Ennyi volt, itt a 20 legjobb sorozat, ami 2023-ban ér véget (Netflix, HBO Max, Disney+, Prime Video, Apple TV+, SkyShowtime)

Számos kedvenc sorozatunknak vége szakad 2023-ban.

A Riverdale a Ted Lasso és a Szexoktatás is a leköszönő show közé tartozik. Te melyik kedvencedtől leszel kénytelen ebben az évben elbúcsúzni? 

#20

80 Servant  (2019)

(4) (3)

dráma | horror | thriller

Apple TV+

Pszichothriller-sorozat az Üveg, a Széttörve és a Hatodik érzék rendezőjétől, M. Night Shyamalantól.

A sorozat fináléja március 17-én került adásba az Apple TV+-on. M. Night Shyamalan executive producer eredetileg hat évadot képzelt el, de úgy döntött, hogy négy évaddal fejezi be a horrorsorozatot, amikor még továbbra is erősen részt vett a sorozat gyártásában. Shyamalan a Digital Spy-nak elmondta, úgy vélte, egy rövidebb széria lehetővé tenné, hogy "rendesen befejezze". "Azt hiszem, jobban érzem magam, ha négyéves elkötelezettséget mondok, mint ha hatéves elkötelezettséget, hogy ennyire benne legyek" - mondta a rendező - "Látom a célvonalat. Ezen a szinten el tudom kötelezni magam". Az utolsó évad január 13-án indult az Apple TV+-on.
#19

vígjáték

Disney+

Nyomon követhetjük négy indián kamasz felcseperedését egy rezervátumban, Kelet-Oklahomában. több»

A sorozat fináléja szeptember 27-én kerül adásba. A Reservation Dogs alkotója, Sterlin Harjo júniusban az Instagramon jelentette be az FX és a Hulu sorozatának végét, még a harmadik évad megjelenése előtt: "Mindig is tudtam, hogy mi lesz ennek a történetnek a vége, csak azt nem tudtam, hogy mikor érkezik el" - írta Harjo a posztjában - "Ahogy folytattuk a sztorizást és a forgatókönyvek írását ebben az évadban, a producerek, Taika és jómagam számára világossá vált, hogy a harmadik évad fináléja a tökéletes sorozatfinálé".   
#18

87 Szexoktatás  (2019)

(34) (4)

dráma | vígjáték

Netflix

Egy tinédzser fiú, akinek az édesanyja szexterapeutaként dolgozik, szövetkezik egy középiskolai osztálytársával, hogy együtt szervezzenek meg egy underground szexterápiás... több»

A negyedik és egyben utolsó évad szeptember 21-én debütál a Netflixen. A Netflix sorozata, amely egy Otis Milburn nevű tinédzser "szexterapeutáról" szól (Asa Butterfield alakítja), a negyedik évaddal véget ér. A nyolc epizódból álló utolsó évad premierje szeptember 21-én lesz, amelynek középpontjában Otis és legjobb barátja, Eric Effiong (Ncuti Gatwa) áll, akik a Moordale Secondary bezárása után egy új iskolába, a Cavendish Sixth Form College-ba igazolnak át. "Nem volt könnyű döntés, de ahogy az új évad témái és történetei kikristályosodtak, egyértelművé vált, hogy ez a megfelelő időpont a sorozatnak is a ballagásra" - mondta Laurie Nunn, a sorozat alkotója. 
#17

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy keményen alkoholizáló középkori hercegnő kalandjait követhetjük nyomon, megismerhetjük a bolond elfjét és személyes démonját. több»

Az ötödik és egyben utolsó évad szeptember 1-jén debütál a Netflixen. A Netflix animációs sorozata a Simpson család és a Futurama alkotójától, Matt Groeningtől egy 10 epizódos utolsó évaddal zárul.  
#16

85 Riverdale  (2017)

(24) (5)

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Netflix

Archie, Betty és Veronica, valamint még néhány barátjuk szülővárosukat igyekeznek felfedezni: vajon mi húzdik meg Riverdale egységesnek, egészségesnek és normálisnak tűnő... több»

