Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
April 29, 1992
#72461

dráma

Rodney King súlyos bántalmazása után a felelős rendőröket felmentették, s az eset kapcsán zavargások törtek ki Los Angelesben. A thriller két férfi - apa és fia - kapcsolatát és... több»

Visszaszámlálás: a berlini fal felemelkedése és bukása
#72462

dokumentum

Szemtanúi lehetünk a berlini fal építésének és ledöntésének személyes történetek és a két történelmi- és kulcspillanathoz vezető legfontosabb események tiszta áttekintése... több»

Kutyakötelesség
#72463

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

A leghidegebb éjszaka
#72464

dráma | rövidfilm

Jenő, a kisiklott életű szobafestő-mázoló, egy lakótelepi ház garázsában lakik, és életét a kocsmában tengeti. Egyetlen öröme a kisfia, akit karácsony este meglátogathat és... több»

Így készült a Mama című film
#72465

rövidfilm

Julio Medem legújabb filmje a "Mama", most kerül a hazai mozikba. Az "Így készült a Mama című film" werkjét Dudás Viktor rendezte, amely a kulisszatitkok világába vezet be. A spanyol... több»

Rendező: Dudás Viktor

Kígyók a városban: Simon Keys akcióban
#72466

dokumentum

A dél-afrikai Durbanben olykor elszabadul a pokol: halálos marású mérgeskígyók özönlik el az otthonokat, és ilyenkor csak professzionális hüllőbefogók szabadíthatják meg a... több»

Good Morning
#72467

dráma | rövidfilm

Ebben a 15 perces, magyar rövidfilmben Budai Sára, az egy gyermekét egyedül nevelő anyuka mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, melyből kiderül, hogy mennyire fontos manapság az angol... több»

Bizarr románc (Tanyasi dekameron)
#72468

dráma | játékfilm

Homoktanya - Magyarország közepe, mégis a világ vége. Satnya erdők, tanyák, ahol az emberek egy hónapból három hetet bebábozódva élnek, de ha megjön a nyugdíj, a járadék,... több»

A csillagos ég felettem
#72469

életrajzi

Krasznahorkai László Kossuth-díjas író életműve egy teljesen különálló bolygó az irodalomtörténet univerzumában, róla szól: A csillagos ég felettem című film.

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Krasznahorkai László

Novelmore: Invincibus: A varázslatos páncél
#72470

Az élet úgy hozza, hogy a rendkívüli felfedező, Dario, a szabadszellemű Arwynn herceg és a tapasztalt Gwynn Úrnő titkos képességeiket is bevetve közösen harcolnak, hogy megvédjék... több»

Független alkotók non profit tevékenysége?
#72471

A Zsebcselek csoport 1995-ben szellemi műhelyként alakult Győrben. Buzás Mihály, Lengyel Sándor és Szolnoki József éveken keresztül egy Zsebcselek Kulturális Közéleti Magazin című... több»

A fekete kutya
#72472

dokumentum | történelmi

"A spanyol polgárháború évtizedekig olyasmi volt számomra, mint egy fekete-fehér Robert Capa-fotó. Mindegyre csak a kegyetlen Franco és a véreskezű fasiszták (sajnálatos) győzelme a... több»

Rendező: Forgács Péter

#72473

dráma

A disztópikus jövőben egy fiatal lány úgy dönt, hogy segít egy alkimistának megváltoztatni a dolgok rendjét. Mikor a mindenható Superior Chain Company tudomást szerez a dologról... több»

Élni
#72474

NA Élni  (2019)

dráma

Egy római külvárosban él az Attorre család. Luca frusztrált szabadúszó újságíró, Susi, az egykori balerina túlsúlyos nőknek tanít balettet. A lányuk, Lucilla csendes, nagy... több»

Kortársunk Vörösmarty
#72475

dokumentum

200 esztendeje, 1800. december 1-jén, id. Vörösmarty Mihály és Csáthy Anna kilenc gyermeke közül harmadikként a Fejér megyei Pusztanyéken világra jött Vörösmarty Mihály. E jeles... több»

Rendező: Mezey Emőke

Az egyelemű halmaz
#72476

dokumentum

Kétséget kizáróan az az általános élménye az embernek, hogy tanulja a matematikát. Lélektani modellje szerint tehát olyan szituációban van, ahol jobbára mások, hozzáértők... több»

Rendező: Nagy Endre

Hit és játék - Dévényi Sándor
#72477

életrajzi

Dévényi Sándor az organikus építészet meghatározó alakja. Legjelentősebb munkái szülővárosához, Pécshez kötődnek, de ő tervezte a budapesti Szent Gellért tér arculatát is,... több»

Rendező: Vészi János

Fáklyaláng
#72478

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72479

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Neti Sanyi és az Ökrös együttes Amerikában
#72480

Fodor Sándor, vagyis "Neti", az Ökrös együttes és Balogh Kálmán cimbalomművész az Amerikai Egyesült Államokban turnézott, ahol többek között közös koncertet adtak a Philadelphiai... több»

Rendező: Szomjas György