Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2020-től 2020-ig - Franciaország

Saját filmes lista készítése
#1

90 Az apa  (2020)

(9) (4)

dráma

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

A nyolcvanadik életévét taposó Anthony egyre gyakrabban érzi, valami nincs rendben. A férfin egyre jobban eluralkodik a demencia. Miközben elmarja maga mellől ápolóját, a lány éppen... több»

Kőkemény, szívbemarkoló dráma egy időskori betegségről. A levegőt is visszatartottam, miközben néztem. Az a fajta alkotás, amit az okozott fájdalom miatt félbehagynál, de mégsem tudsz. Mindig úgy képzeltem, hogy a demencia azért alakul ki, mert a szívet már annyi fájdalom... több»
#2

dráma

HBO Max | Telekom TVGO

Sylvette-nek és Anglomard-nak megszületük tinegyededik közös gyermeke, Aline. A család élete egyébként is a zene körül forog, de ahogy kislányuk felcseperedik, úgy szembesülnek... több»

Bár a film Celine hozzájárulása nélkül készült, de még így is egy elég szép és kerek történetet hoztak létre a készítők, ami kimondottan szívet melengető. Nem vagyok egy tipikus romantikus filmes, de ez a film meghatott több ponton is. A színészi játék, a zenék, a... több»
#3

dráma | thriller | történelmi

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#4

dokumentum

Cinego

A Párizsi Operaházban forgatott dokumentumfilm Jean-Philippe Rameau barokk remeke, a Les Indes Galantes legújabb feldolgozásának színpadra vitelét mutatja be az első próbáktól a... több»

Rendező: Philippe Béziat

#5

dráma | háborús | történelmi

Miután a szerb hadsereg elfoglalja Srebrenicát, Aida, a középkorú angoltanár férjével és két felnőtt gyermekével az ENSZ bázisán keres menedéket és védelmet. Fordítóként olyan... több»

#6

animáció | családi | kaland

Telekom TVGO

Mióta visszatért a városba, Óriásláb valóságos médiasztár lett, fia, Adam legnagyobb bánatára, aki csak békés családi életről álmodozott. A fiú, akinek a vállára nehezedik... több»

A fiammal együtt láttuk, néha ránéztem az arcára, és láttam, ahogy szinte végig mosolyog, ettől pedig nekem is jó kedvem lett. Nyugodt szívvel ajánlom családi programnak, mert nem fog csalódást okozni. Talán nem a legmaradandóbb élmény, amit újra és újra fel fogunk idézni,... több»
#7

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | vígjáték

Netflix

2020, Párizs. A nem túl távoli jövőben a szuperhősök teljesen integrálódtak a társadalomba. Rövidesen azonban egy új kémiai anyag kezd el terjedni, amely szuperképességekkel... több»

Érdekes koncepció, egy drog, ami kis pillanatra szuper erőt ad, ja, és vannak, akik eleve szuper erővel bírnak. Lehet, hogy többet is ki lehetett volna hozni a filmből. Látványilag rendben volt. Egyszer meg lehet nézni.
#8

80 Farkasok népe  (2020)

(4)

animáció | családi | fantasy | kaland

Apple TV+

A babona és a varázslat idején, amikor a farkasokat démoni lényeknek tartották, a természetet pedig megszelídítendő gonosznak, egy fiatal vadász növendék, Robyn Írországba utazik... több»

Talán az egyik legvarázslatosabb animációs mese, amit az utóbbi időben láthattam. Nálam nagyon vitt mindent.
#9

akció | krimi | thriller

Netflix

Marseille-ben az Orsoni-klán emberei kegyetlen vérontást visznek véghez, amely brutalitásával a Bar du Téléphone gyilkosságra emlékeztet. A nyomozást a rendhagyó módszereket... több»

Nem egy közönségdíjas vagy kritikailag az egekbe magasztalt alkotás, de attól még egy teljesen jól nézhető film meglepő fordulatokkal.
#10

80 A beszéd  (2020)

(4) (1)

vígjáték

Cinego | Telekom TVGO

Adrien egy harmincöt éves férfi, aki épp egy családi összejövetelen ül, és rettenetesen unatkozik: soha semmi nem változik, minden éppen úgy zajlik, ahogy már előtte vagy... több»

Nem rossz film, vannak jó pillanatai, de néha kicsit bárgyú. A főszereplő nagyon jól játszotta a szerepét. A zenék nagyon jók voltak, és a befejezés is tetszett.
#11

krimi | thriller

Netflix

A film egy Marseille veszélyes területén küldetését teljesítő rendőrségi egység munkáját mutatja be. több»

A film első fele egy igazi, brutális, kemény bűnözős film, viszont a második felében átcsap drámába. Mintha nem ugyanazat a filmet nézné az ember. Viszont ez egyáltalán nem válik kárára, remek mozi, nagyon jó színészekkel, alakításokkal.
#12

dokumentum

Matthias Giraud legnagyobb szenvedélye a bázisugrás, a fiatal férfinak azonban át kell értékelnie rajongását a családi életével szemben.

#13

69 Az elfeledett herceg  (2020)

(8) (7)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Telekom TVGO

Djibi egy nagyszerű édesapa, aki minden figyelmét a kislányának, Sofiának szenteli, akit szeretetben és megértésben nevel. Az esték minden nap különleges élményt jelentenek apa és... több»

Nem pont ilyenre számítottam, de egy remek film. Érdekes kérdéseket vet fel és nem egy hétköznapi stílusban tálalja. Kicsit Adam Sandler Esti mesékje jutott az eszembe.
#14

68 A rémület háza  (2020)

(7) (5)

horror | misztikus

Telekom TVGO

Végre beteljesülhet az Olmedo család vágyálma; egy fényesebb jövő reményében mindent maguk mögött hagyva beköltöznek új otthonukba, egy lakótömb polgári jellegű lakásába. Bár... több»

Egész jól összehozott kis történet, kifejezetten jónak mondanám. Nagyon jó a főszereplő, remélem, pár filmben még látni fogjuk.
#15

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy mi teszi a jó feleséget? Nem könnyű kérdés, de van, aki válasszal tud szolgálni. A mindig kimért és alapos Paulette Van Der Beck arra tanítja fiatal növendékeit a... több»

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.
#16

vígjáték

Cinego

Egy valószínűtlenül furcsa trió sorsa fonódik össze egy rögtönzött utazás során.

#17

animáció

Telekom TVGO

Toby Genkel és Xavier Giacometti filmje a klasszikus animációs sorozat egész estés változata, melyben a sorozat összes közkedvelt karaktere feltűnik.  Miközben törzsének... több»

Nem csak a Pixar tud ám több generáció számára is szórakoztató és tanulságos animációs filmet készíteni, ezt most a franciák is bizonyították. Nem állítom, hogy ez lesz az idei év legjobbja, de a Yakari, a film egy nagyon is korrekt filmecske, ami ki tud kapcsolni egy fárasztó... több»
#18

dráma

Az ötvenes években Alice elhagyja svájci otthonát, és Libanonba költözik, ahol azonban életének legszebb éveit beárnyékolja a háború fenyegetése.     több»

#19

vígjáték

Fabrice az áruházi hűségkártyája nélkül ment el a szupermarketbe bevásárolni. Ez a súlyos vétség arra kényszeríti, hogy bujkálni kezdjen a rendőrség és a média elől.

#20

77 Digger  (2020)

dráma

Egy apa és egy fiú hosszú barangolása. Egy út, amely során megtalálják a gyökereiket és számos választ a kérdéseikre. A Digger egy mai wersterntörténet. több»