Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2020-től 2020-ig - Olaszország

#1

90 Az örökbeadás  (2020)

(9) (3)

dráma

Cinego

John, a harmincas évei közepén járó férfi egyedülálló apaként neveli kisfiát, akinek szeretne mindent megadni az életben. A férfi rövidesen megtudja, hogy egy betegség miatt csupán... több»

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló észak-ír munkásosztálybeli... több»
#2

dráma | thriller | történelmi

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#3

78 Rózsa-sziget  (2020)

(5) (1)

dráma | kaland | vígjáték

Netflix

Giorgio Rosa annyira nem találja a helyét a világban, hogy elhatározza: épít magának egyet. Igaz történet alapján készült film egy 1968-as, merész, bátor és megosztó... több»

Több ilyen történetet várnék el a Netflixtől. A színészek, a helyszínek, egyszerűen minden a helyén volt. Remélem, még sok igaz történetet mutatnak be.
#4

77 Előttem az élet  (2020)

(4) (1)

dráma

Netflix

Olaszország tengerpartján egy holokauszt-túlélő magához vesz egy 12 éves utcagyereket, aki nemrég kirabolta. több»

A fantasztikus Sophia Loren visszatért. Amikor egy olyan ikon/díva tér vissza a filmvászonra, mint most ő, hosszú kihagyás után (86 évesen!), kérdéses lehet, vajon méltó lesz-e a film hozzá, az eddigi pályafutásához, hiszen az elegancia királynője áll újra kamera elé. A... több»
#5

84 200 méter  (2020)

(2)

dráma | kaland

Netflix | HBO Max

Egy palesztin apa csapdába esik az elválasztó fal másik oldalán. Viszont a fia kórházban van, és bármire képes, hogy időben odaérjen hozzá. több»

Mélyenszántó, megható, mégis egyszerű történet, teljesen lekötött az elejétől a végéig.
#6

dráma

HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

Egy koszovói kislány levele, amelyet eltűnt édesapjának szentelt, és amelyet az ENSZ-ben olvastak fel. A levélben a szerbek, különösen az enklávékban élő szerb gyermekek nehéz... több»

#7

72 El akartam rejtőzni  (2020)

(2) (1)

dráma | életrajzi

Cinego

Antonió sosem volt könnyű eset, gyerekkora óta svájci nevelőszülők gondozták őt, de már ekkor kilógott társai közül. A fiú igazán makacs és indulatos viselkedésű, amellyel sem... több»

Engem teljesen magával ragadott ez a film, bár a történetvezetés enyhén szólva sem mondható pörgösnek. Mindenesetre, remek alkotás.
#8

70 18 ajándék  (2020)

(4)

dráma

Netflix

Elisa még csak negyven éves, amikor egy gyógyíthatatlan kór elszakítja őt a férjétől és a lányától. Mielőtt megállna a szíve, a nő megtalálja módját, miként maradhatna közel... több»

Tartottam kicsit ettől a filmtől. Valahogy tudtam, hogy nagyon nagy hatással lesz majd rám, és persze a teljes napomra kihat majd az alaphangulata. Én annyit mondanék, hogy mindazon túl, hogy nagyon szívhez szóló volt az egész, azt hiszem, hogy alapjaiban változtatott meg.
#9

67 Miatyánk  (2020)

dráma

Andrej és barátnője babát várnak, ám hiába az elkötelezettségük, nem találnak igazi mintaképet a szülőséghez, amelyhez bátorságot és példát meríthetnének. Egyúttal Andrejnek... több»

#10

66 Here We Are  (2020)

dráma

Ahron az egész életét annak szentelte, hogy felnevelje autizmussal született fiát, Urit. A fiatalkorú srác rövidesen egy intézménybe kerül, Ahron azonban egyáltalán nincs... több»

#11

64 Last Words  (2020)

dráma | sci-fi

2085-öt írunk. Egy fiatalember, aki túlélte az eseményeket, most útnak indul, hogy további túlélőket találjon.

#12

63 Ragadozók  (2020)

dráma | vígjáték

Egy metszően ironikus történet a magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról. több»

#13

dráma

Egy dél-olaszországi munkás egyedül marad a fiával, miután felesége váratlanul meghal. A férfi megígérte a fiúnak, hogy anyja vissza fog térni, így most meg kell találnia a... több»

#14

62 Hajnal  (2020)

dráma

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Egy disztópikus jövőben Matja és családja egy feldolgozatlan tragédiával szembesül. Elvesztették a hitüket, és nem találják önmagukat, viszont elérkezik a hajnal, és rávilágít a... több»

#15

dráma | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Róma külvárosában járunk, ahol néhány család között igencsak feszült a viszony, a helyzet pedig bármikor elharapózhat a gyerekek miatt.

#16

dráma

Vérbeli olasz történet a barátságról, szerelemről, sikerről és bukásról négy jó barát, Giulio, Gemma, Paolo és Riccardo szemszögéből. több»

Assandira
#17

60 Assandira  (2020)

dráma

A bőrig ázott Constantin belefúrja magát a szénakazalba. A heves eső eloltotta a tüzet, mely egyetlen éjszaka alatt elpusztította Assandirát, de nem tudja elfojtani a fájdalmat, amit... több»

#18

dráma

Ironikus hangvételű film egy férfi betegségén átvezető utazásáról és a halállal való szembenézéséről. több»

#19

58 Ultrák  (2020)

(2)

dráma

Netflix

Sandro közel ötven éve vezeti kedvenc focicsapatának szurkolótáborát, az Apacsokat, ám ennyi szurkolással, erőszakkal és szenvedéllyel teli év után a férfi mintha változásra vágyna. több»

Kissé kétkedve ültem a film elé. Ritka a jó mozi, amit ultrákról csinálnak, talán egy kezemen meg tudnám számolni. Pl. az I.D. és a Futball faktor, ami nagyon ütős volt. Itt a Napoli huligánjairól próbál képet adni a mozi, úgy, hogy az igazi Napoli ultrái, a CUCB, az Ultras... több»
#20

58 7 minutes  (2020)

dráma

Jeant, az 55 éves rendőrt saját fia holttestéshez riasztják. A boncolás kimutatja, hogy a srác kábítószer-túladagolásban halt meg, a férfi pedig megfogadja, hogy addig nem áll le,... több»