Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2021-től 2021-ig - Olaszország

#1

97 Menekülés  (2021)

(3) (2)

animáció | dokumentum | dráma

Cinego | Telekom TVGO

Amin a nyolcvanas évek Afganisztánjában él, nővéreinek és anyjának nem kell fejkendőt hordania, ő pedig bármikor nyugati zenét hallgathat. A szovjet erők kivonulása után azonban... több»

Oké, engem teljesen megérintett ez a történet. Nem is találok igazán szavakat. Szerintem járna neki az Oscar-díj, és hát remélem is, hogy megkapja. Bár a grafika egy kicsit zavaró volt, ez a stílus nekem annyira nem jött be, de annyi baj legyen...
#2

91 Ennio Morricone  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Mozikban

Giuseppe Tornatore Oscar-díjas rendező (Senki többet) filmes tisztelgéssel adózik barátja és a legendás filmzeneszerző, Ennio Morricone emléke előtt. A film interjúkat tartalmaz olyan... több»

Morricone kétségtelenül egy legendás alak a filmvilágban, szerintem annak, aki szereti a zenéit, ez a film kihagyhatatlan.
#3

dráma | romantikus

Cinego | Telekom TVGO

A holland Störr kapitány és felesége, Lizzy viharos szerelme tárul elénk. Egy fájdalmas, Ezeregyéjszaka-szerű történet egy végletekig becsületes férfiról, akinek szemszögéből... több»

Szerintem Enyedinek nem sikerült felülmúlnia előző filmjét, de azzal magasra is tette a lécet. Mindenesetre azt gondolom, hogy A feleségem története is egy mestermű, csak épp másmódon az. Kihagyatatlan darab.
#4

dráma | kaland

Luciano egy Tuscia-vidéki falucskában éli életét. A férfi meglehetősen részeges alak hírében áll, aki állandóan fellázad a helyi urasággal szemben. Hogy megvédje szerelmét a... több»

#5

dokumentum

Rafaello Sanzio mindössze 8 éves volt, amikor Magia Ciarla meghalt, ő tanítatta és viselte gondját a fiúnak. A dokumentumfilmben a legnagyobb szakértők szólalnak meg, hogy még... több»

Rendező: Massimo Ferrari

Szereplők: Valeria Golino

Csodálatos dokumentumfilm, aminek minden percét nagyon élveztem, csak az a kár, hogy ilyen "rövid". :)
#6

dráma | horror | thriller

Netflix

Öt idegen egy elhagyatott házban, ahol gyermekeknek szól a zene. Ez akár egy horrorsztori kezdete is lehetne. több»

Miért is nem tudnak manapság egy tisztességes mozit (most: horrort) összerakni a filmes "szakemberek"? Ennek azért több oka is lehet. Elfogytak az ötletek, a remake-ek, és rebootok nem elég ütősek. A rendezői, operatőri, írói gárda rengeteg kóklerből áll, és ha egy támogató... több»
#7

79 Freaks Out  (2021)

dráma | fantasy | háborús | kaland

Bár Matilde, Cencio, Fulvio és Mario egy családként élnek, amikor a második világháború szele eléri Rómát, menekülniük kell a városból.

#8

dokumentum | sportfilm

Netflix

A dokumentumfilmben megismerhetjük az olasz labdarúgó-válogatott útját a 2020-ban tartott Európa-bajnokságig. Itt végül győzedelmeskedtek a döntőben Anglia ellen. több»

Átgondolatlan. Bár az EB nagyon érdekes, és az olasz csapat sok mindenen átment a végső győzelemig, a 61 perces film szinte egyáltalán nem adja át ezt az érzést. A film felépítését és vágását tekintve olyan, mint egy átgondolatlan fanvideó. Kár érte, lehetett volna valami... több»
#9

dráma | háborús | kaland

Amikor Japán a második világháború végén megadja magát, Onoda Hiroo japán katona visszavonul a Fülöp-szigetek dzsungelébe, hogy maga folytassa a háborút még 10 000 napig. több»

#10

dokumentum | dráma

A RENDEZŐ KOMMENTÁRJA: 2016. december 16-án Letizia, Pier Giorgio, Maria Luisa, Alberto és én, Marco, a Bellocchio testvérek Piacenzában, a Circolo dell’Unione kulturális központban... több»

