Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  

Filmek

Legjobb filmek 2020-től 2020-ig - Franciaország

Saját filmes lista készítése
#1

88 The Father  (2020)

(2) (1)

dráma

Az idősödő Anthony egyre nehezebben találja helyét a világban, emlékei cserbenhagyják, időnként pedig a szeretteit sem ismeri fel. Lánya, Anne megpróbál segíteni édesapján, a... több»

Borzasztóan erős és egyben nagyon szomorú film az öregkori demenciáról. Az a fajta remekmű, amit a témája és a hangulata miatt egy ideig nem szívesen néznék meg újra. Nagy ötlet volt, hogy a néző mindvégig a főszereplő, Anthony szemszögéből látja az eseményeket, eleinte... több»
#2

animáció | családi

Mióta visszatért a városba, Óriásláb valóságos médiasztár lett, fia, Adam legnagyobb bánatára, aki csak békés családi életről álmodozott. A fiú, akinek a vállára nehezedik... több»

A fiammal együtt láttuk, néha ránéztem az arcára, és láttam, ahogy szinte végig mosolyog, ettől pedig nekem is jó kedvem lett. Nyugodt szívvel ajánlom családi programnak, mert nem fog csalódást okozni. Talán nem a legmaradandóbb élmény, amit újra és újra fel fogunk idézni,... több»
#3

83 Wolfwalkers  (2020)

(3)

animáció | családi | fantasy | kaland

Apple TV+

A babona és a varázslat idején, amikor a farkasokat démoni lényeknek tartották, a természetet pedig megszelídítendő gonosznak, egy fiatal vadász növendék, Robyn Írországba utazik... több»

Csodaszép animációs film, a szó mind szoros, mind átvitt értelmében. Üdítő látni ilyen szépen megrajzolt meséket a CGI korában, amilyeneket Tomm Moore készít. Szerethetők a karakterek, hangulatos ez az ír folkos atmoszféra, a történetnek szép íve van, és a néhány szomorú... több»
#4

82 Josep  (2020)

animáció | dráma | életrajzi

Lebilincselő történet a rajzolás varázslatosságáról. több»

#5

71 A rémület háza  (2020)

(6) (5)

horror | misztikus

Telekom TVGO

Végre beteljesülhet az Olmedo család vágyálma; egy fényesebb jövő reményében mindent maguk mögött hagyva beköltöznek új otthonukba, egy lakótömb polgári jellegű lakásába. Bár... több»

A történet nem hoz semmi újat, viszont a kivitelezés kiváló, a légkör lenyűgöző, a szellemek nálam kisebb szívrohamot okoztak. Eddig ez a film jelenti számomra az év legnagyobb meglepetését, jár érte a pacsi a spanyoloknak,
#6

dráma | thriller | történelmi

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#7

akció | krimi | thriller

Netflix

Marseille-ben az Orsoni-klán emberei kegyetlen vérontást visznek véghez, amely brutalitásával a Bar du Téléphone gyilkosságra emlékeztet. A nyomozást a rendhagyó módszereket... több»

Magabiztos lábakon álló történet, a szakmájukhoz értő színészek és egy egész jó rendezés. Teljesen jó film lett a Gazfickók városa, de nem az a fajta, amit még évekig emlegetünk.
#8

79 Otac  (2020)

dráma

Nikola egyre elkeserítőbb körülmények között él egy szerb kisfaluban két gyermekével. A rossz életkörülmények miatt az egyedül maradt apára rászáll a gyámhatóság, a férfi... több»

#9

79 Visszatérés  (2020)

(1)

dráma

HBO GO

Roque utolsó mentsvárként a Venezuelában tomboló válság és alkoholproblémái elől az amazóniai dzsungelbe menekül, hogy helyrehozza azt a kis faházikót, amelyet élete... több»

Semmi hasonlót nem láttam még soha. Nagyon megfogott. Miután rájöttem, hogy a szereplők nem színészek, hanem önmaguk egy verzióját játszó amatőrök, még inkább elismertem a filmet. Nem egy könnyű téma, de érdemes megnézni.
#10

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy mi teszi a jó feleséget? Nem könnyű kérdés, de van, aki válasszal tud szolgálni. A mindig kimért és alapos Paulette Van Der Beck arra tanítja fiatal növendékeit a... több»

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.
#11

dráma

Az ötvenes években Alice elhagyja svájci otthonát, és Libanonba költözik, ahol azonban életének legszebb éveit beárnyékolja a háború fenyegetése.     több»

#12

77 Pari  (2020)

(2)

dráma

HBO GO

Pari, egy iráni anya eltűnt fiát keresi Athénban. A keresés során a város legsötétebb bugyraiban áskálódik, mindeközben saját titkait is feltárja. több»

A rendezés és az alakítások is kivételesek, viszont Athén nem ennyire sötét és veszélyes, azt kissé túlzásnak éreztem.
#13

77 Un triomphe  (2020)

dráma | vígjáték

Egy színész nagyot álmodik, drámaleckéket ad a foglyoknak, hogy színpadra vigyék a Godot-ra várva című darabot. több»

#14

animáció

Telekom TVGO

Toby Genkel és Xavier Giacometti filmje a klasszikus animációs sorozat egész estés változata, melyben a sorozat összes közkedvelt karaktere feltűnik.  Miközben törzsének... több»

Nem csak a Pixar tud ám több generáció számára is szórakoztató és tanulságos animációs filmet készíteni, ezt most a franciák is bizonyították. Nem állítom, hogy ez lesz az idei év legjobbja, de a Yakari, a film egy nagyon is korrekt filmecske, ami ki tud kapcsolni egy fárasztó... több»
#15

77 Baikal  (2020)

családi | dokumentum | dráma

Bajkál. Juma csodálatos kalandjai. Egyszer egy réges-régi, mélységes mély, kristálytiszta tóban, ahol tengernyi veszély rejtőzik, történt egy csoda. Egy csöppnyi hókunyhóban... több»

#16

dokumentum

A kétrészes dokumentumfilm az Európa királyi családjai által a 2. világháború során a nacionalista pártok folyamatos erősődése közepette alkalmazott stratégiákat vizsgálja meg. több»

#17

66 Az elfeledett herceg  (2020)

(7) (7)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Telekom TVGO

Djibi egy nagyszerű édesapa, aki minden figyelmét a kislányának, Sofiának szenteli, akit szeretetben és megértésben nevel. Az esték minden nap különleges élményt jelentenek apa és... több»

Csodás film, segít megérteni az apáknak, milyen nehézségekkel szembesülnek lányaik a felnőtté válás során, és megmutatja, hogyan kerülhetnek közelebb egymáshoz. Szerintem az egész család számára kötelező darab.
#18

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | romantikus

Marinette osztálya New Yorkba megy, hogy megismerjék az amerikai kultúrát és találkozzanak a testvériskola diákjaival. Az egész osztály az utazásra készül, kivéve Adrient, ugyanis az... több»

Indes galantes
#19

dokumentum

A Párizsi Operaházban forgatott dokumentumfilm Jean-Philippe Rameau barokk remeke, a Les Indes Galantes legújabb feldolgozásának színpadra vitelét mutatja be az első próbáktól a... több»

Rendező: Philippe Béziat

#20

75 Slalom  (2020)

dráma

Egy 15 éves lány elhatározza, hogy profi síelő lesz, ehhez azonban a lehető legjobb segítőtársra lesz szüksége.