Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Neumann János - John von Neumann
#72481

életrajzi

A huszadik század egyik legfontosabb tudósegyénisége volt Neumann János. A század első felében a matematika és az atomenergia felhasználása volt a meghatározó a világ fejlődése... több»

Rendező: Dénes Gábor

Dumatúra
#72482

NA Dumatúra  (2012)

játékfilm | rövidfilm

Ákos szerint a "dumatúra" az új évezred legfaszább élő-interaktív társasjátéka. Zsolt szerint azonban csak egy urban legend, aminek a nevét egy bukott exvivás segédszerkesztő... több»

Pán Péter és Ynew világa
#72483

dokumentum

Koronák, nyakékek, jeggyűrűk készülnek belőle, a gazdagság egyik jelképe a gyémánt. Akik ezt az ásványkincset birtokolják, a világ urai. Akik megnézik e műsort, kalandozhatnak a... több»

Béla király
#72484

játékfilm

A trilógia befejező darabjában a fiatal, uralkodásban gyakorlatlan, nehéz helyzetekben bizonytalan, dönteni nem tudó, lobbanékony király fejlődését kísérve a beérett, megfontolt,... több»

#72485

animáció

A kis sárkány kalandjai című sorozat főhőse egy kék sárkány, aki rajong a csokis kekszért és a narancsléért. Nagy a szíve és jóságos, ám roppant naiv. Ez utóbbi számtalanszor... több»

Rendező: Thomas Schneider

Szép halál volt (A tizenötödik)
#72486

életrajzi | rövidfilm

A film főhőse Kazinczy Lajos, Kazinczy Ferenc nyelvújító-költő fia. A történelmi köztudat tizenhárom aradi vértanút őriz. Valójában a sort Haynau Ormai Norberttel kezdte és... több»

#72487

dokumentum

A Csomolungma (Mount Everest) történelméhez szorosan kapcsolódik a serpák rendkívüli hegymászó tudománya. Nélkülük szinte elképzelhetetlen lenne a csúcs meghódítása, az... több»

Táncalak
#72488

NA Táncalak  (2002)

kísérleti film

A film főszereplője, "a feléledő test" útja: látomások és megpróbáltatások sora. Ladányi Andrea mozgása, a szépség, a sport, az akrobatika, a klasszikus és a modern tánctudás... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

#72489

akció | thriller

A romlott New York-i művészvilágban John Kaplan műkereskedő és Michael Rubino maffiafőnök harcol egymással a pénzért, a hatalomért és a szerelemért.

Endemica Hungarica
#72490

dokumentum

Európa közepén a Kárpát-medence a biológiai sokféleség szempontjából egyedülálló terület. A sokszínű élővilág kialakulását a változatos éghajlat, a domborzat és a talaj... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Költészet: József Attila (Költészet: József Attila)
#72491

A 26 éve dobozban heverő filmsorozat mára már film- és színháztörténeti különlegességgé vált. Latinovits Zoltán, Cserhalmi Anna, Jordán Tamás valamint a Sebő és a Kaláka... több»

6 vasárnap Magyarországon
#72492

dokumentum

3 parlamenti választás 6 vasárnapjának eseményei, töprengései, töredékei 1994 és 2002 között Budapesten és környékén.

Rendező: Pálos György

#72493

dráma | horror | sci-fi

Egy valóságshow stábja és szereplői elátkozott hajóra szállnak, hogy elkészítsék a valóságshow halloweeni különkiadását, ám a hajón egy veszélyes lény kezdi tizedelni őket. több»

A Molitor-ház
#72494

NA A Molitor-ház  (1976)

(1)

dráma

Bíró Lajos regényéből készült krimi, mely az első világháború idején játszódik a nagy múltú Molitor család otthonában.   több»

A regény ismerete nélkül is valamiért túlságosan kevésnek éreztem. Egy nagypolgári család meglehetősen zavaros viszonyai, ahol még a gyilkosságoktól sem riadnak vissza. A jellemek és az indítékok kidolgozatlanok voltak, a szereplők szinte élettelen bábként viselkedtek. A... több»
Volt egyszer egy film...
#72495

dokumentum

Beszélgetés az 1976-ban készült József Attila-sorozat 2002-es ősbemutatója előtt. A forgatásra emlékeznek: Edelényi János, a film rendezője, Fehér György, a film operatőre, Gerő... több»

Rendező: Gál Katalin

Szereplők: Mohácsi Szilvia

A suszter
#72496

NA A suszter  (1996)

dokumentum

A cipészmesterség bemutatása.

Rendező: Vaszi György

#72497

akció | kaland | thriller

A film története szerint öt profi bűnöző azt tervezi, hogy ellopja a világ legértékesebb bélyegét Cape Town-ból. több»

Elektra Kft. avagy: bevezetés a kapitalizmus politikai gazdaságtanába
#72498

dokumentum

A Videoton Gyár hat volt dolgozója kft.-t alapít. A film az ő sorsukat követi nyomon három éven keresztül.

#72499

animáció

Filmio

A film kiparodizálja a klasszikus meséket, és karikatúrázza a sárkányölő hős legendáját. A film a középkori lovag, hercegnő és sárkány triójának összes lehetséges... több»

Rendező: Dargay Attila

#72500

akció

Egy utcai csaló segítséget nyújt a hatóságok elől menekülő tehetséges harcosnak, aki underground utcai bunyókkal próbál meg elegendő pénzre szert tenni családja számára,... több»