Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A háborúnak vége
#72421

dokumentum

Hatvan évvel ezelőtt az európai háború befejeződött: a német véderőparancsnokság képviselői Berlinben, május 8.-án 23 óra 01 perckor aláírták a kapitulációt. Az ezt megelőző... több»

Alagútfúrók: Malajzia
#72422

dokumentum

Kuala Lumpur alatt 20 kilométer alagutat kifúrni a legnagyobb mérnöki kihívások közé tartozik a munkát már-már lehetetlenné tevő bonyolult kőzetviszonyok miatt. A film a hely... több»

#72423

dokumentum

A dokumentumfilm Guatemala színes és varázslatos kultúrájába kalauzol minket.

Rendező: Luis Ara

Levél Amerikába
#72424

dráma | játékfilm

Egy fiatal bolgár férfi, Ivan, megtudja, hogy legjobb barátja egy amerikai kórházban fekszik, kómában. Elkeseredett igyekezete ellenére képtelen kimenni barátjához, Kamenhez, hogy... több»

Az öreg fa
#72425

NA Az öreg fa  (2005)

Film egy kapcsolatról, magányról, elmúlásról Kosztolányi Dezső Öreg barackfa című novellája alapján.

Rendező: Dobos Tamás

Fáklyaláng
#72426

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72427

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Öcsögök
#72428

NA Öcsögök  (2000)

dráma | játékfilm

Részlet a filmből"Olyan gyakran mosogatunk, hogy a Viledánk kizöldellt. Mert az lehet, hogy mocsokban élünk, és igénytelenek vagyunk, de a mocskunk életet ad, és az igénytelenségünk... több»

Emberevő szuperkrokodil
#72429

dokumentum

Vadászok egy csapata a saját életét kockáztatva próbál elfogni egy Fülöp-szigeteki falut terrorizáló hatalmas, emberevő krokodilt. Lehet, hogy van egy még nagyobb társa is? több»

Szereplők: Zach McGowan, Rodney To

Csónakház koktél - Black Out
#72430

zenés

Magyarországon az egyik legnépszerűbb alternatív-rock banda, akik ezen a koncerten un. Unplugged felállásban játsszák a megszokott dalaikat. Akusztikus gitárok, basszusgitár, dob... több»

Rendező: Sebők György

Könyv születik Alsólendván
#72431

dokumentum

Kultsár György prédikátor és felvilágosult mecénása, Bánffy Miklós Kultsár György protestáns prédikátor, tanító, valamint egyházi író, a vándornyomdász Hoffhalter Rudolffal... több»

Rendező: Varga Zs. Csaba

Csehov: Platonov
#72432

Csehov ifjúkorából, az 1878 és 1881 közötti időből, tehát vagy az utolsó gimnáziumi, vagy az első egyetemi évekből, 11 házilagosan készített, cérnával összevarrt füzetben... több»

Szoboravatás
#72433

dokumentum

1947 nyarán Hédervárott megjelent egy különös, csíkos szárnyú bogár, a leptinotarsa. Egyszerű néven nevezve: a burgonyabogár, a burgonya egyik legádázabb kártevője. Szolnoki... több»

#72434

történelmi

Horthy Miklós kormányzó életét és a két világháború közötti Magyarország történéseit mutatja be, a Horthy család, továbbá közismert történészek és közéleti... több»

Nagyon sok magyar filmet nézek de ez egyáltalán nem tetszett. Teljesen álmosító film volt. Azt vártam hogy legyen már vége. Igaz több mint 2 órás film, de aki nem szereti a történelmi filmeket annak egyáltalán nem ajánlom. Az értékelésem is így adom.
Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72435

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Eötvenhat
#72436

NA Eötvenhat  (2005)

dokumentum

A filmben a kor szemtanúi, az ELTE volt oktatói és hallgatói közül néhányan idézik fel az 1956. október 23-i forradalomhoz vezető történelmi eseményeket úgy, ahogy azt az egyetemi... több»

Rendező: Nagy Ernő

Vakvilágban
#72437

dráma

A vak véletlen folytán tragikusan összekapcsolódik két ember sorsa. Az újításért kapott pénzből a gumigyári brigád tagjai mulatni mennek. Sándorék, már italosan, egy előkelő... több»

Concorde: Verseny a hangsebesség felett
#72438

dokumentum

Ez itt a Concorde lenyűgöző, ugyanakkor tragédiáktól sem mentes története, mely magában foglalja a hangsebesség eléréséért folytatott nemzetközi küzdelmet, valamint a gép első... több»

Vannak változások
#72439

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Július 11
#72440

-Gusztáv: Gusztáv párt választ Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Pirosmalac Rendező: Horváth Mária, Hajdu Marianna-Piros alma szép meséi: Mumuna Rendező: Höel Caouissini-Frakk,... több»