A sorozat fináléja augusztus 23-án került adásba a The CW csatornán. Több mint 100 epizód és számtalan kiragadott történet után a Riverdale szereplői végül búcsút intenek, amikor a hetedik és egyben utolsó évaddal véget ért a sztorijuk. A hetedik évad Archie-t, Bettyt, Veronicát és Jugheadet egy '50-es évekbeli környezetben mutatta be, visszautalva az Archie Comics esztétikájára. A sorozat fináléja augusztus 23-án jelent meg, és egy jelentős fordulatot tartalmazott a négyes keménymagot illetően.
#15

87 Milliárdok nyomában  (2016)

(8) (5)

dráma

HBO Max | SkyShowtime

Az ötödik évadban kiújulnak a Bobby Axelrod (Lewis) és Chuck Rhoades (Giamatti) közti régi ellentétek, ráadásul újabb vetélytársakkal is számolniuk kell. Mike Prince (Core... több»

A hetedik és egyben utolsó évad premier augusztus 11-én volt a Showtime-on. A csatornán hosszú ideje futó drámasorozata a hetedik évaddal ér véget, amelynek premierje augusztusban volt. A The Hollywood Reporter szerint már készül néhány spin-off is. Magyarországon a SkyShowtime-on nézhető.
#14

80 Physical  (2021)

(2)

dráma | vígjáték

Apple TV+

Sheila Rubin egy gyötrődő feleség a 80-as években, San Diegóban, aki a zárt ajtók mögött démonaival és gonosz belső hangjával küzd. Azonban ez megváltozik, amikor felfedezi... több»

A harmadik és egyben utolsó évad augusztus 2-án debütált az Apple TV+-on. Májusban az Apple TV+ bejelentette, hogy a Rose Byrne főszereplésével készült Physical befejeződik a harmadik évaddal: "Nagyon hálásak vagyunk az Apple-nek, a Tomorrow Studiosnak és minden kreatív munkatársunknak a lehetőségért, hogy életre kelthettük Sheilát a maga teljes, zord pompájában" - mondta Byrne és a sorozat alkotója, Annie Weisman a Deadline által megosztott nyilatkozatában. - "Ezzel az utolsó évaddal Sheila lázadásról, felépülésről és megváltásról szóló három felvonásos története olyan kielégítő végkifejlethez jut, amelyet ő és a rajongói annyira megérdemelnek" - tették hozzá -"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt az utolsó fejezetet megoszthatjuk mindenkivel".
#13

83 Mayans MC  (2018)

(4) (4)

dráma | krimi | thriller

HBO Max | Disney+

Miután szabadlábra helyezik, Ezekiel visszatér szülővárosába. És bár az egykor nagy reménységnek tartott srác mostanra kissé megfáradt, Ez nagyon is jól látja, miként... több»

A sorozat fináléja július 19-én került adásba az FX-en. Januárban az FX Networks elnöke, John Landgraf bejelentette, hogy a Sons of Anarchy spin-off sorozat az ötödik évaddal befejeződik. Az első két epizódot az összesen 10-ből május 24-én mutatták be, és a finálé júliusi megjelenéséig hetente jöttek az új részek. A sorozatot nálunk a Disney+-on nézheted.
#12

akció | dráma | thriller

Amazon Prime Video

Jack Ryan CIA ügynök veszélyes küldetésre indul, amikor megpróbálja felderíteni a terroristák kommunikációs csatornáit. több»

A sorozat fináléja július 14-én jelent meg a Prime Video-on. A Prime Video Tom Clancy's Jack Ryan című sorozatának negyedik és egyben utolsó évadát, amelyben John Krasinski alakítja a címszereplőt, a harmadik évaddal párhuzamosan forgatták. Különlegesség, hogy ez a stáb is járt Magyarországon és többek közt a Nemzeti Múzeumban is forgattak!
#11

89 Feketelista  (2013)

(25) (18)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Raymond Reddington egykoron a kormánynak dolgozott, azonban mára ő lett a világ legkeresettebb bűnözője. A férfi egy napon besétál az FBI székházába, feladja magát, és egy... több»

