Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2018-től 2018-ig - Olaszország

#1

88 Mű szerző nélkül  (2018)

(7) (7)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | thriller

Cinego | HBO Max | Telekom TVGO

Kurt Barnert (Tom Schilling), a fiatal művész Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is gyötrik a gyemekként a náci rezsim alatt és az NDK-ban szerzett tapasztalatok. Amikor megismeri... több»

A film egy epikus, generációkat átfogó mese a művészetről, szerelemről, tragédiáról és politikáról. Kurt Barnert fiatal művész (Tom Schilling) Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is kínozzák gyermekkorának a náci években átélt eseményei és már az NDK-ban megélt... több»
#2

68 Mindenki tudja  (2018)

(12) (8)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

Lassan kibontakozó, lírai mű Asghar Farhadi, a családi melodrámák rendezőjének új filmje, a Mindenki tudja. Lebilincselő történet, melynek fő erőssége az, hogy minél mélyebbre merülünk benne, annál tovább gyűrűzik a kezdeti konfliktus, annál tovább terebélyesedik a titkok... több»
#3

dráma | krimi | thriller

Cinego

Marcello egy igencsak kedves személy, de ideje java részét kutyák közt tölti. A légynek sem tudna ártani, amikor azonban összetűzésbe kerül a környéket terrorizáló Simone-nal,... több»

Nagyon érdekes karaktertanulmány, aminek minden esélye megvan az Oscaron. Gyönyörű történet, remek főszereplővel. A Szörnyek és szerelmek rendezője ismét egy igen egyedülálló filmmel rukkolt elő, amiről már most megmondható, hogy az év egyik legjobbja lesz. A legjobb... több»
#4

71 Silvio és a többiek  (2018)

(5) (7)

dráma | életrajzi

Paolo Sorrentino filmje napjaink Olaszországának leggazdagabb és egyben legellentmondásosabb személyiségéről, Silvio Berlusconiról. Kormánya hiába bukott meg többszöri alkalommal,... több»

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés,... több»
#5

75 Loro  (2018)

(1)

dráma | életrajzi

Silvio Berlusconi karrierjének egy mozgalmas időszakában omlik össze kapcsolata második feleségével, Veronica Larioval. A LORO azt mutatja be, hogy ebben az időszakban mi történhetett a... több»

Silvio Berlusconiról filmet készíteni egyszerre lehet hálás és hálátlan feladat. Az olasz üzletember, politikus élete rendkívül gazdag és számtalan aspektust, megközelítési módot kínál feldolgozásra. Gondoljunk a fiatal évek szerencsevadász, ügyeskedő és karrierépítő... több»
#6

dráma | életrajzi

Netflix

Az elmúlt évek egyik legellentmondásosabb olasz bírósági esete: egy fiút letartóztatnak egy kisebb balhé miatt, ám a fogvatartása alatt egyik nap holtan találják. Egy család élete... több»

#7

dráma | rövidfilm

Afgánok ezrei menekültek már Olaszországba. Olyan azonban még nem történt, hogy egy menekült háziállatot is hozzon magával a több ezer kilométeres úton. Az olasz bevándorlási tiszt... több»

#8

72 Euphoria  (2018)

dráma

Egy bonyolult helyzetnek köszönhetően két testvér lehetőséget kap, hogy jobban megismerjék egymást. Matteo sikeres fiatal vállalkozó. Testvére, Ettore szülővárosában él és a... több»

#9

70 Éter  (2018)

(4)

dráma | thriller | történelmi

A művészfilmek egyik legtehetségesebb alkotója, Krzysztof Zanussi a fausti tematikára alapuló, koprodukcióban készült filmjében egy a Nagy Háború idején tevékenykedő lengyel orvos... több»

