Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Három séta
#72241

kísérleti film

Egy férfi a hídról a vízbe ugrik. A rendőrség kifogja, s megpróbálja tisztázni a helyzetet. A férfi író. A férfi szerelmes. Az egész őrült éjszaka csak egy novella? Vagy... több»

C'est la guerre
#72242

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Magyar évad Berlinben
#72243

dokumentum

Különleges ajándékot hoztak magyar művészek Berlinbe: színes fénybe öltöztették a Brandenburgi Kaput és a környező Pariser Platz épületeit - március 9-én így kezdődött a... több»

Rendező: Sipos András

Jelentem versben mesémet
#72244

játékfilm

Az irodalmi adaptáció Balassi Bálint korába, a XVI. századba viszi vissza a nézőt. Esztergom a helyszíne annak az időjátéknak, ahol a furcsa véletlennek köszönhetően egy mai... több»

Mae-mil-ggot, un-su-jo-eun-nal, geu-ri-go bom-bom
#72245

animáció

"Az út neve: élet" három koreai ember életét és sorsát meséli el, három különálló történetben. több»

A zsögödi gazda - Nagy Imre
#72246

dokumentum | történelmi

A zsögödi gazda névvel Nagy Imrét, a festőművészt illették, aki a székely nép és táj legihletettebb és legavatottabb megörökítője. Budapesten elvégezte a Képzőművészeti... több»

Rendező: Dékány István

Nenő
#72247

NA Nenő  (2006)

játékfilm

A tévéfilm Szabó Magda novellájából készült.Egy villám tönkreteszi az elektromos rendszert a patikus házában. A mindennapi családi élet megakadása teremt lehetőséget arra, hogy az... több»

Erdélyi dekameron
#72248

játékfilm

Az utolsó békeévben, 1913-ban fiatal tanárt neveznek ki a kolozsvári gimnázium élére. A modern szellemiségű tanár felborzolja a város hangulatát, sőt beleszeret a főispán... több»

Lőcsei körkép (Lőcsei körkép)
#72249

dokumentum

A film az első írásos említéstől napjainkig vezeti végig a nézőt Magyarország történelmében kiemelkedő szerepet játszó városának történelmén. A lőcsei múzeumok gazdag... több»

#72250

dokumentum

Hit nélkül senki nem üdvözülhet, mint a virág, nap nélkül nem zöldülhet olvasható Dévai Bíró Mátyás énekében. De ki is volt valójában a magyar Luther? A magyar reformátor a... több»

Rendező: Letenyei László

Csak egy szög
#72251

"Zöld az erdő, zöld a hegy is,/ a szerencse jön is, megy is./ Megátkoztál, meg is vertél,/ örök csavargóvá tettél.// Egész világ ellenségünk,/ űzött tolvajokként élünk./ Nem... több»

Randevú
#72252

NA Randevú  (2006)

dráma | játékfilm

A film első jelenete az 1950-es évekbe nyúlik vissza. Egy kórházi szobában Irén, a halálos beteg fiatal nő búcsúzik el gyermekétől, Rózsikától. Az árván maradt kislány ötven... több»

Szeretni kell minden hangot...
#72253

dokumentum

Közreműködnek Ruha István tanítványai: Cristina Tarta, Rittner Róbert, Christina Pop Ruha István hegedűművészt a kolozsvári zeneakadémián kerestük meg. Tanítványai körében, óra... több»

Rendező: Fehér Anikó

Melbourne 1956
#72254

dokumentum

Az 1956-os Melbourne-i Olimpiai Játékok hangulatát a magyarországi események jelentősen befolyásolták. A megnyitó ünnepségen versenyzőink fekete szalaggal átkötött Kossuth-címert... több»

Rendező: Sibalin György

Gál Sándor - Egyetlen idő - Portréfilm Gál Sándor író, költőről
#72255

életrajzi

A szlovákiai magyar költő, író, közíró, szerkesztő műveiben a történelem perifériájára szorított ember és a kisebbségi sorsban őrlődő (cseh)szlovákiai magyarság életét... több»

Rendező: Vizi Mária

Etetés
#72256

NA Etetés  (2008)

dráma | rövidfilm

Jakab, a vándorhorgász megpillant egy gyöngyházfényű selyembugyit, amit mindenképpen meg akar szerezni. Paloma, a táncosnő a bugyin kívül csak egy rövid kabátot és egy pár ezüst... több»

Táncos
#72257

NA Táncos  (2006)

játékfilm

A békésnek induló hegyvidéki nyár váratlanul feszültségekkel lesz teli: a már négy éve nem lovagló András új lovat kap szüleitől, a még betöretlen Táncost. A kettejük... több»

Rálátást szeretnék a dolgokra...
#72258

dokumentum

Portréfilm Véssey Gábor festőművészről.

Rendező: Gulyás János

The Hag
#72259

NA The Hag  (2017)

horror | rövidfilm | thriller

Emily a hajnali órákban arra ébred, hogy a lakásában egy démoni lény kezd kísérteni. A nő a túlélésért vívott küzdelemre kényszerül. több»

Illemberke (Illemberke)
#72260

családi

A film főhőse az 5 éves Molnár Dani, ez a neveletlen kisfiú, és arasznyi barátja, Illemberke. Egy reggel, a tükrös szekrény fiókjából bújik elő ez a pöttöm cilinderes úr, aki... több»