A sorozat fináléja július 13-án volt az NBC-n. A Feketelistát Magyarországon a Netflixen nézheted. A James Spader főszereplésével, Raymond "Red" Reddington szerepében készült thriller-sorozat a 10. évaddal ért véget az NBC műsorán. "Megemeljük a Reddington-kalapunkat az elkötelezett produkciós stáb, a keményen dolgozó forgató stáb és a tehetséges írók előtt" - mondta a Sony Pictures Television Studios társelnöke, Jason Clodfelter a The Hollywood Reporter-nek adott nyilatkozatában - "A kiszámíthatatlan fordulatoknak köszönhetően egy olyan tévésorozat jött létre, amely a világ minden táján a közönség szórakoztatását szolgálta, és most, hogy belépünk az utolsó évadba, alig várjuk, hogy a nézők láthassák, hogyan búcsúzik Raymond Reddington."
#10

82 Én még sosem...  (2020)

(13) (5)

vígjáték

Netflix

Devi egy modern, első generációs indiai-amerikai tinédzser lány, akinek meg kell vívnia a maga harcait a beilleszkedéshez. Amikor Devire rátalál a szerelem, addigi bonyolult... több»

A sorozat fináléja június 8-án volt a Netflixen. A népszerű tinisorozat, amelynek középpontjában egy indiai-amerikai tinédzser, Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan alakítja) áll, 2020 áprilisában debütált a Netflixen. A sorozat a negyedik és egyben utolsó évaddal zárult, amely júniusban jelent meg a streameren.  
#9

74 Manifest  (2018)

(6)

dráma | misztikus

HBO Max | Netflix

A Montego Air 828-as járata légörvénybe keveredett. A sikeres landolás után nagy kő esik le a legénység és az utasok szívéről. Ekkor azonban rájönnek, hogy a néhány órának... több»

A sorozat fináléja június 2-án jelent meg a Netflixen. Miután az NBC megszüntette, a Netflix felvette a rajongók kedvencét, hogy egy utolsó, 20 epizódos évadban dolgozza fel, mi történt a 828-as járattal. Az utolsó évad első 10 epizódja 2022. novemberben debütált a streameren. Az utolsó epizódok idén június 2-án kerültek a képernyőre.
#8

92 Ted Lasso  (2020)

(13) (7)

dráma | sportfilm | vígjáték

Apple TV+

A sorozat Ted Lasso amerikaifutball-edző történetét követi nyomon, aki az Egyesült Királyságba tart, hogy a londoni labdarúgó csapatot az angol foci élvonalába juttassa. több»

A sorozat fináléja május 31-én jelent meg az Apple TV+-on. A Ted Lasso sztárja, Jason Sudeikis márciusban a Deadline-nak nyilatkozva megerősítette, hogy a sorozat harmadik évada lesz az utolsó: "Ez a vége ennek a történetnek, amit el akartunk mesélni, amit reméltünk, amit szerettünk elmesélni. Az a tény, hogy az emberek többet akarnak és kíváncsiak arra, amit még nem is ismernek - ez pedig a harmadik évad -, hízelgő" - mondta év elején Sudeikis. A szeretett komédia utolsó évada március 15-én indult és május 31-én fejeződött be.
#7

81 Utódlás  (2018)

(4)

dráma

HBO Max

A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával... több»

A sorozat fináléja május 28-án került adásba az HBO-n. Az HBO egyik legsikeresebb, kritikusok által is elismert sorozata a 10 epizódos negyedik évaddal zárult. Az Utódlás alkotója, Jesse Armstrong a The New Yorker című lapnak adott interjúban hozta nyilvánosságra a hírt, amely körülbelül egy hónappal a negyedik évad premierje előtt jelent meg. Amstrong elmondta, hogy a sorozat második évada körül: "...elkezdtem tudni, hogy szerintem hol kellene véget érnie. Úgy gondolom, hogy ez a sikertörténet, amit meséltünk, befejeződött" - mondta - "Ez az izmos évad kimeríti az összes tartalékunkat, és szerintem ezekben a karakterekben van valami fájdalom, ami nagyon erős".
#6

