Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2021-től 2021-ig - Olaszország

#1

97 Menekülés  (2021)

(3) (2)

animáció | dokumentum | dráma

Cinego | Telekom TVGO

Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában él, nővéreinek és anyjának nem kell fejkendőt hordania, ő pedig bármikor nyugati zenét hallgathat. A szovjet erők kivonulása után azonban... több»

Oké, engem teljesen megérintett ez a történet. Nem is találok igazán szavakat. Szerintem járna neki az Oscar-díj, és hát remélem is, hogy megkapja. Bár a grafika egy kicsit zavaró volt, ez a stílus nekem annyira nem jött be, de annyi baj legyen...
#2

91 Ennio Morricone  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Mozikban

Giuseppe Tornatore Oscar-díjas rendező (Senki többet) filmes tisztelgéssel adózik barátja és a legendás filmzeneszerző, Ennio Morricone emléke előtt. A film interjúkat tartalmaz olyan... több»

Morricone kétségtelenül egy legendás alak a filmvilágban, szerintem annak, aki szereti a zenéit, ez a film kihagyhatatlan.
#3

dokumentum

Rafaello Sanzio mindössze 8 éves volt, amikor Magia Ciarla meghalt, ő tanítatta és viselte gondját a fiúnak. A dokumentumfilmben a legnagyobb szakértők szólalnak meg, hogy még... több»

Rendező: Massimo Ferrari

Szereplők: Valeria Golino

Csodálatos dokumentumfilm, aminek minden percét nagyon élveztem, csak az a kár, hogy ilyen "rövid". :)
#4

dokumentum | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilmben megismerhetjük az olasz labdarúgó-válogatott útját a 2020-ban tartott Európa-bajnokságig. Itt végül győzedelmeskedtek a döntőben Anglia ellen. több»

Átgondolatlan. Bár az EB nagyon érdekes, és az olasz csapat sok mindenen átment a végső győzelemig, a 61 perces film szinte egyáltalán nem adja át ezt az érzést. A film felépítését és vágását tekintve olyan, mint egy átgondolatlan fanvideó. Kár érte, lehetett volna valami... több»
#5

dokumentum | dráma

A RENDEZŐ KOMMENTÁRJA: 2016. december 16-án Letizia, Pier Giorgio, Maria Luisa, Alberto és én, Marco, a Bellocchio testvérek Piacenzában, a Circolo dell’Unione kulturális központban... több»

#6

dokumentum

Botticelli munkássága felmérhetetlen hatást gyakorolt a kultúrára, mely alól olyan 20. századi és kortárs művészek sem tudták kivonni magukat, mint Dalí, Andy Warhol vagy Lady... több»

Rendező: Marco Pianigiani

Nagyon kedvelem A művészet templomai szériát, így tudtam, hogy ezúttal sem fogok csalódni. Ez a darab is kiváló, rendkívül tanulságos.
#7

75 Brotherhood  (2021)

dokumentum

Három testvér fontos kérdéssel találja szemben magát, hiszen édesapjuk árnyékában nőttek fel, így most már az a fontos, hogy ők maguk milyen férfiak is szeretnének lenni. több»

#8

64 Per Lucio  (2021)

dokumentum | életrajzi | zenés

Tisztelgés egy olyan olasz énekes előtt, aki dalaival az Olaszországban zajló legnagyobb változásokat mesélte el.

#9

dokumentum

HBO Max

Különböző nézőpontokat mutat be a film arról, hogy mi történt azon a végzetes éjszakán a Costa Concordián, hogyan történt a baleset, és hogyan zajlott a kaotikus evakuálás. több»

#10

dokumentum

Netflix

Peter Goldfarb, amerikai producer története, aki 1967-ben elsőként bírta rá a legendás rendezőt, Federico Fellinit, hogy dolgozzon amerikai stúdióban. több»

#11

58 Futura  (2021)

dokumentum

A film készítői azt tűzték ki célul, hogy egy olaszországi útjuk során feltérképzeik a 15-20 év között fiatalok jövőről alkotott elképzeléseit. Egyúttal sikerült Olaszország... több»

#12

dokumentum

Azt mondták róla, hogy ugyanolyan lendülettel suhant át a könyvek lapjain, mint a csatamezőkön. Mivel Napóleon lelkes olvasó és a művészetek csodálója volt, tetteit nemcsak a hatalom... több»

Jeremy Irons castingolása a narrátor szerepére szerintem remek döntés volt, és valahogy úgy is éreztem, hogy Napóleon egy másik oldalát ismerhettem meg.
#13

dokumentum

Baia a világ legnagyobb tenger alatti régészeti lelőhelye; a tudósokból és régészekből álló több tudományterületet képviselő csapat dolgozik az elmerült romok megóvásán és... több»

Rendező: Marcello Adamo

A fasiszták és a szabadkőművesek
#14

dokumentum

A nácizmus és a fasizmus képviselői gyűlölték a szabadkőműveseket, koruk legbefolyásosabb társaságát; tanulmányozzuk a fasizmus szabadkőművességgel kapcsolatos rögeszméjét és... több»

#16

dokumentum

Ferenc pápa 2020-as nagypénteki imavirrasztásával és szokatlan keresztútjának nagyhatású képeivel és szavaival kezdődik a film. A koronavírus miatt teljesen kihalt volt a Szent Péter... több»