Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72261

dráma | romantikus

Két fiatal együtt tölti a nyarat Európában, miközben dokumentumfilmet forgatnak a szerelemről. Tanner és Christian rádöbbennek, hogy valójában saját szerelmük történetét filmezik,... több»

Amit csak a madár lát
#72262

dokumentum

A dokumentumfilm célja, hogy bemutassa az ember hatását a Tisza menti ökológiai környezetre, a folyó szabályozása kapcsán. A Nyíres-tó, a Bátorligeti ősláp, A Berettyó, az... több»

Rendező: Széles Tamás

#72263

thriller

Négy évvel az után, hogy elveszítették a fiukat, egy házaspár egy régen ravatalozóként használt épületbe költözik, hogy megpróbáljanak új életet kezdeni.

A hegyeken túl
#72264

dokumentum

Nagy távolság, 2852 kilométer van a csehországi Brno és az oroszországi Gyivejevo, kelet és nyugat között, apa és fiú között. A nyári szünet végén Vít és fia, Grisha... több»

#72265

NA Undying  (2021)

horror | romantikus | thriller | vígjáték

Egy tragikus autóbaleset következtében egy nő kómába kerül. Két évvel a baleset után végre felébred a kómából, ám azt tapasztlja, hogy a barátai faképnél hagyták, férje pedig... több»

Így is épült a szocializmus
#72266

dokumentum

A sokat emlegetett és kutatott ÁVH nem csak a kínzásokban, kényszerítésekben, de a gazdasági területen is törvénytelen módszereket alkalmazott. Mivel a szerv működése igen... több»

Rendező: Tősér Ádám

#72267

dráma

A vidéken élő Leo és Artur különböző világnézetet vallanak, és nem félnek attól, hogy megpróbálják megérteni egymást. több»

Az eleven szellem
#72268

dokumentum

Kirgiztán, a kínai határ nyugati szélén fekvő szovjet utódállam az iszlám, a sámán és a szovjet szellemi hagyaték találkozásának helyszíne. A nomád falvak és civilizált... több»

Az üvegfestő - Róth Miksa művészete
#72269

dokumentum

A 150 éve született Róth Miksa a valaha élt legkiválóbb magyar üvegfestő- ill. mozaikművész volt, a maga korában s napjainkban is az egyik legismertebb, nemzetközi hírű alkotó. A... több»

Illegális ifjúság
#72270

dokumentum

A pártállami időszakban Magyarországon ifjúságnevelő munkát lényegében csak a kommunista tömegszervezetek végezhettek. Az egyházhoz kötődő és korábban virágzó... több»

Rendező: Farkas Csaba

#72271

dokumentum

Disney+

1944-ben több, mint 20 000 náci tinédzserből álló hadosztály vonult a szövetségesek ellen. Annak ellenére, hogy mennyire tapasztalatlanok voltak, rettegést szítottak amerre jártak,... több»

Kutyakötelesség
#72272

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Az újjákeresztelt ország
#72273

dokumentum

A pravoszláv egyház legnagyobb ünnepét, a húsvétot mutatja be a film. A külsőségekben rendkívül gazdag pravoszláv egyház ősi szokásait ismerhetjük meg és olyan gyönyörű... több»

Rendező: Erdélyi Péter

Heidi polip, a házi kedvenc
#72274

dokumentum

Emberként látjuk és érzékeljük a világot, de nem árt tudni, hogy vannak teljesen más létformák is. A polipok különleges evolúciós utat jártak be, ezért az intelligens életformák... több»

Rendező: Anna Fitch

Erdélyi vártemplomok
#72275

dokumentum

Erdély különleges építészeti emlékei az erődtemplomok. A 13. században a tatár, a 15. században az állandóan fenyegető török betörések tették szükségessé a határszéli... több»

Rendező: Wonke Rezső

A zsidónegyed - Pest zsidó arca - A három templom
#72276

dokumentum

Dohány utca, Klauzál utca, Király utca, Erzsébet körút a Pesti Zsidó negyed. Budapest városának erről az érdekes, sokszínű negyedéről még nem készült film. Az ötrészes sorozat... több»

Rendező: Ocsenás Tamás

Kalandozók klubja
#72277

kaland

Kornel és Maks, mint a legtöbb tini, ideje nagy részét a számítógép előtt tölti. Egy nap betoppan a bolondos Dionizy bácsi, aki csodás kincsről mesél nekik, amit még a dédapjuk... több»

Védőőrizet – Magyar politikai foglyok náci koncentrációs táborokban
#72278

dokumentum

A nácik által politikai okokból letartóztatott, koncentrációs táborba hurcolt magyarok száma jóval nagyobb, mint ahogyan az a köztudatban él. A Gestapo a megszállás után és a nyilas... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Jegyzetek a homeopatiáról
#72279

dokumentum

A film a hagyományos orvoslás kiegészítőjeként egyre gyakrabban alkalmazott homeopatiás orvoslás történetével és gyakorlatával ismerteti meg a nézőt. A homeopátia a szervezet... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

A szobor
#72280

NA A szobor  (2005)

dokumentum

A film kiváló magyar szobrászok munkáinak bemutatásával ábrázol különféle szobrászati technikákat: kő, fa, és bronzszobor készítési módszereket. Ezenkívül a szobrászok ars... több»

Rendező: Vékás Péter