Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2016-től 2016-ig - Olaszország

#1

85 Teljesen idegenek  (2016)

(21) (3)

dráma | vígjáték

Hét régi jó bart összejön, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy megosztják egymással az összes e-mailt, szöveges üzenetet, sms-t és telefonhívást, amit... több»

Szóval. Az előzetes alapján azt hinné az ember, hogy ez egy vígjáték. Pedig nem. Az elején pár vicces beszólástól eltekintve ez bizony kőkemény dráma, és a jóféle. A mindennapi élet és emberek drámája, ami lényegében görbe tükröt tart az emberek felé. Rávilágít, hogy... több»
#2

81 Némaság  (2016)

(24) (14)

dráma | kaland | történelmi

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvão... több»

Nagyszabású, látványos kaland film gyönyörű tájakon, zseniális operatőri munkával. A színészi alakítások érzékletesek és kifejezőek, jól visszaadják a karakterek lelki,mentális állapotát,a hitet, szenvedést, a magányt, az üldözöttség és kétségbeesés nyomasztó... több»
#3

94 Dusk Chorus  (2016)

dokumentum | dráma

Egy öko-akusztikus zeneszerző 24 órányi felvételt akar készíteni az ecuadori esőerdőben.

#4

70 Nyers  (2016)

(11) (12)

dráma | horror

Miután egy vegetáriánus fiatal lány részt vesz egy iskolai húszabáló véres rituálén, az új íz iránti mohóság egyre inkább eluralkodik rajta... több»

Azta! Hát nem erre számítottam!Nem gondoltam volna,hogy ilyen magas értelem és tartalom lesz a film mögött!Le vagyok nyűgözve!Az igazán nagy szó/erénye a filmnek hogy ezt a tinédzserkori érzéseket egy ilyen körítésbe rakta. Hiszen ha leegyszerűsítjük ezt az eszméletlen... több»
#5

87 Őrült boldogság  (2016)

(6) (5)

dráma | road movie | vígjáték

Donatella és Beatrice egy elmegyógyintézetben vannak Toszkánában. Életük története nagyon sok tekintetben eltér, de mégis közel kerülnek egymáshoz, ugyanis alkalmuk adódik olajra... több»

Nagyon jó film! Ajánlom minden őrültnek aki tudja ezt, és köszöni, JOOL VAN! és soha nem változtatna jelenlegi állapotán...:)
#6

83 Elválaszthatatlanok  (2016)

(4) (5)

dráma

Daisy és Violet nagykorúságuk előtt álló ikertestvérek. Mindkét lány csodálatos hanggal rendelkezik, gyakorta énekelnek esküvőkön, keresztelőkön, hogy ezzel támogassák a... több»

Engem nagyon megérintett ez a film. Azért eléggé közeli képet ad, és azt hiszem nagyon sokat lehet belőle tanulni. Teljesen másképp fogok nézni mostantól ezekre az emberekre. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek ezt a filmet, mert egyszerűen szívhez szóló.
#7

dráma

Netflix

Egy áldokumentarista film Libero Grassiról, aki megtörve a csendet tanúskodott a helyi maffia ellen, majd ő maga is a szervezet célpontjává vált.

Érdekesen megszerkesztett dokumentumfilm a hétköznapi ember küzdelméről, aminek nem lehet jó vége.
#8

78 Secondo Me  (2016)

családi | dokumentum | dráma | életrajzi

A dokumentumfilm három nagy európai operaház ruhatárosait mutatja be. több»

#9

dráma

Elena és Ernesto boldog párkacsolatban éltek egykor Londonban. Váratlanul azonban egyetlen gyermekük életét vesztette. A feldolgozhatatlan gyász kettétépte Elena és Ernesto... több»

#10

dokumentum | dráma

A dokumentumfilm költői, de alacsony költségvetésű beszámoló az egyetemes szegénység és a hajléktalanság, illetve az ez elleni társadalmi tiltakozás témájában.

Rendező: Corrado Franco

Szereplők: Rodolfo Spagone

#11

72 Caina  (2016)

dráma

Caina az éjszakákat a tengerparton tölti, ahol a vízbe fulladt migránsok tetemeit kutatja fel. Minden holttestért 15 eurót kap. több»

#12

dráma | háborús | romantikus | vígjáték

Egy gyengéd szerelem története, amely a második világháború ideje alatt bontakozott ki, amikor az Egyesül Államok hadserege megszállta Szicíliát.

#13

dráma

Netflix

A halászként dolgozó Angelo Vassallo úgy érzi, hogy szeretett városa egyre jobban elszegényedik, ezért úgy dönt, saját kezébe veszi a dolgokat, és indul a polgármesteri választásokon. több»

#14

dráma

A film története szerint Marco, a 35 éves férfi egykor menő séf volt, de mostanra feladta karrierjét és hazatért Udine városába, hogy beteg édesapjáról gondoskodjon. Amikor állást... több»

#15

dráma | misztikus | thriller

Roberto Salus-nak (Toni Servillo), a karteziánus rendhez tartozó szerzetesnek nincs jó véleménye a bankárokról és a pénzügyi világ vezetőiről. Feljebbvalói utasítására a jövőben... több»

Nagyon fontos kérdéseket jár körül ez a film. Mi az az IFM, kik döntenek egy város sorsáról? Milyen motivációk állnak a döntések hátterében? A karaktereket sikerült szépen kidolgozni, árnyaltak, nem idealizáltak, életzerűek. A főszereplő szerethető és eszes. Nekem tetszett!
#16

dráma

Andrea és Marina boldogan élnek együtt, mígnem a fiuknál rejtélyes betegség jelentkezik, amelynek pontos okát az orvosok sem tudják. több»

#17

dráma

Netflix

Mirella tanárként dolgozik, de minden álma, hogy igazgató lehessen. Hamar felfedezi azonban azt is, hogy az iskolának, amelyben tanít, hatalmas változásra van szüksége, hogy olyan... több»

Biztos megvan ennek a filmnek is a közönsége, én sajnos nem tartozom közéjük, mindenesetre egy érdekes képet ad az iskolarendszerről és a tanármesterségről.
#18

64 Padre  (2016)

dráma

Giulia az édesapját gyászolja, a férfi azonban váratlanul kapcsolatba lép vele a túlvilágról. több»

#19

dráma | thriller

Phoenix a Mojave-sivatagban él, és csak a postáját kiszállító férfi révén tartja a kapcsolatot a külvilággal. Egy nap egy csinos nő viszi ki a postát, és a férfi élete teljesen... több»

#20

családi | dokumentum | dráma | kaland

Netflix

James Freeman egyike azok ezrei közül, akik depresszióban szenvednek. A fiatal férfi az öngyilkosság küszöbén elhatározza, hogy az amazonasi őserdők mélyére utazik, hogy ott... több»

Rendező: Raz Degan

Szereplők: Guillermo Arevalo, James Freeman