Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Nem tetszik a rendszer
#69161

dokumentum

A film a 2006 májusában, Görögországban megrendezett Európai Társadalmi Fórumot mutatja be. Melyek korunk égető problémái a civil szféra szerint? Mik a civil társadalom legfőbb... több»

Rendező: Kovách Eszter

Harmadnapra legyőzte a halált... A húsvét Európa kultúrtörténetében
#69162

Közreműködik: Dr. Dobszay László zenetörténész, Dr. Török József liturgiatörténész és a Schola Hungarica.

Rendező: Kécza András

Leszármazottak (Leszármazottak)
#69163

dokumentum | történelmi

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori... több»

#69164

dokumentum

Hit nélkül senki nem üdvözülhet, mint a virág, nap nélkül nem zöldülhet olvasható Dévai Bíró Mátyás énekében. De ki is volt valójában a magyar Luther? A magyar reformátor a... több»

Rendező: Letenyei László

Csipetnyi Grúzia
#69165

dokumentum

A Szovjetunió széthullása után önállóvá vált Grúzia, demokratikus útra lépett, az Európai Unióhoz való közeledés mellett döntött. A riportfilm a kaukázusi köztársaság... több»

Rendező: Tótfalusi András

Rév Lívia zongorista
#69166

dokumentum | életrajzi

Rév Lívia a világ legjelentősebb zongoraművészei közé tartozik. 1916-ban született, tehát annak a legendás, világhírűvé vált nemzedéknek a tagja, amelyet Fischer Annie neve... több»

Rendező: Mácsai János, Pálos György

Szereplők: Rév Lívia

#69167

Egy idős matador felkészül arra, hogy megöljön egy bikát, vagy hogy meghaljon. A film elmélkedés a halálról és a belső útról.

Waterloo (1815-1995)
#69168

rövidfilm

A dokumentumfilm érdekes eseményről számol be. Az angol, francia, belga és más nyugat-európai hagyományőrzők minden évben megismétlik, lehetőség szerint "szó szerint" eljátsszák a... több»

Rendező: Meskó Zsolt

Nem kell más semmi, csak szeretet
#69169

életrajzi

Béres Jánost a zenei pályán Kodály Zoltán egy mondata indította el: "Tudna-e másokat is megtanítani így furulyázni?" A válasz az volt, hogy: igen. S nemcsak a népzenét oktatta az... több»

Gál Sándor - Egyetlen idő - Portréfilm Gál Sándor író, költőről
#69170

életrajzi

A szlovákiai magyar költő, író, közíró, szerkesztő műveiben a történelem perifériájára szorított ember és a kisebbségi sorsban őrlődő (cseh)szlovákiai magyarság életét... több»

Rendező: Vizi Mária

Fordítva
#69171

NA Fordítva  (2008)

rövidfilm | vígjáték

Zoltán kitűnő eredménnyel szerzett jogi diplomát. Okos, tehetséges és elszánt. Ennek ellenére csak egy videotékában kapott állást. A szüleivel él, akik mindentől féltik. Egyetlen... több»

Napló I-V.
#69172

NA Napló I-V.  (1983)

I. Kezdetek, II. A nagy buli, III. Egy nap, IV. Etűdök, V. Rózsaszín tekercs.

Rendező: Szirtes András

Ripoff Raskolnykov
#69173

zenés

Az osztrák származású - magyarul jól beszélő - Raskolnykov a Magyarországon legtöbbet fellépő külföldi blues zenész. Több mint 30 éve játszik chicagoi és tradicionális... több»

Rendező: Sebők György

The Hag
#69174

NA The Hag  (2017)

horror | rövidfilm | thriller

Emily a hajnali órákban arra ébred, hogy a lakásában egy démoni lény kezd kísérteni. A nő a túlélésért vívott küzdelemre kényszerül. több»

Ízőrzők: Noszvaj
#69175

dokumentum

Noszvaj Egertől nem messze található kedvelt turisztikai célpont. Híres az 1774-78 között késő barokk, copf stílusban épült De la Motte kastélyról, a XIX. század elejétől... több»

Rendező: Móczár István

Visszaszámlálás
#69176

dokumentum

"A témát nem én találtam meg, hanem egy véletlen folytán a téma talált meg engem. Nem tudtam igazán, mibe fogok, nem gondoltam, hogyan fog hatni rám. Olyasmiről próbáltunk filmet... több»

Torino 2004. - Hol tart ma a lepelkutatás?
#69177

dokumentum

A halotti lepel az évszázadok folyamán sokszor csodával határos módon menekült meg a pusztulástól. Legutóbb a torinói székesegyházban támadt tűz 1997 húsvétja után, amelyből egy... több»

#69178

animáció

A Néhány szó nyolc perces színes, digitális ’kréta’ animációs film Fehér Béla ’mezitlábas’ novellája alapján készült Csáki László rendezésében. (filmhét) több»

K3
#69179

NA K3  (2008)

szkeccsfilm

Gerő Marcell: Kócos 22'Gothár Péter: Tanúvallomás 25'Horváth Lili: Uszodai tolvaj 21'Jóvér Csaba: Hazatérés 8'Gazsó Zsuzsanna: Nyári Egyenlet (Összeesküvés) 6'

#69180

dokumentum

Az 1910-es évek derekán a Janovics Jenő színházigazgató által vezetett kolozsvári filmgyár közel hetven filmet mutatott be a legismertebb magyar színészek és a legjobb rendezők,... több»

Rendező: Zágoni Bálint