Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2021-től 2021-ig - Olaszország

#1

97 Menekülés  (2021)

(3) (2)

animáció | dokumentum | dráma

Cinego | Telekom TVGO

Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában él, nővéreinek és anyjának nem kell fejkendőt hordania, ő pedig bármikor nyugati zenét hallgathat. A szovjet erők kivonulása után azonban... több»

Oké, engem teljesen megérintett ez a történet. Nem is találok igazán szavakat. Szerintem járna neki az Oscar-díj, és hát remélem is, hogy megkapja. Bár a grafika egy kicsit zavaró volt, ez a stílus nekem annyira nem jött be, de annyi baj legyen...
#2

dokumentum | dráma

A RENDEZŐ KOMMENTÁRJA: 2016. december 16-án Letizia, Pier Giorgio, Maria Luisa, Alberto és én, Marco, a Bellocchio testvérek Piacenzában, a Circolo dell’Unione kulturális központban... több»

#3

dráma | horror | thriller

Netflix

Öt idegen egy elhagyatott házban, ahol gyermekeknek szól a zene. Ez akár egy horrorsztori kezdete is lehetne. több»

Miért is nem tudnak manapság egy tisztességes mozit (most: horrort) összerakni a filmes "szakemberek"? Ennek azért több oka is lehet. Elfogytak az ötletek, a remake-ek, és rebootok nem elég ütősek. A rendezői, operatőri, írói gárda rengeteg kóklerből áll, és ha egy támogató... több»
#4

dráma | kaland

Luciano egy Tuscia-vidéki falucskában éli életét. A férfi meglehetősen részeges alak hírében áll, aki állandóan fellázad a helyi urasággal szemben. Hogy megvédje szerelmét a... több»

#5

dráma | életrajzi

A XX. század elején, a Belle Époque Nápolyában a színházak és a mozik fénykorukat élik. A nagyszerű komikus színész, Eduardo Scarpetta a színházak királya. Sikere gazdaggá tette:... több»

#6

dráma | krimi

Netflix

Egy naplopó, aki mindent megtesz azért, hogy elkerülje a konfrontációt, valószínűtlen barátságot köt egy veszélyes gengszterrel, aki hirtelen betör az életébe. több»

#7

dráma

A fiatal Agata kisbabája holtan születik, a nő pedig hosszú útra indul kezében a paránnyi testtel. Útja során találkoszik Lynxszel, aki segítségére lesz, együtt pedig egy olyan... több»

#8

75 Szuperhősök  (2021)

(2) (3)

dráma | romantikus | vígjáték

Szupererő kell ahhoz, hogy az emberek egész életükben szeretni tudják egymást, Anna és Marco pedig ezzel teljesen tisztában is vannak. Anna impulzív karikaturista, a konvenciók... több»

Szerintem ez egy simán egyszer nézhető produkció, amit aztán hamar el is felejt az ember. Nem valószínű, hogy valaha legalábbis még egyszer meg szeretném nézni.
#9

75 Marylin szemei  (2021)

(2)

dráma | vígjáték

Netflix

Clara és Diego egy zavart emberek számára fenntartott nappali rehabilitációs központ pszichiáterének irányításával úgy döntenek, hogy a kezelőközpontot étteremmé alakítják át,... több»

Ez a film nagyon szórakoztató és megható, és Miriam Leone és Stefano Accorsi csodálatosak. Néhány pillanat nagyon vicces, de más pillanatok nagyon szomorúak. Összefoglalva ez a film egy kis gyöngyszem számomra.
#10

75 Isten keze  (2021)

(4)

dráma

Netflix

Egy fiú története, aki 80-as évek Nápolyában él. A város egyik legviharosabb, legsűrűbb időszakában játszódik Sorrentino legszemélyesebb története, ami a sors, család, sport,... több»

Szépnek találtam a történetet, ami az ártatlanságról, annak elvesztéséről és a végzetről szól. Nekem tetszett, a rendező nagyon jól vizualizálta az élettapasztalatokat.
#11

74 Chiara története  (2021)

(2) (2)

dráma

A Guerrasio család épp legnagyobb lányuk tizennyolcadik születésnapját ünnepli barátaival egy délolasz kisvárosban. Ugyanezen az estén egy autó felrobban az utcájukban, a 15 éves... több»

