Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2018-től 2018-ig - Olaszország

#1

dokumentum

Netflix

Egy utazás azok szemén keresztül, akik úgy döntöttek, hogy saját történeteiket más emberek történeteivé varázsolják. több»

#2

80 Hét nő  (2018)

(1)

dokumentum

Netflix

Hét nő élettörténetén keresztül hét különböző világot ismerhetünk meg. több»

Sajnos elég unalmasnak találtam és nem igazán kötött le. Lehet, hogy valaki más nem így lesz vele.
#3

dokumentum | történelmi

A santiagoi olasz nagykövetség nagy szerepet játszott abban a politikai puccs alatt, hogy kimenekítse az ellenzék képviselőit az országból.  több»

Rendező: Nanni Moretti

Szereplők: Nanni Moretti

#4

dokumentum

A dokumentumfilm őszinten mutatja meg a fiatal zenészek magánéletét, a közös munka kreatív folyamatait, barátságuk és karrierjük alakulását.  több»

#5

dokumentum

A 2017-ben afroamerikaiak ellen elkövetett gyilkosságsorozat sokkolta Amerikát. A film egy színesbőrű közösség történetét mutatja be, akik igazságra, méltóságra és túlélésre... több»

#6

dokumentum

A művészet templomainak következő részében egy kivételes tehetségű festő örök érvényű remekének születési körülményeibe tekinthetünk be. A francia háborús évek alatt... több»

Rendező: Giovanni Troilo

Szereplők: Elisa Lasowski

Szerintem ez egy irtó izgalmas dokumentumfilm, nem csupán közelebb hozza az emberhez Monet műveit és munkásságát, de szerintem nagyon izgalmasan tálalja is ezt a témát. Mindenképpen érdemes megnézni!
#7

70 Viszlát, Saigon!  (2018)

(1)

dokumentum | háborús | zenés

Netflix

Fiatalok megrendítő története, akik Toszkána ipari területeiről származnak.

Inspiráló dokumentumfilm, egy olyan részéről a világnak amit kevésbé ismerek. Számomra érdekes volt, lefoglalt.
#8

dokumentum | életrajzi

Win Wenders filmje azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült, hogy így adjon minél teljesebb és hitelesebb képet Ferenc pápáról.... több»

Tetszett, hogy a film nem próbál meg magasztos módon beszélni egy ilyen magas egyházi méltóságról. A pápa emberi arcát ismerhettem meg, nem pedig azt, amit személye képvisel, igazán releváns alkotás.
#9

dokumentum

Betekintés az internet árnyoldalára, ahol a kétes tartalmakat eltávolítják.  több»

#10

dokumentum | életrajzi

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm-sorozat keretében a nagy nézői és kritikai sikert aratott Vatikáni múzeum, a Firenze és az Uffizi képtár, és Raffaello: A... több»

Ez egy nagyon igényes doku, pedig nem kifejezetten vagyok oda ezért a témáért, de még engem is nagyon le tudott bilincselni. Szerintem érdemes belevágni. Csakis ajánlani tudom!
#11

dokumentum

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat követkető részében Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek... több»

Tetszett, hogy nem az a fajta üres dokumentumfilm, tele üresjáratokkal. Nekem nagyon bejött, sokkal közelebb hozta hozzám Van Gogh művészetét. Ajánlom mindenkinek!
#12

dokumentum

Netflix

Yasmin hároméves kora óta szinte normális életet élt németként. A család a polgárháború idején menekült el Szomáliából, és most szétszórtan él a világban. Amikor Yasmin... több»

#13

dokumentum | történelmi

A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő, immár 10. epizódja a hitleri diktatúra művészet-üldözését veszi górcső alá. A náci rezsim egyrészről a... több»

A művészet templomai sorozat újabb része sem fog csalódást okozni azoknak, akik kedvelték a korábbi filmeket. Érdekfeszítő alkotás lett, úgy tanulsz közben, hogy észre sem veszed, és ez jó érzés. Kimondottan jól esett ez most, a történelem és az esztétika szakos... több»
#14

dokumentum

A Firenze egy ékszerdoboz Itália közepén. Főterén, a Piazza della Signorián álló Palazzo Vecchio a történelem maga. 1298-ban kezdték el építeni, de a formája és díszítése... több»

Rendező: Piero Messina

Látványos és adatokban gazdag dokumentumfilm a legfontosabb firenzei épületről, amely építéstörténetével, freskóival maga is tanúskodik a történelem egy kis szeletéről. A freskók megörökítették a korabeli eseményeket, szereplőket, ugyanakkor például a Mediciek... több»
#15

dokumentum

Egy filmrendező megtalálja egy régi kedves barátja, Angela naplóit.  több»

#16

dokumentum

Bernini a tizenhetedik század egyik legkiemelkedőbb alkotója. Aligha akad még egy olyan művész, aki akkora hatással lett volna a kor szellemére, mint ő. Bernini kétségtelenül otthagyta... több»

Szerintem ebben a sorozatban nem találni rossz darabot, így a Bernini is igazán remekre sikerült. Én élveztem, nagyon!
#17

animáció | dokumentum

Egy Gáza mellett élő vidéki család összegyűlik, hogy egy esküvőt ünnepeljen meg, ami az első közös ünnep a háború kitörése óta. A földjük után az emlékeiket is össze kellee... több»

Rendező: Stefano Savona

Szereplők: Amal Samouni, Fouad Samouni

#18

dokumentum

Az élelmiszertermelés egyre inkább néhány óriáscég hatalmas üzletévé válik. A Szójalizmus a sertéshús és az ahhoz kapcsolódó monokultúrás szójatermesztés folyamatát kíséri... több»

#19

dokumentum

Akárcsak egy molekula, a csoda is szorosan összekapcsolódó részecskékből épül fel, melynek központi magja maga az ember, és a csodák utáni vágya. A kincseskamra (elterjedt nevén... több»

A Művészet templomai sorozat közel áll a szívemhez, mindig örülök, ha a sorozat következő része érkezik a mozikba. Nem hiszem, hogy sokan vagyunk (legalábbis a mozitermek telítetlensége erről árulkodik), akiknek élmény az ilyen film, de hiszem azt, hogy ez azért is van, mert nem... több»
#20

dokumentum

A szecesszió születése a művészettörténet egy kifejezetten izgalmas és érdekfeszítő korszaka - amely a társadalom, az ember, a történelem, a tudományok és a művészet szempontjait... több»

Egyszerűen magával ragadó ez a film, engem legalábbis teljesen lebilincselt. És bár maradtak bennem megválaszolatlan kérdések, ettől függetlenül nagy élmény volt jobban megismerkedni a két alkotó belső világával.