Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Che Guevara: az ember a mítosz mögött
#71561

dokumentum

Ötven évvel a halála után utazásra indulunk, hogy szétszedjük a hősies gerillaharcos mítoszát vallomásokkal, korábban nem látott dokumentumokkal és kevéssé ismert archív... több»

Isten veled tábornok
#71562

dokumentum

Görgey Artúr hadvezér, vegyész-tudós és politikus vitatott személyként írta be magát a magyar történelembe. Az árulónak tartott stratéga szerepvállalása a világosi... több»

Rendező: Taba Miklós

Cápacsalogató partok: Shark Bite Beach
#71563

dokumentum

2008-ban egy hónap erejéig cápaszakértők és cápavadászok gyűltek össze Dél-Kalifornia és Mexikó partvidékén. A filmben nyomon követhetjük az események kibontakozását. több»

#71564

horror | misztikus | thriller

A film egy fiatal lányról, Geenáról szól a film, akit rengetegen nem szeretnek a falujában, csak a nagymamájával tud beszélgetni, és ő az egyetlen, aki elfogadja. Az egyik nap valaki... több»

#71565

dokumentum

A Segítség, bipoláris a gyerekem! című dokumentumfilmben négy családdal ismerkedhetünk meg, melyek mindegyikében bipoláris zavarban szenvedő gyerekek vannak. A hét éves Chase-t... több»

Mélytengeri pokol 2
#71566

dokumentum

2010. április 26. Mexikói-öböl. Vajon mikorra áll helyre az egyensúly, amit a történelem eddigi legnagyobb tengeri olajkatasztrófája okozott? Számtalan tudományterület kutatói... több»

Vulcanus isten otthonában
#71567

dokumentum

A Stromboli vulkán amolyan geológiai modell – az évszázadok óta többé-kevésbe folyamatosan és azonos jelleggel működő vulkánok mintaképe. Állandó kitörései révén a... több»

Kísérleti nyúl
#71568

dráma | rövidfilm

Kimentem a rétre.Nem volt ott senki.Sütött a nap.Megláttam az árnyékomat.Csináltam róla egy filmet.Ennyi.

Rendező: Káldy László

Szereplők: Káldy László

A napfényben fürdő kastély
#71569

játékfilm

Az idősödő író útnak indul "történelmi kofferével" a kezében, hogy megmentse gyermekkori emlékeit. Valóságos utazása időkalanddá változik át, ahogy felidézi kilencéves... több»

Rendező: Bozsogi János

Szereplők: Eperjes Károly

#71571

játékfilm

TV-ben (ATV Spirit, csütörtök 01:33)

A Vidám vasárnap című játékfilmben egy család, pontosabban több család hétköznapi életének momentumai jelennek meg. Találkozhatunk a féltékenység, a lelkiismeretesség, az... több»

Mondatlan múlt (Mondatlan múlt)
#71572

dokumentum

Vértessomlón a történelem meglehetősen összekuszálta az emberi és tulajdonviszonyokat. Az eredetileg svábok lakta kis települést ugyan nem érte el az 1946-os kitelepítés, de nagyon... több»

#71573

NA Eiland  (2016)

kaland | rövidfilm | vígjáték

A rövidfilm egy férfiról szól, aki megpróbálja felfedezni a világ szépségeit és egyediségét. több»

Rendező: Kuesti Fraun

Szereplők: Andreas Uehlein

Húzzák a nótánkat
#71574

dokumentum

A falusi kultúrház, hogy fenntartsa magát, társul a kocsmával. Közös a haszon, mindenki jól jár, csak a közművelődés húzza a rövidebbet.

Rendező: Zombori Katalin

Nagy Gáspár: Késői hódolat
#71575

életrajzi

A Költői percek ezúttal Nagy Gáspár életművébe nyújt betekintést. Meghallgathatjuk a költő saját előadásában Késői hódolat című versét.

Rendező: Mérei Anna

Valóságos kincsesbánya
#71576

dokumentum

A Valóságos kincsesbánya című magyar dokumentumfilm a környezettudatos energiafelhasználásra fókuszál. Olyan módszereket, lehetséges megoldásokat és technológiákat mutat be,... több»

#71577

vígjáték

Egy transzfesztita prostituált balesetből végez a stricijével, ám ezzel a tettével veszélybe sodor mindenkit, akit csak ismer. Hősünknek ügyesen kell navigálni az illékony szerelem, a... több»

Rejtélyes viszonyok
#71578

játékfilm

Erich Emmanuel Schmitte színdarabjának a Játékszínben készült televíziós felvételét láthatjuk Huszti Péter és Rátóti Zoltán előadásában. A kamaradráma egy titokzatos szerelmi... több»

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa
#71579

dokumentum

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa című dokumentumfilmben a NASA három űrhajósa mesél űrbéli kalandjairól. Elbeszéléseikből megsejthetjük, milyen érzés lehet a... több»

#71580

dráma | krimi | sci-fi | thriller

McGuinness és Phoenix néhány szökevény nyomában jár, és kifőznek egy tervet, ami magával rántja az ügyben sáros korrupt politikust is, azonban az eset rövidesen túlnő rajtuk. több»