Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2015-től 2015-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

82 Apák és lányaik  (2015)

(15)

dráma

Katie Daviesnek (Amanda Seyfried) nehéz gyermekkora volt, édesanyja autóbalesetben meghalt, melyet követően Pulitzer-díjas édesapja depressziós lett. Huszonhét évvel később a lányból... több»

Egy igazán szívmelengető dráma. Mondanám, hogy alapvetően egy csajos film, de szerintem nemtől függetlenül is lehet élvezni. Kellemes tempójú mozi, szép alakításokkal.
#2

75 Ifjúság  (2015)

(21) (6)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Netflix

Fred és Mick, két régi barát az Alpok lábainál üdül egy elegáns szállodában. Fred egy visszavonult zeneszerző és karmester, Mick pedig egy filmrendező, aki továbbra is aktívan... több»

Nagyon kellemes film tele elrejtett és nyíltan kimondott apró és óriási üzenetekkel. Önmagában is izgalmas lenne, de a képi világ szépsége - férfiaknak még inkább - és néhol feléledő asszociációs vágások furcsa harmonikus de mégis feszültséggerjesztő hatása egy olyan... több»
#3

80 Suburra  (2015)

(6)

dráma | krimi | thriller

A Suburra című thrillerben a Szamurájnak nevezett gengszter egy a Rómát Los Angelesszel összekötő kereskedelmi front kiépítésén dolgozik. A helyi maffia főnökök mind egyetértenek... több»

Nem vagyok nagy gengszterfilm fan, de ez egy meglepően jól sikerült, mai környezetben játszódó darab. Kemény emberek, még keményebb szituációk, politikai belviszályok, zsarolások, hatalmi harcok... minden ami egy feszült és izgalmas filmhez kell.
#4

62 Vakító napfényben  (2015)

(13) (8)

dráma | thriller

Cinego

Marianne és Paul, egy amerikai pár St. Tropez közelében tölti vakációját. A kellemesnek ígérkező nyaralás azonban nem várt bonyodalmakhoz vezet, amikor Marianne meghívja magukhoz... több»

A Titanic filmfesztiválon láttam a filmet, ami érdekes volt, de nem igazán szórakoztató számomra. A szereplők közötti kusza kapcsolatokra rövid beszélgetésekből tudunk következtetni, és nyitott kérdéseket is hagy a film, ami fenntartja a figyelmet, de emellett erőteljesebb... több»
#5

dokumentum | dráma

Egy dokumentumfilm a divat globális hatásairól az emberekre és a bolygónkra.

#6

78 Szörnyek és szerelmek  (2015)

(5) (7)

dráma | fantasy | horror

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság...Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza... több»

Engem teljesen elbűvölt a látványvilága, annyira, hogy már csak ezért sem tudnám lepontozni. Ami ennyire kidolgozott, az eleve nem lehet nézhetetlen, sem középszerű, még akkor sem, ha a történet nagyon unalmas tud lenni bizonyos pontokon. De ez már tényleg ízlés kérdése. Én a... több»
#7

77 Madeleine  (2015)

(3)

dráma

Madeleine és tini húga, Sophie a nagymamájuknál töltik a nyarat egy észak-olaszországi falucskában. A lányok szülei elváltak, az apa a rengeteg munkája miatt nem látogathatja a... több»

Nem vártam sokat ettől a fimtől, mive gyakorlatilag semmit sem lehetett találni róla az interneten, azonban nem bántam meg, hogy végigültem. Nyilván nem lesz egy közöségkedvenc, azonban a nyitottabb mozinézők számára nyújthat néhány izgalmas pillanatot. Üde színfolt a sok... több»
#8

73 Ne légy rossz  (2015)

(3)

dráma | krimi

A történet a '90-es években játszódik Ostiában és Róma külvárosában, azokon a helyeken, ahol Pasolini filmjeinek főhősei élték életüket, csavarogtak, szerettek és... több»

Durva film a szer, a drog hatásairól, de nem ez van a középpontban, hanem a két főhősre gyakorolt hatása, majd Cesare és Vittorio egyéni döntéseinek súlya. Jó film, nekem tetszett.
#9

dokumentum | dráma | életrajzi

Netflix

A történet főhőse Emilio D'Alessandro, aki évekig volt Stanley Kubrick filmrendező személyi sofőrje. A két férfi csaknem harminc éves kapcsolata barátsággá szelídült az évek... több»

Nemcsak Kubrick rajongóknak tudom ajánlani a dokumentumfilmet, ami egyébként részletes és érdekes. Ez egy történet a barátságról és hűségről. Igazi remekmű.
#10

72 Arianna  (2015)

(2)

dráma

Netflix

Arianna tizenkilenc éves és még nem menstruál. A nőgyógyász által felírt hormontabletták hatástalannak bizonyulnak, eltekintve mellének megnagyobbodásától, mely kifejezetten zavarja... több»