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A ötvenes évek Amerikájában egy átlagos háziasszony úgy dönt, hogy stand up komikus lesz. Miriam "Midge" Maisel egy eszes, szép és életteli zsidó lány, aki előtt egyenes pálya... több»

A sorozat fináléját május 26-án sugározták a Prime Videón. Az Amazon 2022 februárjában jelentette be, hogy a sorozat ötödik évada lesz az utolsó. Az utolsó évad, amelyben Midge "minden eddiginél közelebb került" a sikerhez, kilenc epizódot tartalmazott. 
#5

dráma | romantikus

Netflix

Tully és Kate 1974-ben találkoztak, és azóta különös kapcsolat köti össze őket. Kate meglehetősen félénk és visszahúzódó, míg Tully inkább a menő csajok klubját... több»

A sorozat fináléja április 27-én debütált a Netflixen. A Firefly Lane, Kristin Hannah azonos című könyvének adaptációja, amelyben Katherine Heigl és Sarah Chalke a legjobb barátnőket alakítják, idén nyáron fejeződött be. A második évad első fele 2022 decemberében jelent meg, az utolsó hét epizód pedig április 27-én került a Netflixre.
#4

76 Star Trek: Picard  (2020)

(1)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Amazon Prime Video

Titkos cselekmény. A Star Trek: The Next Generation (1987) folytatásának középpontjában Jean-Luc Picard kapitány (Sir Patrick Stewart) élete áll.   több»

A sorozat fináléja április 20-án volt látható a Paramount+ csatornán. A Star Trek spin-offban Sir Patrick Stewart visszatért Jean-Luc Picard szerepébe a USS Enterprise fedélzetére. A Picard esetében mindig is rövid évadokra számítottak, az utolsó, harmadik évad február 16-án debütált a Paramount+-on. A 10 epizódos évad 2023. április 20-ig tartott. Bár a sorozat véget ért, Stewart a Televíziós Kritikusok Szövetségének téli sajtókörútján azt mondta a sajtónak, nyitott lenne arra, hogy újra eljátssza a szerepét, ha a sorozat "meg tudná tartani az előző három évad minőségét."
#3

82 Carnival Row  (2019)

(7) (2)

fantasy | misztikus | thriller

Amazon Prime Video

Az Orlando Bloom és Cara Delevingne főszereplésével készült sorozat egy fantasy-széria, ami egészen a viktoriánus korig repíti vissza a nézőt. A történet során megjelennek a... több»

A sorozat fináléja március 17-én került adásba a Prime Videón. A Variety arról számolt be, hogy a Prime Video fantasy dráma második évada lesz az utolsó, Orlando Bloom és Cara Delevingne főszereplésével. Az utolsó évad premierje február 17-én volt, és hetente jelentek meg új epizódok. Az utolsó két epizódot március 17-én vetítették.
#2

75 Vadászok  (2020)

(5)

dráma | krimi | misztikus

Amazon Prime Video

Egy második világháborús náci bűnösökre vadászó különleges osztály rájön, hogy szélsőségesek egy csoportja az Egyesült Államokban akarja kiépíteni a Negyedik Birodalmat. több»

A sorozat fináléját január 13-án sugározták a Prime Videón. Az Entertainment Weekly 2022 novemberében jelentette be, hogy a nácik elleni harcról szóló Prime Video sorozat a második évaddal befejeződik. Az Amazon január 13-án tette streamelhetővé a második évad mind a nyolc epizódját.  
#1

84 Doom Patrol  (2019)

(5)

akció | dráma | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

HBO Max

A szuperhőscsapat tagjai egy szerencsétlenség folytán minden eddiginél nagyobb erő birtokosai lesznek. A Főnök a bolygóra leselkedő veszélyt próbálja felderíteni, de miután... több»

Az utolsó évad 2022. december 8-án indult a Max (korábban HBO Max) csatornán. Az HBO Max januárban törölte a DC Comics szedett-vedett hősök csapatáról szóló, furcsa sorozatát, amelynek negyedik évadát továbbra is streamelik. A Variety szerint a csapat tudta, hogy a 12 epizódos negyedik évad lesz az utolsó, így a sorozat idén végleg lezárul.