Kimondottan izgalmas korba kalauzol el az Éter, ez még az első világháború előtti időszak, melyben már bőven ott van a feszültség. Maga a történet nagyon elgondolkodtató, párban, baráttal ajánlom megnézésre, mert lesz miről beszélni után. Részemről erős 4 csillag az... több»
#10

dráma

Chela és Chiquita mind a ketten gazdag, asuncióni családokból származnak, és 30 éve együtt vannak. Anyagi helyzetük azonban megváltozik, és meg kell válniuk örökölt... több»

#11

dráma

Netflix

Isabella mindössze 18 évesen vált sztárrá a 90-es években, amikor kiadott egy sikeres lemezt. Aztán nem lett folytatás, és két évtized elteltével egy kis vidéki bárban énekelgeti a... több»

A Velencei Fesztiválon elismert olasz dráma. Biztosa nagyon jó, csak annyira melankolikus, hogy nem bírtam végignézni. Talán majd télen...
#12

58 A nevem Thomas  (2018)

(4) (5)

dráma

Thomas csak egy kis nyugalomra vágyik, ezért fogja a Harley-át, és nekivág a spanyol vidéknek. Ám útközben összetalálkozik egy bajban lévő fiatal lánnyal, és a találkozás... több»

Annyira jól nézett ki a film előzetes, nem hagyhattam ki, bár szerintem Terence Hill egy kissé mellényúlt ezzel a karakterrel, talán ha nem vállalta volna még a rendezést is emellett. Látszik, hogy ezek az alkotói energiák teljesen eloszlottak, és bár lehet, hogy a saját... több»
#13

dráma

Dél-Olaszország tele van buja szépséggel és rejtett veszélyekkel - itt találkozik egymással két hányattatott sorsú fiatal. Anna, akinek megölték az apját és Basim, az árva... több»

#14

dráma | fantasy

Lazzaro egyszerű parasztfiú, és olyan jólelkűen jámbor, hogy sokan azt gondolják róla, nincs ki a négy kereke. A fiú egy világtól ezárt, apró olasz faluban él a családjával, és a... több»

Talán egy kissé elvontnak tűnhet sokaknak, és talán-talán a történet sem annyira pörgős, mint egy kommerszebb filmnél, de megéri türelmesnek lenni, mivel nagyon sok mindent tud adni.
#15

dráma | életrajzi

Egy festő a munkáin keresztül eleveníti fel Michelangelo életét és munkásságát.  több»

#16

65 Jó föld  (2018)

dráma

Netflix

Van egy hely ezen a világon, ahol bármi megtörténik, amit csak akarsz. Ahol az emberek mosolyognak. Ahol a gyerekek szabadok. Ahol a napfelkelte még mindig megható. Ahol egy barát még... több»

#17

65 Lábujjhegyen  (2018)

(2)

dráma

Netflix

Giovanni, Luca és Claudio édesanyját meggyilkolta az asszony volt élettársa. A három árva nevelőszülőkhoz kerül, akik mindent elkövetnek, hogy otthont biztosítsanak a gyermekeknek. több»

Erős történet az áldozatokról és a családról, érdemes megnézni, tanulságos.
#18

dráma

Egy lány két anya között őrlődik: az egyik szeretettel nevelte fel, a másik megszülte, és most visszaköveteli.  több»

#19

63 The Happy Prince  (2018)

(2)

dráma | életrajzi

Oscar Wilde utolsó napjainak története. Wilde egy olyan személyiség volt, aki ironikus távolságból szemlélte saját kudarcát, és olyan problémákat vet fel, amelyek humorosan... több»

Talán az egyik legjobb életrajzi film, amit az utóbbi időben láttam. Wilde az egyik kedvenc íróm, és szerintem méltó feldolgozása az ő életének ez az alkotás.
#20

dráma | történelmi

A 16. századi Olaszországban egyre nagyobb teret nyer a reformáció, amit nem néznek jó szemmel a katolikus egyház berkein belül. Egy aprócska hegyi faluban élő korosodó férfi,... több»