Érzékeny olasz dráma. Finoman követve a főhősnő lelki rezdüléseit, sikerült megnyernie magának...Nagyon érdekes a végkifelet, az egészhez méltó.
#11

61 Jeeg robot vagyok  (2015)

(9) (5)

akció | dráma | sci-fi

Enzo, a tolvaj Róma egyik nyomornegyedében él. Egy nap a rendőrök elől menekülve beugrik a Tiberis folyóba. Egy rakás radioaktív hulladék közé esik, ami megfertőzi őt. Enzo... több»

Hát ez egy igen jó film. Jobb, mint a hasonló amcsi filmek.
#12

dráma | romantikus

Gaetano és Delia, az elvált pár együtt vacsorázik, hogy beosszák, mikor kinél lesznek a gyerekeik nyáron. A vacsora alatt felszínre törnek az érzelmek, és előjönnek mindazok az okok... több»

remek, végre egy dráma humoros és romantikus elemekkel, amiben van ötlet és nincs erőltetett happyend.
#13

dráma | romantikus | vígjáték

TV-ben (Filmbox Premium, csütörtök 01:33)

A lobbanékony természetű egyedülálló anya, Maggie szeretne kicsit közelebb kerülni lázadó kamaszlányához, Summerhez, ezért közös nyaralást tervez. Az uticél Toszkána., ahol az... több»

Minden hibája ellenére egy nézhető romantikus vígjátékról van szó, ami ugyan nem túlságosan emlékezetes, de aki vevő SJP-re, annak valószínűleg nem fog csalódást okozni. Barátnőmmel néztük meg a Deadpoolért cserébe :), de gondolom mondanom sem kell, melyiket élveztem... több»
#14

dráma

Netflix

Miután váratlanul elvesztette a férjét, Anna az utcára kerül kislányával, ám rövidesen felcsillan némi reménysugár. több»

#15

66 Vergine giurata  (2015)

(2)

dráma

Évekkel azt követően, hogy örök szüzességet fogadott, és férfi módjára élte életét az albán hegyekben, Hana élete gyökeresen megváltozik, amikor Milánóban költözik. több»

Hát a film eléggé sötét hangulatú, úgyhogy szerintem fel kell rá készülni lelkileg ebből a szempontból, de ettől függetlenül nálam nem igazán vált egy egyszernézhetőből többé. Ez nem baj, csak szerintem bőven lett volna még potenciál ebben a koncepcióban.
#16

65 Anyám mozija  (2015)

(3) (9)

dráma

Margherita olyan nő, aki sokat vállal magára. A foglalkozása a filmkészítés, és bár rendezőként elismert és sikeres, mégis kétségek gyötrik a munkájával kapcsolatban… Most is... több»

Szép film, szomorú és szívhez szóló, én abszolút át tudtam érezni az egészet. Ez egy olyan dráma, amit meg kell élnünk mindannyiunknak, és amire nem lehet felkészülni. Fájadalmas mozi, de emellett mélyen meg tud érinteni.
#17

64 A várakozás  (2015)

(3)

dráma

HBO Max

A L'attesa romantikus filmdráma főszerepében egy anya (Juliette Binoche) megpróbálja minél jobban megismerni és megszeretni fia menyasszonyát. Az asszony váratlanul találkozott a... több»

Sajnos nincs egyensúlyban a színészi teljesítményre helyezett hangsúly és a filmbéli felvételek kompizíciójába helyezett erőfeszítés. A vége felé már csak az utóbbi dominál...holott Juliette Binoche kiváló színésznő.
#18

dráma

Netflix

Anna bátor és magabiztos kislány volt. Ma egy kissé ellustult nőként él városában, Nápolyban és húsz éve nem foglalkozik azzal, mi is történik valójában a családjában. Nem... több»

Érdekes és ajánlani tudom, úgy gondolom a rendező szándékosan választott vizuálisan abszurd képeket és motívumokat, hogy reprezentálja a karakterek küzdelmeit.
#19

62 Elser  (2015)

(3)

dráma | életrajzi | háborús

Egy lélegzetelállító történet egy emberről, aki kis híján megváltoztatta a világot. 1939-ben, amikor Hitler hatalmát kihasználva milliókat vezetett meg, George Elser, az ellenállók... több»

Igazán pörgős, dinamikus tempót diktált a rendező a történet elmesélése közben. Nekem nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, hitelesen játszottak, semmi felesleges elem nem szerepelt az alkotásban, ami nyújtotta volna az események folyamatos zajlását. Remek alkotás.
#20

dráma

A Mediterranea című filmdráma történetében két férfi útra kel a távoli Afrikából és Olaszország felé veszi az irányt. Az új hazában egy jobb élet kialakításában... több»