Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Rátok hagyom mindenem
#69221

dokumentum | életrajzi

Harkály Emil Elemér valószínűleg sosem lesz világhírű író, nem írnak majd róla terjedelmes kritikákat és lexikon szócikként sem fog róla az utókor megemlékezni. Az írást még... több»

#69222

dokumentum | dráma | életrajzi | történelmi | zenés

A dokumentumfilm a bluegrass stílus történetének néhány évtizedét mutatja be.

Volt egyszer egy egyetem...
#69223

dokumentum

A Kolozsvári Bolyai Egyetemről vallanak Kovács András filmrendezőnek tanárok, diákok, akiknek sorsát valamilyen módon befolyásolta a Bolyai Egyetem léte vagy nem léte.

Rendező: Kovács András

Nagy idők nagy tanúi
#69224

dokumentum

Fekete Pál Az utolsó szó jogán című könyvében megrendítően számol be a békés megyei 56-os perről. A helyszínen mesél nekünk a lelkesítő napokról, s az azt követő iszonyú... több»

Rendező: Makó Andrea

Életek bajnokai
#69225

dokumentum

2008 szeptember 6-17-ig, Pekingben mérték össze tudásukat a mozgásukban és látásukban korlátozott sportolók. Teljesítményük nem csupán az akaraterő és a hit diadala, hanem... több»

Martyn
#69226

NA Martyn  (1983)

dokumentum

Martyn Ferenc művészete - Hamvas Béla megállapítása szerint - "koncentrált alkotás... az egész modern lét teljes sokszerűségének és összes erővonalainak kereszteződésében áll."... több»

Téli mese
#69227

NA Téli mese  (2006)

játékfilm

Gáborhoz váratlan vendég érkezik esküvője reggelén. A hivatlan látogatót nem is olyan egyszerű lerázni. Vajon kit rejteget Gábor a hálószobában?Arthur Schnitzler Anatol házasodik... több»

Rendhagyó párizsi leltár
#69228

dokumentum

"A hatvanas évek elején Párizsban arról álmodoztunk a "nouvelle vague" rendezőivel: milyen jó lenne egy olyan könnyű kamera, amellyel képi jegyzeteket készíthetnénk. Sajnos nagyon... több»

Rendező: Gaál István

#69229

romantikus | vígjáték

Josh és furcsa barátai észrevehetetlenek a középiskolában, egészen addig, amíg összeütközésbe nem keverednek az iskola kosárlabdasztárjával.

Ízőrzők: Bucsuta
#69230

dokumentum

Zala megye délnyugati részén, a "krumpli hazájában" fekszik Bucsuta. A mindössze 243 lelket számláló falucska lakói tudatosan ápolják hagyományaikat, népdalkört és egy kis... több»

Rendező: Móczár István

Veress Ferenc
#69231

dokumentum

"Mit ér az erdő vadonában a nemes gyümölcsöt termő fa ösmeretlenül, ha annak a termését senki sem ízlelheti?" (V.F.) Ez a lírai film a Kolozsvárról származó, és a továbbiakban... több»

Rendező: Vékás Péter

Tokody Ilona
#69232

életrajzi

Tokody Ilona operaénekes immár évtizedek óta a hazai operajátszás meghatározó művésze. Csodálatos hangi és színpadi adottságait külföldön is hamar fölfedezték: a világ... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#69233

animáció

Egy őszi délutánon Bélabá molyrágta nyakkendő-gyűjteményét rendezgeti a kupac oldalában. Amikor az arra szökdécselő Valér meglátja, kitalálja, hogy ő is gyűjteni fog valamit!... több»

Közös reménységek
#69234

dokumentum

Az utóbbi néhány évben Magyarországon több futball akadémiát alapítottak tehetős vállalkozók. Ezekben a gyerekek minden korosztályban kiváló körülmények közé kerülnek és... több»

Rendező: Tősér Ádám

#69235

dokumentum

Honnan ez a gyűlölet, amely megosztja az országot? Hogyan alakultak ki a máig ható ellentétek? Mennyiben vett részt a kommunista állambiztonság az árokásásban a rendszerváltás... több»

Rendező: Huth Gergely

Szereplők: Jámbor József

Kíváncsiság
#69236

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A Káli-medence kincsei
#69237

dokumentum

A film a Balaton-felvidék egyik legszebb medencéjének földtörténeti kialakulását, földrajzát, építészeti, és természeti kincseit, történelmét és hagyományait mutatja be.

Rendező: Kontra Mária

Miklósa Erika áriaestje
#69238

zenés

Hagyománynak tekinthetjük, hogy világjáró énekesnőnk tavasszal koncertet ad a Művészetek Palotájában. Az operaestet minden alkalommal a Duna Televizió mutatja be. Idei estjén a... több»

#69239

kaland | romantikus

Markus Winter már nagyon várja, hogy találkozzon Sebastiannal, a keresztfiával a luxus hotelban. Mióta megszerezte a jogi diplomáját, Sebastian rájött, hogy nem szívesen dolgozna egy... több»

#69240

NA About Them  (2017)

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy zűrös életű huszonéves egy lakásban találja magát a húgával, a volt és a jelenlegi barátnőjével, miközben feltárulnak a múltbeli hibák. több»