Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Mikor síel az oroszlán?
#69141

kaland

Az öttagú Kovács család Sopronban él. Apa igazgatóhelyettes az áruházban, anya tanárnő, Szabolcs gimnazista, Lili 8 éves, Dani, a középső fiú 15 éves. Őt éppen most csapták ki... több»

Tickety Toc - Strandolunk!
#69142

animáció

Eljött a strandolás ideje, Tik-Tak falva lakói a tengerpartra kirándulnak. Megszerel önfelfújó hajója azonban egy lakatlan szigetnél tönkremegy, így veszélybe kerül, hogy Tommy és... több»

Rendező: Jin-yong Kim

Örkényi diófák egy katalán birtokon
#69143

életrajzi

Barcelonában él és a Dán Királyság ottani konzulátusán irodavezetőként dolgozik Hegyeshalmy Johanna. Anyai felmenői közt tisztelheti a Pálóczi Horváth családot, akiknek nevéhez... több»

Rendező: Törköly Róbert

Szereplők: Hegyeshalmy Johanna

Természeti világ: Párducok - egy természetellenes történet
#69144

dokumentum

Indiában összeütköznek az emberek és a párducok. Mi kell ahhoz a párducoknak, hogy életben maradjanak egy több mint egy milliárdos országban? több»

A võlegény tanúja
#69145

1899 december 31-én a világ a huszadik század eljövetelének lázában égett. Francesca és Edoardo számára csodásan kezdõdne az új évszázad, házasságuk küszöbén állnak. A... több»

A rablólovag
#69146

játékfilm

A nagybirtokos Cserháti család feje, a hetvenéves Cserháti Ferenc gróf vidéki villájába hívja rokonait és bejelenti nekik, hogy feleségül kívánja venni a fiatal és csinos Anna... több»

Szemétdomb
#69147

NA Szemétdomb  (2001)

kísérleti film

Craig Shields (eredeti nevén Bogár László) története apró balszerencsék sorozatával indul, s hamarosan egy arcnélküli hatalommal folytatott zűrzavaros küzdelemmé válik. Ebben a... több»

Amíg élünk
#69148

dokumentum

Kárpátalján él a dokumentumfilmben megjelenő szórványmagyar család. A világ különböző részeire kényszerítette őket a megélhetés: Csehország, Ukrajna, Lettország, Jemen,... több»

Mozgóképek cigányokról
#69149

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Világzene
#69150

NA Világzene  (2001)

dokumentum

A világzene a nemzetközi zenei életben kb. 20 éve létező fogalom. A műfaj születése óta vitákat kavar, főképp azóta, hogy az utóbbi évtizedben egyre nagyobb reneszánszát éli. A... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Horváték
#69151

NA Horváték  (1981)

játékfilm

A vidéki tanár kis fizetéséből nehezen tud kijönni családjával, de amikor meghal gyámapja és minden vagyonát ráhagyja, az addig szeretetben, szerény körülmények között élő... több»

#69152

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Evelyn Gretel ügynök Vincent Capello igazgató eltűnésének ügyében kezd el nyomozni. Egyedül Nick Random ügynök segítségére számíthat, aki évekkel ezelőtt már dolgozott... több»

#69153

sportfilm

A sportfilm a 2009. április 9-én a Chicago-i UIC Pavilionban megrendezett ókori harcokat felelevenítő viadalról nyújt átfogó összefoglalót.

#69154

animáció | családi

Bob mester ezúttal Télapónak öltözik, hogy megörvendeztesse a gyerekeket a karácsonyi ünnepségen. több»

Keresztutak
#69155

NA Keresztutak  (1998)

rövidfilm

A Keresztutak nem egy konkrét történetet mesél el, hanem összefonódó budapesti történetek sorát mutatja be...

Nem mindenki Szabó Géza ám!
#69156

dokumentum

"Nem mindenki Szabó Géza ám, arra születni kell" - mondja a film elején a héregi parasztember 1989-ben. A rendszerváltás évei - küzdelem a földdel, a gazdasággal, az... több»

#69157

rövidfilm | thriller

A film története szerint a 16 éves Mattie és barátja, Joss az utcán élnek, és utcaseprésből tesznek szert némi aprópénzre. Az egyik éjszaka életüket fenekestül felfordítja egy... több»

#69158

western

A nagy gazdasági válság idején egy merész sörfőző szembeszáll a szesztilalommal.

Tükröződések (Tükröződések)
#69159

dráma

A film két alaphelyszíne Velence és New York. Ebben a könnyed túlzásokkal és iróniával felállított koordinátarendszerben haldoklik a film asztrológus főhőse, aki az emberiség egyik... több»

#69160

dráma

A politikai dráma ötlete a közelmúlt megválaszolatlan kérdései alapján született. Tibor, a sikeres kémikus, harci gázok semlegesítésén dolgozik. A magyar belügyi szervek és a KGB... több»