Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Költészet: József Attila (Költészet: József Attila)
#72421

A 26 éve dobozban heverő filmsorozat mára már film- és színháztörténeti különlegességgé vált. Latinovits Zoltán, Cserhalmi Anna, Jordán Tamás valamint a Sebő és a Kaláka... több»

#72422

NA Chew  (2018)

animáció | krimi

Tony Chu egy különleges nyomozó, aki hátborzongató titkot rejteget, Tony ugyanis cibopathiás, azaz bármi, amit megeszik, látomás szerű benyomásokat idéz fel benne. Ennek... több»

A Molitor-ház
#72423

NA A Molitor-ház  (1976)

(1)

dráma

Bíró Lajos regényéből készült krimi, mely az első világháború idején játszódik a nagy múltú Molitor család otthonában.   több»

A regény ismerete nélkül is valamiért túlságosan kevésnek éreztem. Egy nagypolgári család meglehetősen zavaros viszonyai, ahol még a gyilkosságoktól sem riadnak vissza. A jellemek és az indítékok kidolgozatlanok voltak, a szereplők szinte élettelen bábként viselkedtek. A... több»
A halhatatlan kedves
#72424

játékfilm

Ludwig van Beethoven és Brunszvik Jozefin szerelmének története Vásáry Tamás előadásában.

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Vásáry Tamás

#72425

dokumentum

Chuck Workman  dokumentumfilmje a legendás Orson Welles fénykoráról... több»

Rendező: Chuck Workman

Szereplők: Orson Welles

Az élet szép – Roberto Benignivel
#72426

dokumentum

Bomlott vagy briliáns elmét tisztelhetünk az olaszok egyik első számú kedvencében? Roberto Begnini jókedve és életigenlése féktelen: az Oscar-díj kiosztásán például nem bírt a... több»

#72427

akció | dráma | sci-fi | thriller

Amerika az összeomlás szélére kerül, amikor bioterroristák egy csoportja a himlő 'Zöld méreg' nevű változatával fertőzik meg a bankjegyeket. A társadalmi összeomlást a Divíziónak... több»

Az aranyműves boltja
#72428

rövidfilm

TV-játék Karol Wojtyla írásából.

Rendező: Soós Péter

Parsons: Haymarket Affair
#72429

történelmi

A film igaz történetet, tiltott szerelmi kapcsolatot dolgoz fel. Albert Parsons kaukázusi férfi, délről származik. Szerelme, Lucy Gonzalez fekete bőrű. Kettőjük viszonya egyáltalán... több»

The Trainer
#72430

dráma

A film története szerint egy neves lovász, John Moore egy tragédiát követően mindenét elveszti, majd megismerkedik egy fiatal sráccal, aki szörnyűségek elől menekül. Kettőjük... több»

Fizetett hirdetés
#72431

dokumentum

Film az 1994. évi parlamenti választásokról. Kampányok és ígéretek.

#72432

animáció

Filmio

A film kiparodizálja a klasszikus meséket, és karikatúrázza a sárkányölő hős legendáját. A film a középkori lovag, hercegnő és sárkány triójának összes lehetséges... több»

Rendező: Dargay Attila

#72433

sci-fi

A film története szerint 2029-re az emberiségnek sikerült létrehoznia egy tenger alatti várost, az Oceanus kutatóközpontot, ami az emberiség utolsó reményévé válik, itt ugyanis a... több»

Kovácsok
#72434

NA Kovácsok  (1996)

dokumentum

Az erdélyi Zetelaka községben él Tarnai Ferenc és fia, akik szüleiktől, nagyszüleiktől tanulták a kovácsmesterséget.

Rendező: Szabó Károly

Ott, ahol a kis Tur...
#72435

dokumentum

A legtisztább vizű kis magyar folyót Romániából súlyosan szennyezik...

Rendező: Erdélyi János

#72436

krimi

Charles Beaulieu, aki az algériai háborúban katonatisztként szolgált, regényíró lett. Sajnos a könyvei rosszul fogynak, különösen ahhoz, hogy a férfi fedezni tudja pazarló... több»

#72437

NA Inu-ô  (2021)

animáció | zenés

Egy elátkozott táncos és egy zenész fantasztikus előadásokkal kápráztatja el az embereket. több»

Rendező: Masaaki Yuasa

Thaiföld
#72438

NA Thaiföld  (1996)

dokumentum

Filmünkben bemutatjuk a thaiföldi király világraszóló jubileumi ünnepségét uralkodásának 50. évében, s nézőink bepillantást nyerhetnek a dél-ázsiai ország történelmébe és... több»

Rendező: Monostori Károly

#72439

dráma | thriller | vígjáték

Beatle egy magányos lány, aki elutasítja, hogy a társadalom szabályai szerint éljen. Mindössze pszichológusával és egy sztriptíztáncos örömlánnyal ápol kapcsolatot. Azonban élete... több»

Nostoi - Visszatérés
#72440

A szöüli császári palota udvarán, az olimpiai kultúrfesztivál keretén belül állította színpadra Jancsó Miklós Kay Hong dél-koreai származású, mai amerikai író monumentális... több»

Rendező: Jancsó Miklós