Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2015-től 2015-ig - Olaszország

#1

82 Apák és lányaik  (2015)

(15)

dráma

Katie Daviesnek (Amanda Seyfried) nehéz gyermekkora volt, édesanyja autóbalesetben meghalt, melyet követően Pulitzer-díjas édesapja depressziós lett. Huszonhét évvel később a lányból... több»

Egy igazán szívmelengető dráma. Mondanám, hogy alapvetően egy csajos film, de szerintem nemtől függetlenül is lehet élvezni. Kellemes tempójú mozi, szép alakításokkal.
#2

82 Ha Isten úgy akarja  (2015)

(11) (1)

vígjáték

A drámában egy tekintélyelvű, egyébként ateista, önmagát erősen liberálisnak beállító apa szembekerül fiával, amikor az bejelenti, hogy pap szeretne lenni... több»

Igen igen szellemes film lett a Ha Isten is úgy akarja. Baromi jól kitalálták és megírták a sztorit. Vannak helyenként hiányosságok, de vártam már egy ilyen filmre egy ideje, úgyhogy most felfele pontozok.
#3

75 Ifjúság  (2015)

(21) (6)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Netflix

Fred és Mick, két régi barát az Alpok lábainál üdül egy elegáns szállodában. Fred egy visszavonult zeneszerző és karmester, Mick pedig egy filmrendező, aki továbbra is aktívan... több»

Nagyon kellemes film tele elrejtett és nyíltan kimondott apró és óriási üzenetekkel. Önmagában is izgalmas lenne, de a képi világ szépsége - férfiaknak még inkább - és néhol feléledő asszociációs vágások furcsa harmonikus de mégis feszültséggerjesztő hatása egy olyan... több»
#4

72 Holtpont  (2015)

(27) (3)

akció | krimi | sportfilm | thriller

Egy fiatal FBI ügynök egy speciális, extrém sportokat űző adrenalifüggő csapat tagjai után nyomoz, akiket óriási léptékű, és tökéletesen kivitelezett rablással gyanúsít. Johnny... több»

Extrém sportok, akciók, gyönyörű tájak és a belső útkeresés jellemzi a filmet. Elég látványos részek vannak benne, nekem nagy élményt adott! Vannak benne jó elméletek és egy-két vontatott rész is. Amivel nem bírtam azonosulni, hogy a volt extrémsportoló FBI ügynöknek áll... több»
#5

92 Acerbo Cup  (2015)

dokumentum | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilm felidézi a "Pescarese" verseny történetét, a kezdetektől a nagy sikerű évekig, majd a végső törlésig. Richard Williams, valamint a szurkolók és történészek... több»

Rendező: Leonardo Araneo

#6

80 Suburra  (2015)

(6)

dráma | krimi | thriller

A Suburra című thrillerben a Szamurájnak nevezett gengszter egy a Rómát Los Angelesszel összekötő kereskedelmi front kiépítésén dolgozik. A helyi maffia főnökök mind egyetértenek... több»

Nem vagyok nagy gengszterfilm fan, de ez egy meglepően jól sikerült, mai környezetben játszódó darab. Kemény emberek, még keményebb szituációk, politikai belviszályok, zsarolások, hatalmi harcok... minden ami egy feszült és izgalmas filmhez kell.
#7

dokumentum | életrajzi

Dokumentumfilm Alfredo Bini életéről és produceri tevékenységéről.

#8

dokumentum | zenés

Netflix

A "Crossing Rachmaninoff" a feltörekvő zongoraszólistát, Flavio Villanit követi, aki Rachmaninov 2. zongoraversenyét készíti elő első zenekari előadására. több»

Rendező: Rebecca Tansley

Szereplők: Flavio Villani

#9

62 Vakító napfényben  (2015)

(13) (8)

dráma | thriller

Cinego | Netflix

Marianne és Paul, egy amerikai pár St. Tropez közelében tölti vakációját. A kellemesnek ígérkező nyaralás azonban nem várt bonyodalmakhoz vezet, amikor Marianne meghívja magukhoz... több»

A Titanic filmfesztiválon láttam a filmet, ami érdekes volt, de nem igazán szórakoztató számomra. A szereplők közötti kusza kapcsolatokra rövid beszélgetésekből tudunk következtetni, és nyitott kérdéseket is hagy a film, ami fenntartja a figyelmet, de emellett erőteljesebb... több»
#10

dokumentum | dráma

Egy dokumentumfilm a divat globális hatásairól az emberekre és a bolygónkra.

