Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Shi Dun Ci Ke
#72261

akció

A film cselekménye néhány bérgyilkos és az eltűnt arany körül bonyolódik.

A megszállott
#72262

életrajzi

Túri Török Tibor egy megszállott. Hiszen kinek másnak jutna eszébe múzeumot nyitni manapság? Pedig hármat is létrehozott önerőből Keszthelyen: a Babamúzeumot, a Csigaparlamentet és... több»

Rendező: Cselényi László

Mégis talpra állni
#72263

dokumentum

Sümegi József juhász. Az élete a munkája. Ragaszkodik a juhaihoz és a családjához. Meg a Káli-medencéhez. Élete derekán megbénul. Azt mondják, soha többé nem fog járni.... több»

Rendező: Erdélyi János

Pimpa - Ali, a kiskacsa
#72264

animáció

Egy reggel egy kiskacsa bújik ki az egyik tojásból a tyúkólban. Hol lehet a mamája? - kérdezi mindenki. Pimpa természetesen segít neki megtalálni. több»

Az álomhajó - Srí Lanka
#72265

romantikus

A sétahajó ezúttal Srí Lanka partjai felé veszi az irányt. A fedélzeten teljesít szolgálatot Konrad Medau, akinek az a feladata, hogy az egyedül utazó hölgyeknek társaságot... több»

#72266

NA Trans Youth  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm néhány austini transznemű fiatalt mutat be.

Rendező: Rebecca Adler

Színe és fonákja
#72267

rövidfilm

Egy ifjú riporter a nők emancipációjáról készít sorozatot. A várt "eredmény" azonban elmarad. Hogy miért? Nem tudni... Lehet, hogy saját életvitelünk, konfliktuskezelési... több»

Rendező: Simó Sándor

A Duna-Tisza köze védett növényei
#72268

dokumentum

A Duna-Tisza köze változatos arculatú területén, a homokpusztákon és a láperdőkben százharminc védett növényfaj található. A film bemutatja a régió különleges virágait, amilyen... több»

Promenade - Király Ernő portréfilm
#72269

dokumentum | életrajzi

Király Ernő - a vajdasági John Cage - zeneszerző, néprajzkutató 1919. március 16-án született Szabadkán. Korán megszerette a zenét. Gitározni, pisztonozni és harmonikázni tanult.... több»

G. I. Joe története
#72270

A G. I. Joe csapat tagjai éppen egy rádióhullámokat kibocsátó, az emberiség energiaellátását forradalmasító átviteli berendezést tesztelnek, amikor õsi ellenségeik a Cobrák, az... több»

El Nino - A Kisded
#72271

dráma | játékfilm

Egy fiatal fotográfus vidéken egy reklámplakáthoz készít felvételt a felkelő napról kollégái társaságában, miközben két fiatalember elindul a fővárosból, hogy kiraboljanak egy... több»

A hatalom cinizmusa I-II. - Papp Lajos professzor szív-útja 1992-2010.
#72272

dokumentum

A film 1992-től napjainkig követi végig Papp Lajos világhírű szívsebész professzor szakmai útját. A szívsebész professzor 18 éven át videóra rögzített orvosi, gyógyítói... több»

#72273

NA Intrinsecus  (2017)

(1)

rövidfilm | thriller

Két jóbarát vitája egy hotelszobában, amely során kiderül, hogy a történetek és az emlékek nem ugyanazt a verziót mondják el a közelmúlt eseményeiről.

Ah! Ascher! - Gondoltad volna valaha...?
#72274

dokumentum

A különleges, mindig aktív és sikeres színházrendezőről, Ascher Tamásról készült ez a portréfilm. Ebből az alkalomból Forgách András író, dramaturg, drámaíró és színházi... több»

Rendező: Éry-Kovács András

Szereplők: Ascher Tamás

Szivárványszínház
#72275

dokumentum

1929-ben három magyar fiatalember - Blatter Géza, A .Tóth Sándor, Kolozsvári Zsigmond - létrehoztak Párizsban egy avantgárd bábszínházat, szinte minden nyelvtudás nélkül. Merészség... több»

Rendező: Szakály István

Gondolatok a pincében
#72276

animáció

Egy falábú kislány, egy öreg patkány és egy félreértés. A film Örkény István egypercese alapján készült.

Rendező: Tóth Roland

Budapest retro
#72277

dokumentum

Ez bizony a stílusok múlandóságára hajaz, nem titkoltan a közelmúlt jellegzetes tárgyi emlékein évődik - lám ilyen volt a város, ilyen autókon jártunk, ilyen üdítőt ihattunk és... több»

Zorán - A dalok és mi
#72278

zenés

Az ország egyik legkedveltebb előadója, Zorán Budapesten, a Művészetek Palotájában adott koncertet 2008. május 17-én. Zorán neve, zenéje, dalai egybeforrtak a minőséggel, a... több»

#72279

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#72280

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.