója, a gyerekek és a kutyák réme, a szomszédok életének megkeserítője megformálását ismerték el az aranyszobrocskával. Ezen kívül még kilenc alkalommal jelölték Oscarra. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Honnan tudod? 2010-ből.
#1
Morgan Freeman

Morgan Freeman

szül. 1937. 06. 01. (86 éves)
Memphis, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Morgan Freeman 1937. június elsején született Tenesse-ben, és a Los Angeles-i tanulmányai után több évet szolgált az Amerikai Légierőnél gépészként, ahol azt tervezte, hogy vadászpilótaként épít karriert, de végül a színészet mellett döntött (emellett megszerezte a pilóta-engedélyét is). Saját bevallása szerint döntésére... több»
Morgan Freeman Amerika egyik legkiválóbb színésze, akit eddig háromszor jelöltek Oscar-díjra. Emlékezetes alakításokat nyújtott mozifilmekben, televízióban és a színpadon egyaránt. Legutolsó filmje melyben láthatjuk a Ted 2. 2015-ből.