Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2020-től 2020-ig - Olaszország

#1

90 Az örökbeadás  (2020)

(9) (3)

dráma

Cinego

John, a harmincas évei közepén járó férfi egyedülálló apaként neveli kisfiát, akinek szeretne mindent megadni az életben. A férfi rövidesen megtudja, hogy egy betegség miatt csupán... több»

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló észak-ír munkásosztálybeli... több»
#2

74 Made in Italy  (2020)

(14) (5)

vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Robert egy bohém művész, aki elhidegült fiával Londonból Olaszországba utazik, hogy eladja egykori feleségétől megörökölt házát. A ház rettenetes állapotban van, ezért... több»

A film nekem a Napsütötte Toszkánát juttatta eszembe. A történet picit hasonló, bár ez pasisabb. A humora nekem tetszett és jó volt Neesont végre egy kicsit más szerepben is látni, hogy végre nem akarja megmenteni a világot.
#3

dráma | thriller | történelmi

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#4

78 Rózsa-sziget  (2020)

(5) (1)

dráma | kaland | vígjáték

Netflix

Giorgio Rosa annyira nem találja a helyét a világban, hogy elhatározza: épít magának egyet. Igaz történet alapján készült film egy 1968-as, merész, bátor és megosztó... több»

Több ilyen történetet várnék el a Netflixtől. A színészek, a helyszínek, egyszerűen minden a helyén volt. Remélem, még sok igaz történetet mutatnak be.
#5

77 Előttem az élet  (2020)

(4) (1)

dráma

Netflix

Olaszország tengerpartján egy holokauszt-túlélő magához vesz egy 12 éves utcagyereket, aki nemrég kirabolta. több»

A fantasztikus Sophia Loren visszatért. Amikor egy olyan ikon/díva tér vissza a filmvászonra, mint most ő, hosszú kihagyás után (86 évesen!), kérdéses lehet, vajon méltó lesz-e a film hozzá, az eddigi pályafutásához, hiszen az elegancia királynője áll újra kamera elé. A... több»
#6

krimi | thriller

Egy gyakorlott és briliáns politikus nem várt ellenféllel találja szemben magát a következő választásokon. több»

#7

75 Nightfire  (2020)

akció | rövidfilm | thriller

Két amerikai ügynök azt a megbízást kapja, hogy szerezzenek vissza két chipet az Egyesült Államok hadseregének. Számításaikat azonban keresztülhúzza egy politikai fogoly várratlan... több»

#8

75 Alida  (2020)

(1)

dokumentum

Dokumentumfilm Alida Valli színésznő életéről és munkásságáról magánjellegű írásai, levelei, naplói, családi anyagok és korábban sosem látott felvételek megidézésével. több»

#9

dokumentum | életrajzi | krimi

TV-ben (ID Invest. Disc., csütörtök 01:33)

Gucci volt felesége mesél az életéről: Maurizióval való találkozásáról, szerelmükről, mesés esküvőjükről és a börtönhöz vezető rémálomról. több»

#10

dráma

HBO Max

Egy koszovói kislány levele, amelyet eltűnt édesapjának szentelt, és amelyet az ENSZ-ben olvastak fel. A levélben a szerbek, különösen az enklávékban élő szerb gyermekek nehéz... több»

#11

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm az olaszországi koronavírus-járvány eseményeit mutatja be 2020-ból. Ebben az időszakban nemcsak az egészségügyi dolgozók és az átlagemberek, de még a pápa is... több»

#12

dokumentum

Federico Fellini születésének 100. évfordulója apropóján Anselma Dell'Ollo a nyilvánosság elől eddig elzárva tartott archív felvételek, az olasz közszolgálati televízió és... több»

Áltlaában nem különösebben vagyok oda a dokumentumfilmekért, de a Fellini, a lélek festője egyszerűen lenyűgözött. Nem csupán izgalmasan mondja el egy legendás rendező életét, én magam egyenesen kedvet kaptam hozzá, hogy megnézzem az összes filmjét. Imádtam!
#13

életrajzi

Amadeo Modigliani (1884–1920) a 20. századi avantgárd legendás képviselője volt, alkotásaiból világszerte művészek tömegei merítettek ihletet. A dokumentumfilm halála századik... több»

A művészet templomai sorozat eddigi epizódjai sem okoztak csalódást, és a Modigliani centenárium is kellően átfogó darab lett. Őszintén szólva én ezeket a filmeket a középiskolákban kötelezővé tenném, sokkal érdekesebben lehetne ezekkel tanulni a művészetekről, a... több»
#14

70 18 ajándék  (2020)

(4)

dráma

Netflix

Elisa még csak negyven éves, amikor egy gyógyíthatatlan kór elszakítja őt a férjétől és a lányától. Mielőtt megállna a szíve, a nő megtalálja módját, miként maradhatna közel... több»

Tartottam kicsit ettől a filmtől. Valahogy tudtam, hogy nagyon nagy hatással lesz majd rám, és persze a teljes napomra kihat majd az alaphangulata. Én annyit mondanék, hogy mindazon túl, hogy nagyon szívhez szóló volt az egész, azt hiszem, hogy alapjaiban változtatott meg.
#15

dokumentum

Mozikban

A Tendzin Gyatso, Tibet 14. dalai lámájának közreműködésével létrejött dokumentumfilm a kognitív idegtudományok és a buddhista etika összeférhetőségeiről értekezik. Napjainkban... több»

Engem személy szerint teljesen lebilincselt ez a film, nagyon imádom őt mint szellemi vezetőt, így természetesen nem is volt kérdés, hogy megnézzem. Csakis ajánlani tudom.
#16

dráma | misztikus | thriller

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Róma külvárosában járunk, ahol néhány család között igencsak feszült a viszony, a helyzet pedig bármikor elharapózhat a gyerekek miatt.

#17

vígjáték

Carlo és Giulia gyermekeikkel már nagyon várják a Télapót, akivel a találkozást nem egészen úgy képzelték el, ahogy a dolgok végül elsülnek. több»

#18

68 200 méter  (2020)

(2)

dráma | kaland

Netflix | HBO Max

Egy palesztin apa csapdába esik az elválasztó fal másik oldalán. Viszont a fia kórházban van, és bármire képes, hogy időben odaérjen hozzá. több»

Mélyenszántó, megható, mégis egyszerű történet, teljesen lekötött az elejétől a végéig.
#19

68 Ferro  (2020)

dokumentum

Amazon Prime Video

Tiziano Ferro őszinte és szívhez szóló története, aki Olaszország egyik leghíresebb énekese volt. több»

#20

68 Here We Are  (2020)

dráma

Ahron az egész életét annak szentelte, hogy felnevelje autizmussal született fiát, Urit. A fiatalkorú srác rövidesen egy intézménybe kerül, Ahron azonban egyáltalán nincs... több»