Nagyon őszinte történet, amelyben jócskán éreztem valami valóságtartalmat is. Ebből kifolyólag én még hosszú ideig rágódtam mindazon, amit láttam. Szerintem mindenképp érdemes beülni rá, persze alaposan fel is kell készülni érzelmileg ehhez az élményhez.
#12

dráma | romantikus

Cinego | Telekom TVGO

A holland Störr kapitány és felesége, Lizzy viharos szerelme tárul elénk. Egy fájdalmas, Ezeregyéjszaka-szerű történet egy végletekig becsületes férfiról, akinek szemszögéből... több»

Szerintem Enyedinek nem sikerült felülmúlnia előző filmjét, de azzal magasra is tette a lécet. Mindenesetre azt gondolom, hogy A feleségem története is egy mestermű, csak épp másmódon az. Kihagyatatlan darab.
#13

54 Beckett  (2021)

(6)

akció | dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy amerikai turista Görögországban menekülésre kényszerül, miután egy tragédia következtében gyilkosok veszik üldözőbe és egy politikai összeesküvés kellős közepén találja... több»

Ez egy nagyon rossz film. Csak azért nem egy csillag, mert vannak ennél rosszabbak is sajnos. Kezdve a szereplőkkel. Ez a Washington gyerek nem igazán ütött híres és kedvelt apukájára sem szépségében, sem tehetségben. Ami nem lenne baj, mert vannak így még páran, csak akkor nem... több»
#14

73 Anima bella  (2021)

dráma

Gioia 18 éves. Apjával egy kis hegyi faluban él, ahol pásztorként dolgozik. Sugárzóan és nagylelkűen gondoskodik a közösségéről azzal, hogy minden nap összegyűjti és elszállítja... több»

#15

dráma | sci-fi

HBO Max

Beköszöntött az emberiség alkonya. Egy apa és fia küzd a túlélésért egy posztapokaliptikus világban, amikor azonban a férfi váratlanul meghal, a fiú egyedül indul tovább a folyó... több»

Nagyon megrendítő befejezése egy olyan történetnek, amely egy kicsit túl lassú és egyszerű ahhoz, hogy klasszikus legyen. Nem rossz, de nem is igazán jó.
#16

dráma

Egy művész és asszisztense csupán filmet szeretne nézni Tübingenben, ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű. több»

#17

71 Yara  (2021)

(5)

dráma | krimi

Netflix

Igaz történeten alapuló film egy 13 éves lány meggyilkolásáról. Yara esete sokkolja egy olasz kisváros lakosságát. A tettes leleplezéséhez azonban csak egy kis DNS-minta áll... több»

Eleinte nem akartam megnézni, nem szeretem a krimit, és az első 30 perc után úgy voltam, hogy nézhettem volna mást is. Aztán elkezdődött a történet, haladt előre, engem meg egyre inkább lekötött. Egyre inkább kíváncsibb lettem, érdekelt, mi fog történni, hogyan alakul a story,... több»
#18

70 Time Is Up  (2021)

(1)

dráma

Amazon Prime Video

Egy váratlan baleset különös helyzetbe kényszeríti Vivient és Royant, amelyben egy fontos pillanatot kénytelenek megélni, ez pedig új értelmet ad a dolgoknak. több»

Elcsépelt, lapos és könnyen kiszámítható. A történet ostoba, elavult, ismétlődő és giccses. A forgatókönyv gyenge. Minden hibájával együtt egyike azoknak a bűnös élvezet filmeknek, amelyek rosszak, de ugyanakkor élvezhetőek is.
#19

69 Emberi tényezők  (2021)

(1)

dráma

HBO Max

Egy középosztálybeli családnak komoly következményekkel és az igazsággal kell szembenéznie, miután megszállják az otthonukat. több»

A lassúnak tűnő kezdés hamar lebilincselővé vált. Az egyes családtagok különböző nézőpontjainak használata csak tovább fokozta a széthulló család drámáját. Eleinte nehéz volt megkülönböztetni az időpontokat, így volt egy kis zavar, de hamar értelmet nyert, könnyebben... több»
#20

dráma | rövidfilm

Miután az emberiség a kihalás szélére sodorta magát, egy buzgó, magányos túlélő vadászik a távoli kanadai területeken: tudás és alapanyagok után kutat, hogy ezek... több»