#11

dokumentum

Botticelli munkássága felmérhetetlen hatást gyakorolt a kultúrára, mely alól olyan 20. századi és kortárs művészek sem tudták kivonni magukat, mint Dalí, Andy Warhol vagy Lady... több»

Rendező: Marco Pianigiani

Nagyon kedvelem A művészet templomai szériát, így tudtam, hogy ezúttal sem fogok csalódni. Ez a darab is kiváló, rendkívül tanulságos.
#12

75 Brotherhood  (2021)

dokumentum

Három testvér fontos kérdéssel találja szemben magát, hiszen édesapjuk árnyékában nőttek fel, így most már az a fontos, hogy ők maguk milyen férfiak is szeretnének lenni. több»

#13

75 Isten keze  (2021)

(4)

dráma

Netflix

Egy fiú története, aki 80-as évek Nápolyában él. A város egyik legviharosabb, legsűrűbb időszakában játszódik Sorrentino legszemélyesebb története, ami a sors, család, sport,... több»

Szépnek találtam a történetet, ami az ártatlanságról, annak elvesztéséről és a végzetről szól. Nekem tetszett, a rendező nagyon jól vizualizálta az élettapasztalatokat.
#14

dráma

Olaszországban felszámolnak egy 19. századi börtönt, amely rendívül elavult és nehezen megközelíthető. A bürokratikus rendszer miatt azonban a rabok egy részének átszállítása... több»

#15

54 Beckett  (2021)

(6)

akció | dráma | krimi | thriller

Netflix

Egy amerikai turista Görögországban menekülésre kényszerül, miután egy tragédia következtében gyilkosok veszik üldözőbe és egy politikai összeesküvés kellős közepén találja... több»

Ez egy nagyon rossz film. Csak azért nem egy csillag, mert vannak ennél rosszabbak is sajnos. Kezdve a szereplőkkel. Ez a Washington gyerek nem igazán ütött híres és kedvelt apukájára sem szépségében, sem tehetségben. Ami nem lenne baj, mert vannak így még páran, csak akkor nem... több»
#16

64 Yara  (2021)

(5)

dráma | krimi

Netflix

Igaz történeten alapuló film egy 13 éves lány meggyilkolásáról. Yara esete sokkolja egy olasz kisváros lakosságát. A tettes leleplezéséhez azonban csak egy kis DNS-minta áll... több»

Eleinte nem akartam megnézni, nem szeretem a krimit, és az első 30 perc után úgy voltam, hogy nézhettem volna mást is. Aztán elkezdődött a történet, haladt előre, engem meg egyre inkább lekötött. Egyre inkább kíváncsibb lettem, érdekelt, mi fog történni, hogyan alakul a story,... több»
#17

dráma | krimi

Netflix

Egy naplopó, aki mindent megtesz azért, hogy elkerülje a konfrontációt, valószínűtlen barátságot köt egy veszélyes gengszterrel, aki hirtelen betör az életébe. több»

#18

dráma | sci-fi

HBO Max

Beköszöntött az emberiség alkonya. Egy apa és fia küzd a túlélésért egy posztapokaliptikus világban, amikor azonban a férfi váratlanul meghal, a fiú egyedül indul tovább a folyó... több»

Nagyon megrendítő befejezése egy olyan történetnek, amely egy kicsit túl lassú és egyszerű ahhoz, hogy klasszikus legyen. Nem rossz, de nem is igazán jó.
#19

dráma

Egy pár tökéletes hétvégét készül eltölteni egy szigeten, a szállásukon azonban azzal kényetelenek szembesülni, hogy a medence nem üzemel, így azonnal megkérnek valakit, hogy... több»

#20

dráma

Netflix

1975 szeptemberének végén Rómában egy neves katolikus iskolát támadnak meg a felső-középosztálybeli fiúk számára, ami a Circeo-mészárlás néven vált ismertté. A film azt... több»

Úgy gondolom, hogy ez egy decens és nagyrészt jól sikerült film. A színészi játék rendben van, és a Massacro del Circeo-t végül elkövető diákok családi, iskolai és társadalmi életének bemutatása ad némi gondolkodnivalót. Néhány történelmi tény hiányzik, így a film... több»