#11

78 Szörnyek és szerelmek  (2015)

(5) (7)

dráma | fantasy | horror

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság...Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza... több»

Engem teljesen elbűvölt a látványvilága, annyira, hogy már csak ezért sem tudnám lepontozni. Ami ennyire kidolgozott, az eleve nem lehet nézhetetlen, sem középszerű, még akkor sem, ha a történet nagyon unalmas tud lenni bizonyos pontokon. De ez már tényleg ízlés kérdése. Én a... több»
#12

68 Majmok a csúcson  (2015)

(5)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Kétmillió évvel ezelőtt a dzsungel mélyén él Edward, a majomkirály legidősebb fia. Születéskor túl kicsinek és gyengének tartották, ezért titokban nevelték föl. Miközben felnő,... több»

Ez egy tipikusan kicsiknek és nagyoknak is bátran ajánlható film. Az egyetlen probléma az vele, hogy nem amerikai nagy stúdió vette kézbe, mert akkor nagyobbat szólhatott volna, de így sem történt nagy baj, mert így legalább minden képkockája érthető és nem elcsépelt, mint sok... több»
#13

dokumentum | életrajzi

Egy személyes hangvételű zenés filmportré a látnoki kreativitású, úttörő rendezőről és íróról, Lina Wertmüllerről, olyan sztárok közreműködésével, mint Martin Scorsese,... több»

#14

75 Anyám mozija  (2015)

(3) (9)

dráma

Margherita olyan nő, aki sokat vállal magára. A foglalkozása a filmkészítés, és bár rendezőként elismert és sikeres, mégis kétségek gyötrik a munkájával kapcsolatban… Most is... több»

Szép film, szomorú és szívhez szóló, én abszolút át tudtam érezni az egészet. Ez egy olyan dráma, amit meg kell élnünk mindannyiunknak, és amire nem lehet felkészülni. Fájadalmas mozi, de emellett mélyen meg tud érinteni.
En quête de sens
#15

dokumentum | kaland

Két gyermekkori barát utazásairól szóló film. A fiatalok célja, hogy bemutassák, adott esetben megkérdőjelezzék azokkal a kollektív hiedelmeket, amelyek a mai nyugati civilizációt... több»

#16

73 Madeleine  (2015)

(3)

dráma

Madeleine és tini húga, Sophie a nagymamájuknál töltik a nyarat egy észak-olaszországi falucskában. A lányok szülei elváltak, az apa a rengeteg munkája miatt nem látogathatja a... több»

Nem vártam sokat ettől a fimtől, mive gyakorlatilag semmit sem lehetett találni róla az interneten, azonban nem bántam meg, hogy végigültem. Nyilván nem lesz egy közöségkedvenc, azonban a nyitottabb mozinézők számára nyújthat néhány izgalmas pillanatot. Üde színfolt a sok... több»
#17

72 Alaska  (2015)

(2)

dráma | romantikus

Fausto és Nadine először egy Párizsi hotelben találkoztak. Mindketten törékenyek, magányosak, és megszállottan keresik az elérhetetlennek tűnő boldogságot. Fausto egy olasz, aki... több»

Szerintem nagyon lassú lefolyású, de érdekes és hasznos és tanulságos film. A lényege, hogy a pár folyamatosan olyan dolgokkal küzd, amik szélmalomharcot jelentenek. Egy kapcsolatba nem fér el MINDEN. A bizalom és a támogatás ennek a kapcsolatnak a gyenge pontja, pedig enélkül... több»
#18

72 Az utolsó tangónk  (2015)

(4) (4)

dokumentum | musical

Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy... több»

Gyönyörű dráma a táncról, azon belül is az argentín tangóról. Szép íve van a filmnek, ahogyan végigvezet minket öt évtizeden, az teljesen egyedülálló. Bepillantást nyerhetünk a profi táncosok magánéletébe és a szakma rejtélyeibe is.
#19

61 Jeeg robot vagyok  (2015)

(9) (5)

akció | dráma | sci-fi

Enzo, a tolvaj Róma egyik nyomornegyedében él. Egy nap a rendőrök elől menekülve beugrik a Tiberis folyóba. Egy rakás radioaktív hulladék közé esik, ami megfertőzi őt. Enzo... több»

Hát ez egy igen jó film. Jobb, mint a hasonló amcsi filmek.
#20

71 Mondjuk ki!  (2015)

vígjáték

Beszélnünk kell! – ez az egyik lerettegettebb mondat minden pár számára… Az ötvenéves Vanni ismert író, a harmincéves Linda pedig a segédje. A tökéletes pár egy csodaszép... több»