Filmek

Legjobb dráma filmek 2022-től 2022-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

80  (2022)

(3) (6)

dráma

HBO Max

A világ titokzatos hely, ha egy állat szemével nézzük. Balthazar egy szürke, melankolikus tekintetű szamár, aki életútja során jó és rossz emberekkel találkozik, örömöt és... több»

Bevallom őszintén én egy kicsit többet vártam volna ettől a filmtől. Mármint nagyon érdekes az elgondolása, viszont az üzenete nálam nem annyira jött át. Mindenesetre szerintem egyszer még így is érdemes megnézni.
#2

dráma

Egy szicíliai bevándorló fiú meggyilkolása három család tragédiáját fonja össze.

#3

81 Amanda  (2022)

dráma

A 24 éves Amanda többnyire elszigetelten él, soha nem voltak barátai, pedig ez az, amire a legjobban vágyik. Új küldetésének azt választja, hogy meggyőzze gyermekkori barátját, hogy... több»

#4

dráma

HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

A film egy fiatal lány, Lia történetét meséli el, aki a legszörnyűbb erőszakra olyan lázadással reagál, amely felborítja korának társadalmi szokásait. Egy olyan világban, ahol az... több»

#5

80 Nyolc hegy  (2022)

(3)

dráma

Cinego | HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A Nyolc hegy egy barátság története. Férfivá válás és gyerekkor magunk mögött hagyása. Férfiak története, akik megpróbálják eltörölni apáik nyomát, de számos nehézség... több»

Úgy érzem, hogy ez a film egy igazi remekmű, olvastam a könyvet is, és azzal együtt remekül kiegészíti egymást a két médium.
#6

68 Peremlét  (2022)

dráma | vígjáték | zenés

Grosseto, 2008. Edoardo, Iacopo és Michele egy punkzenekar három fiatal tagja. Belefáradva az olcsó koncertekbe és a helyi fesztiválokba, végre lehetőséget kapnak arra, hogy egy... több»

#7

dráma | életrajzi | sportfilm

A régi rivális Enzo Ferrari legyőzésének reményében Ferruccio Lamborghini megpróbálja felkészíteni még nem tesztelt autóját a közelgő Genfi Nagydíj győzelmére. több»

Rossz a film? Igen. A történet eléggé vontatottnak tűnik, a motorhangok néha rosszul szólnak, különösen a Countach, ami egy "V10-es", nem pedig egy igazi V12-es. Ráadásul a film nem igazán épít a karakterekre, csak gyorsan felvillanó párbeszédek cseréje és máris megy a... több»
#8

dráma | vígjáték

Egy 1920-as szicíliai utazás során Luigi Pirandello találkozik Onofrio Principatóval és Sebastiano Vellával, két színésszel, akik amatőr színjátszó csoportjuk színészeivel egy új... több»

#9

70 Nosztalgia  (2022)

dráma

Felice 40 év távollét után visszatér szülővárosába: Nápolyba. Újra felfedezi a helyeket, a város titkait és a múltat, amely felemészti.

#10

81 Alcarràs  (2022)

(3) (2)

dráma

A Solé család egy spanyol kisfaluban, Alcarràsban él, ahol már generációk óta őszibarack termesztésével foglalkoznak. A munka évről-évre egyre nehezebb, így a megélhetésük is... több»

Ez egy nagyon emberi történet, engem teljesen megérintett. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!
#11

72 Hétköznapi kudarcok  (2022)

(2) (1)

dráma | sci-fi

Cinego | Filmio

Egy nagyvárosi történet, amelyben három nő éli átlagos mindennapjait. A dolgok viszont megváltoznak, hiszen különös események sorozata veszi kezdetét. Apró robbanások rázzák meg a... több»

Én általában mindig megnézem Kerekes Vica filmjeit, ezőttal sem csalódtam. Szerintem egyszerűen fantasztikusan alakít ebben a filmben is, így már alapból miatta is érdemes megnézni.
#12

dráma | történelmi

HBO Max

Aldo Braibanti olasz költőt, drámaírót és rendezőt 1968-ban börtönbe zárják fiatalkorú társával, Ettoréval való kapcsolata miatt. A feljelentő Ettore apja. több»

#13

dráma | zenés

Amazon Prime Video

A két testvérnek, Titónak és Pacónak ugyanaz az álma: betörni a rapzene világába. Paco született előadóművész, Tito pedig úgy tud írni, mint senki más, de az ambíció, az élet... több»

#14

66 Caravaggio árnyéka  (2022)

(2) (6)

dráma | életrajzi | történelmi

Cinego | Telekom TVGO

A 17. századi Olaszországban a híres művész, Michelangelo Merisi, más néven Caravaggio nem volt hajlandó betartani a trentói zsinat által a vallási témák ábrázolására vonatkozóan... több»

Michelangelo Merisi, a 17. század leginnovatívabb festőjének szűkebb és tágabb közegét, viszontagságos fordulatokban gazdag, csapodár életét mutatja be a film, minimális humorral fűszerezve. Köztudott, hogy a híres művészt sajátosan új, drámai impressziót közvetítő... több»
#15

65 A hercegnő  (2022)

dráma

HBO Max | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Egy fiatal afrikai nő a szexkereskedelem áldozatává válik. Princess úgy próbál túlélni, hogy nap mint nap eladja a testét - viszont érkezik az életébe egy férfi, aki szeretné... több»

#16

70 Nővérek  (2022)

dráma

HBO Max

Miközben az árvaházban élő, tizenéves nővérek, Anasztázia és Diana megtudják, hogy egy amerikai család kész örökbe fogadni őket, biológiai édesanyjuk visszatér a képbe. több»

#17

69 Csontok meg minden  (2022)

(5) (3)

dráma | horror | road movie | romantikus

Amazon Prime Video

Az első szerelem története: Maren, egy fiatal lány, aki a társadalom peremén küzd a túlélésért, és Lee, egy intenzív és jogfosztott csavargó, találkoznak egymásaal. Egy hosszú... több»

Luca Guadagnino rendezővel másodszorra dolgozik együtt Timothee Chalamet a 2017-es Szólíts a neveden című film után, és most is egy olyan témát választottak, amely rendkívül megosztó, vagy – hogy stílusos legyek – nehezen emészthető. A történet Camille DeAngelis azonos... több»
#18

dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy helyettesítő tanár belekeveredik egy zűrös ügybe, amikor az egyik diákját megfenyegeti egy drogbáró. több»

#19

59 A nevem bosszú  (2022)

(4)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Miután régi ellenségei megölik a családját, egy volt maffiózó és lánya Milánóba menekül, ahol elrejtőznek, miközben bosszút forralnak. több»

Mindig csodálkozom, hogy van producer, aki egy ezerszer feldolgozott, amúgy sem túl fantáziadús forgatókönyvre (megölik az asszonyt, bosszút állok) pénzt ad. Azt leszámítva, hogy Schwarzenegger Kommandója 1985-ből ezerszer jobb, de még Seagal 1990-es Ölve vagy halva című filmje... több»
#20

dráma

HBO Max

Egy koszovói kislány levele, amelyet eltűnt édesapjának szentelt, és amelyet az ENSZ-ben olvastak fel. A levélben a szerbek, különösen az enklávékban élő szerb gyermekek nehéz... több»