Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Elvált asszony - operett dióhéjban
#68981

zenés

Jana asszony válópert indít az ura, Karel udvari titkár ellen amiatt, hogy az megcsalta őt egy Gonda nevű ifjú hölggyel, aki, hogy még izgatóbb legyen az ügy, a Szabad Szerelmet... több»

Rendező: László Félix

Hozzád sóhajtunk – 100 év
#68982

A film két ének (Pál István juhászemberé és Szabados György zeneszerzőé) közé kifeszített fohász. A 100 év mementójaként csöndes emlékképek lassú verse "megmozdított"... több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Mindörökké hoki
#68983

dráma | sportfilm | történelmi

A 17 éves William iskolája hokicsapatának sztárja, karácsony közeledtével azonban némileg demotiváltnak érzi magát, főleg mióta edzője kritizálni merészelte őt azért, hogy nem... több»

David Copperfield
#68984

dráma

Charles Dickens klasszikus regényéből készül a film. David Copperfield születése előtt apja meghal, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan telik, míg nem feltűnik Mr.... több»

Olasz - magyar örökség
#68985

dokumentum

A dokumentumfilm Charles de Tolnay, azaz Tolnay Károly művészettörténész életútját követi végig. A neves művészeti szakember évekig volt a firenzei Casa Buonarroti Múzeum... több»

A világ legnagyobb tigriscápája?
#68986

dokumentum

Szemtanúk beszámolója szerint Francia Polinézia egy távoli lagúnájában egy szokatlanul nagyra nőtt tigriscápa vadászik. A hír hallatán Kori Garza tengerbiológus és Andy Casagrande... több»

Példát mutatva Európának
#68987

dokumentum

568-ban Tordán ülésezett a fiatal Erdélyi Fejedelemség országgyűlése, amelyen a világon elsőként iktatták törvénybe a lelkiismereti és vallásszabadság törvényét. Történt ez... több»

Aki megy, az meg is érkezik...
#68988

dokumentum

Az ősi sztyeppekultúra (melyet honfoglaló őseink is éltek) ma leginkább Mongóliában van jelen, ahol az évezredes változások során bizonyos tekintetben módosult, egyes elemeiben... több»

Rendező: Szegezdy János

Extrém foci Oroszországban
#68989

dokumentum

Oroszország egy hatalmas, két kontinensre kiterjedő ország, a világ egyik legsokszínűbb népességével. A film rendhagyó módon, a futball szemüvegén keresztül módon mutatja be ezt az... több»

Törökország rejtett csodái
#68990

dokumentum

Andrew Evans Kelet-Törökország mágikus vidékeit járja, többek közt olyan csodákat felkeresve, mint Ani romvárosa, vagy a világ legrégebbi műmlékei között számon tartott Gobekli... több»

Angyalok háza
#68991

játékfilm | krimi

Ahmet nyugalomra vágyó haditudósító, aki azért utazik Urfa városába, hogy elhagyatott házakat fényképezzen. Régi barátja, Ibrahim látja vendégül. Csakhogy a következő napon egy... több»

#68992

dokumentum

Berecz Péter és Meggyes Bence Houstonba utazik, hogy anyagot gyűjtsön a Scott Kellyről, a NASA szolgálatában álló, rekordokat döntögető űrhajósról készülő portréfilmhez. A... több»

50 éves a Kassai Magyar Színház
#68993

dokumentum

A Kassai Thália Színház fennállásának 50 éves évfordulója alkalmából ünnepi eseménysorozatot rendezett. A dokumentumfilm interjúkkal, Márai darabbal, templomi koncerttel, Piros... több»

#68994

NA Egerszegi  (2000)

dokumentum

Egerszegi Krisztina. Egérke. Mindnyájunk kedvence és büszkesége. Egy nagyszerű úszónő. Egy félelmetes versenyző. Egy remek ember. Akiért egy ország szurkolt Szöulban, Barcelonában,... több»

Székely Vágta
#68995

Hatodik éve szervezik meg a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutamát, a Székely Vágtát. Idén is az Óriáspince-tetőn ülnek nyeregbe a legjobb székelyföldi lovasok, itt mutatkoznak... több»

SharkCam - az igazi cápakutatók
#68996

dokumentum

Tanúi lehetünk a SharkCam cápakutató csapat elmúlt hat évben tett legérdekesebb felfedezéseinek és néhány különös eseménynek - például az egyik SharkCam elleni támadásnak. több»

A Nékosz-legenda
#68997

dokumentum

A népi kollégiumi mozgalom a negyvenes évek elején indult, és rövid virágzás után az évtized végére be is fejeződött, azaz bedarálta a Rákosi- rendszer. A hatása viszont máig is... több»

Ízőrzők: Kerekegyháza
#68998

dokumentum

Ízőrzők Kerekegyházán, ebben az árnyas, szépen virágosított alföldi kisvárosban. Amilyen tiszta, rendezett a település olyan dolgosak, közvetlenek, kedvesek a lakói is. A... több»

Rendező: Móczár István

SOPI
#68999

NA SOPI  (2019)

dokumentum

Soponyai Géza – vagy ahogy a vitorlázás szerelmesei nevezik, Sopi – a Balaton és a balatoni hajózás meghatározó személyisége.Sportmúltja, kitartó hajóépítő munkája, az... több»

Rendező: Vladucz Zoltán

István, az egyetemes szent
#69000

dokumentum

Olyan ritka és a nagy 1054-es egyházszakadást követő évezred példa nélküli egyháztörténelmi pillanatának lehettünk tanúi, amikor a keleti egyház feje egy Róma által már... több»

Rendező: Cselényi László