Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Baleo, baleo! Bálnák és bálnavadászok Indonéziában
#72321

dokumentum | road movie

A nyugati világban a bálnavadászatot általában elítélik az emberek. Visszatetszést kelt bennük, amikor látják a ceteket ipari méretekben tizedelő bálnavadász-hajók mészárlását.... több»

A Walk in the Sun
#72322

dráma | kaland | romantikus

A film története szerint egy férfi Dél-Amerikába indul ugyanazon az úton, amit korábban édesapja is végigjárt. A Chilén és Bolívián keresztül vezető utazás az emlékezésről és... több»

Rendező: Andrey Sand

Szereplők: Andrey Sand

Kádár Kata
#72323

rövidfilm

A népballada filmváltozata, eredeti erdélyi helyszíneken.

Rendező: Szőts István

Hordozható haza
#72324

dokumentum | életrajzi

A portréfilmben Domokos István újvidéki költő néz szembe önmagával, fiatalkori ábrándjaival. Természetesen sok-sok versrészlettel folyik a szembesítés.

Rendező: Bollók Csaba

Szereplők: Domokos István

Cserfő Jazzland 2004. - David Yengibarjan Trió
#72325

zenés

Nőnap, hóesés. Tangó és jazz. Egy barátságtalanul hangulatos budai gyárépületben Örményország kacérkodik Argentínával. Három hangszer, három ember, sokféle zene és vibráló... több»

Rendező: Seregély István

Két ünnep között
#72326

kísérleti film

Szürreális gag-film a mindennapokról, amelyeket két jeles nap határol. Hasonlóság és elkülönböződés. Télapók és húsvéti nyulak társadalom- és lélekrajza felnőtteknek és... több»

Rendező: Varga Károly

Emléktöredék egy tanítóról
#72327

dokumentum

Barátai, munkatársai és tanítványai emlékeznek a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalomkritikusára, esszéistájára Balassa Péterre. Tanárként is... több»

Rendező: Katona Zsuzsa

La Nita Trió
#72328

zenés

A La Nita Trió a brazil hangzásvilágon keresztül a latin zene varázslatos világába kalauzol minket. A zenekar szamba és jazz feldolgozásokon kívül saját szerzeményeket is játszik,... több»

Hunok (a háztetőkön) Párizsban
#72329

dokumentum

Párizs az édes magyar álmok és a darabokra törött magyar álmok városa. Ott vigasztalódik, ott búsong sok jelentős magyar művész az elmúlt másfél évszázadban. Újkori emlékeinket... több»

#72330

NA Videotape  (2017)

dráma | horror | kaland | rövidfilm | thriller

1993 nyarán négy római gyerek egy középkori tanyára bukkan vidéken. Amit ott találnak, örökre megváltoztatja az életüket. több»

Hervad már ligetünk
#72331

dokumentum

Az ősz csodálatos színeiben haldokló természet az alcsútdobozi ligetben.

A remény útjai 2. - Portrévázlatok Vígh Tamás szobrászművészről: 1700 nap története
#72332

dokumentum

A film egy rendhagyó művész, rendhagyó alkotásának folyamatát követi végig. Vígh Tamás szobrászművész 1967-ben tervezte meg a világhírű vízmérnök Vásárhelyi Pál, és a Tisza... több»

Rendező: Dénes Gábor

Márai bölcsője, Kassa
#72333

dokumentum

Kassa "az igaz polgárváros", ahol ma is felfedezhetjük a polgári értékeket. A film Márai Sándor Kassát megidéző műveiből szemezgetve mutatja be a várost, középpontban a dómmal és... több»

Rendező: Kriskó László

Két találkozás
#72334

dokumentum

A 60-as évek nagyhírű magyar filmkorszakának különleges alkotása a szovjet-magyar koprodukcióban készült "Csillagosok katonák", amelyben Jancsó Miklós szerepeltette az akkor fiatal... több»

#72335

NA Here  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy Marson született lány hazatér a Földre, hogy nagybátyjával és nagynénjével élhessen. A jövő katonái egy regisztrálatlan teherűrhajóra lépnek. Az ember a Holdon jár, miközben... több»

#72336

dokumentum

Dan Wakefield könyve alapján a film New York lenyűgöző archív felvételeit ötvözi Kerouac, Ginsberg, Baldwin, Mailer, Basie és mások interjúival, modern perspektívákat bemutatva. több»

Az erdélyi macska
#72337

dokumentum

"Ha sorsa van, hát választott sorsa van mindenkinek, hát lettem, ami lettem, de nem azért, mert másképp nem tehettem" - írja Markó Béla költő, író és politikus. Ezek szerint... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

Néma kiáltás - Requiem a meg nem született gyermekekért
#72338

dokumentum

Magyarország lakossága 25 éve folyamatosan csökken, a születések és a halálozások számát figyelembe véve az elmúlt időszakban évente 30-40 ezer fővel. Különösképpen riasztó az... több»

Rendező: Koltay Gábor

Gyilkosság zárójelben
#72339

rövidfilm

Az idő 1947, a helyszín Bécs a maga háború utáni korrupt társadalmával. A történet: egy férfit olyan bűncselekmény elkövetésével vádolnak meg, amit nem követett el... A film,... több»

Leszármazottak (Leszármazottak)
#72340

dokumentum | történelmi

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori... több»