Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72221

családi | dráma | fantasy

A film egy sérült családról szól, akik próbálják felnevelni a fiukat, de a helyzet bonyolódik, amikor a gyerek kezd elégedetlen lenni a kommunikációs módszerekkel.

Rendező: Wee-an Choi

#72222

dokumentum | horror | thriller

A film középpontjában nyolc ember áll, akik úgy hiszik, hogy egy horrorfilmben fognak szerepelni. Valójában azonban egy elhagyatott elmegyógyintézetbe zárják őket, hogy rajtuk... több»

Rendező: Tim Burke

Szereplők: Anouska O'Hara

Magdafilm
#72223

NA Magdafilm  (2003)

dokumentum

Néhány alkalommal társául szegődhettem B. Müller Magdának, aki évtizedeken át fotózta oly sok magyar film születését, most azonban a kamera másik oldalára került. Így... több»

Rendező: Tóth Artin

Hitvallók és ügynökök – Az igazság szabaddá tesz benneteket
#72224

dokumentum | politikai

Vannak történelmi korok, amikor a történelem egy választóvonalat húz, s ekkor mérleget kell készíteni. Magyarországon elmaradt a társadalom tisztességes önvizsgálata, de sajnos az... több»

Elpusztítani mindent - Az ismeretlen polgárháború 1848/49
#72225

dokumentum

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát... több»

Rendező: Bicskei Éva

Nebulók
#72226

NA Nebulók  (2003)

animáció

Mi történik, ha egy hetedikes tanuló unatkozik az órán?

Rendező: Gulyás Gábor

Kispál és a Borz
#72227

zenés

A töretlen népszerűségnek örvendő Kispál és a Borz Marosvásárhelyen, a Félszigeten idén is meghódította a közönséget. Zenei világuk és Lovasi András elgondolkodtató... több»

Édenkertünk Írországban - Felhők a part fölött
#72228

romantikus

Dr. Martin Winter, a sebész három lányával él Berlinben. Felesége halála után négy évvel dönti el, hogy változtatnia kell szomorú életén. Legkisebb lánya, Paula súlyos asztmája... több»

Rost Andrea és a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye
#72229

zenés

A felvétel a Pannonhalmi Főapátság Bazilikájában készült.Elhangzik:1., Vivaldi: d-moll concerto grosso2., Esterházy Pál: Harmonia caelestis (O, quam dulcis; Iesum ardentibus)3.,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Rost Andrea

Nomád Pláza - Három vándor
#72230

dokumentum | életrajzi

Egy roma származású vidámpark-üzemeltető, egy furulyakészítő és egy fotográfus viszonya a hagyományokhoz és az élethez. A párhuzamos életutakkal az alkotók a legfontosabb... több»

Rendező: Szalay Péter

Shakespeare: Ahogy tetszik
#72231

Orlandót, a fiatal, erős fiút gonosz bátyja, Olivér, apjuk halála után egy díjbirkózóval akarja megöletni. Miután Orlando legyőzi a birkózót, Olivér elűzi a birtokról. Rosalinda... több»

Rendező: Székely Gábor

Bolygónk, a Föld II.
#72232

dokumentum

A hegyekvidékek bolygónk leglátványosabb vidékei közé tartoznak, de csúcsaik közelében már csak a legszélsőségesebb viszonyokra is felkészült állatok tudnak megélni, mint a... több»

Tanyaálmodók
#72233

dokumentum

Milyen jövője lehet Magyarországon a tanyasi életformának? - erre a kérdésre keresi a választ a dokumentumfilm. Sárhalmon követjük végig egy hatgyermekes, a tanyai életmódban jövőt... több»

Rendező: Bancsik György

T. S. Eliot: Gyilkosság a székesegyházban
#72234

A modern irodalom legnagyobb verses drámája az emberi létezés, a hit alapkérdéseit boncolgatja a canterbury székesegyházban meggyilkolt Becket Tamás érsek mártírhalálának témáján... több»

A tökéletes fegyver: agyar
#72235

dokumentum

Az állatvilágban a fogak távolról se csak az elfogyasztandó falat összerágására szolgálnak. Gondoljunk csak a vízilovak hatvan centis agyaraira, melyek akár az ellenség csontjainak... több»

Rendező: Graeme Duane

Barlanglakások Budafokon
#72236

dokumentum

Budafokon 28 km hosszú pincerendszer van, amelyben nemcsak bort tároltak, hanem a belőlük kialakított barlanglakásokban nemzedékek élték le az életüket.

Rendező: Vörös T. Balázs

Veszendő végeken (Veszendő végeken)
#72237

dokumentum

Majdán, Rábé, Oroszlámos - apró, magyar falvak a bánsági hármashatáron. A magyar népesség rohamos fogyását, önazonosság tudatának elvesztését néhány pedagógus és pap... több»

8 nap 7 éjszaka... Tunéziában
#72238

dokumentum

A 183. balatonfüredi Anna-bál telefonos játékának nyerteseit elkísérve bemutatjuk Tunézia nevezetességeit, az ország természeti adottságait, és megismerkedhetnek tunéziai magyarokkal... több»

Rendező: Wonke Rezső

#72239

NA Dark Corners  (2020)

(1)

krimi

Vince Thompson nagyra tartott rendőr volt Nagy-Britanniában, de az életében lévő sötét dolgok miatt Portugáliába költözik. A múltjától azonban ott sem tud megszabadulni, és... több»

Panaszkodj, sötét eső!
#72240

dokumentum

Film Örley István emlékére.

Rendező: Czigány Zoltán