2018.03.13   szerző: hp   hozzászólások: 0

Hamarosan DVD-n és Blu-rayen is megérkezik a Star Wars: Az utolsó Jedik, melynek kapcsán összegyűjtöttük a legmegosztóbb közönségfilmeket. Ti melyik oldalon álltok?

TOPLISTA: Filmek, amiket vagy imádtak, vagy gyűlöltek a nézők

A Star Wars: Az utolsó Jedik a tavalyi év egyik legnagyobb sikerfilmje volt. A kritikusok és a nézők fele imádta, és az egekbe magasztalta Rian Johnsont, de az biztos, hogy minden egyes pozitív nézői véleményre jutott egy dühös, csalódott vagy cinikus ellenvélemény. Hasonló volt a helyzet az Oscar-díjas Kaliforniai álommal, de a Netflix orkos zsarufilmje, a Bright is kapott bőven hideget-meleget. Nem érdemes megfeledkezni a nagy klasszikusokról sem, a Titanicban sokan minden idők egyik legjobb romantikus történetét látják, de legalább ennyien gondolják, hogy nyálas és giccses, de ugyanezekkel a jelzőkkel illetik sokan a mára kultikus státuszú Forrest Gumpot is. És akkor Az acélemberről nem is beszéltünk: az egyik oldalon állnak azok, akik szerint Zack Snyder adaptációja a legjobb Superman-film, és máig várják a folytatást, miközben az ellentábor nem érti, hogy rúghatna labdába a DC-filmje a Marvel mozik mellett. Nem hagyhatjuk szó nélkül Mel Gibson botrányfilmjét, a Passiót sem, de egyebek mellett felkerült a listánkra A sötét lovag: Felemelkedés Jennifer Lawrence horror-thrillerje, az Anyám! is.

Az alábbi listáról melyik film a kedvencetek, és melyik az, amit semmilyen körülmények között nem néznétek újra?

 

#10

76 Bright (2017)

akció | fantasy | krimi

A film egy olyan világban játszódik, ahol a Földön az emberek mellett misztikus lények élnek. Egy emberi rendőr arra kényszerül, hogy egy orkkal együtt felkutasson egy legendás... több »

#9

69 Anyám! (2017)

dráma | horror | misztikus

A film története szerint egy párnak nem várt kihívással kell szembenéznie, amikor egy nem várt vendég toppan az életükbe. Mindeddig harmonikus kapcsolatuk nehezen tud megbirkózni... több »

#8

akció | thriller

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több »

#7

70 Az acélember (2013)

akció | fantasy | kaland

A Kripton bolygó szülötte, Ka-El gyermekként érkezik a Földre. Egy házaspár tagjai, Martha és Jonathan Kent fogadják be, és nevelik fel. A fiú rádöbben, hogy különleges... több »

#6

dráma | krimi | thriller

A maxikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a... több »

#5

72 Kaliforniai álom (2016)

dráma | musical | romantikus

Egy jazz zongorista története, aki beleszeret a gyönyörű, feltörekvő Los Angeles-i színésznőbe. több »

#4

93 Forrest Gump (1994)

dráma | romantikus

"Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál", állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az... több »

Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyvíró: Eric Roth
Szereplők: Tom Hanks, Kurt Russell, John Lennon, Robin Wright, Sally Field
#3

akció | fantasy | kaland

2017 végén a nyolcadik résszel tér vissza mozikba a Star Wars franchise. Rey rátalált Luke Skywalkerre, azonban még sok kérdésre kell választ találnia sorsát illetően, miközben... több »

#2

82 Titanic (1997)

dráma | romantikus

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több »

#1

81 Passió (2004)

dráma

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó... több »