Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Nehézsorsúak
#72401

dokumentum

Számszerűen csak felbecsülni tudjuk, hogy hány magyar ember töltött hosszú éveket szovjet lágerekben. Az áldozatok sorsáról hosszú ideig nem lehetett szólni a nyilvánosság előtt.... több»

Így készült: Álomutazó
#72402

A mesemusical készítésének kulisszatitkai! Hogyan kerül színpadra 2017 leglátványosabb magyar mesemusicalje? A grandiózus produkció kulisszái mögé pillanthat be velünk és... több»

Fényírók
#72403

NA Fényírók  (2008)

dokumentum

2002-ben lett volna 100 esztendős minden idők egyik legjelentősebb magyar operatőre, Eiben István. Az akkor róla készült portréfilmben mások mellett Gaál István is megszólalt,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Gyaloglás gulágföldön - Kazahsztán
#72404

dokumentum | road movie

Mivel már két évtizede filmezem a volt Szovjetunió területét, ezért fel tudtam kutatni az eldugott gulágtáborok nyomait. Az 5. részben Szak István visszaemlékezése nyomán,... több»

Rendező: Szalkai Zoltán

Tibetben a lélek
#72405

dokumentum

A "Tibetben a lélek" nem útikalauz. Tibetről, történetéről és a buddhizmusról annyit mond el, amennyi ennek a világnak a megértéséhez szükséges. Az alkotó szubjektív belső... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

A Nap iskolája...
#72406

dokumentum

Buenos Aires Argentína hatalmas, nyüzsgő fővárosa, jóval több lakossal, mint egész Magyarország. A sok-sok helyi gond mellett az egyik legfontosabb, az oktatásügy. A számos útkeresés... több»

Rendező: Kővári Tamás

Szentek és legendák útján
#72407

dokumentum

A csodálatos természeti környezettel rendelkező Törökország történelmi és mitológiai hagyományai lélegzetelállítóan izgalmasak. Az alkotók egy ismeretterjesztő, kulturális... több»

Rendező: Elek Sándor

A fény szobrásza _ Bohus Zoltán szobrászművész
#72408

életrajzi

A portréfilm a művész életútja mellett azt is feltárja, hogy az arányok és a fény segítségével hogyan válik az üveg mint anyag az alkotó szándékának megfelelő gondolat... több»

Rendező: Sulyok Gabriella

Jókai Mór városai: Komárom, Pápa, Balatonfüred
#72409

dokumentum

Komárom, Pápa és Balatonfüred... három város, amelyhez Jókai Mórt szoros szálak fűzték és amely városok rendszeresen szerepelnek írásaiban. Praznovszky Mihály irodalomtörténész... több»

Rendező: Nagy Katalin

Szereplők: Praznovszky Mihály

48
#72410

NA 48  (2006)

kísérleti film

A film egy férfi futását követi, közben röviden felvillantva menekülése előzményeit.

Universitas
#72411

NA Universitas  (2004)

dokumentum

1960-ban az ELTE latin tanszékének javaslatára mutattak be egy darabot, Ruszt József rendezésében az egyetemi színjátszó-kör tagjai. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki egy-két év... több»

#72412

dokumentum

Ármin 14 éves. Jobb napokon punk, a rosszabbakon náci, de leginkább zavarodott kamasz és tehetséges gitáros. Édesapja, Dénes József Dönci, a hetvenes évek underground kultúrájának... több»

Rendező: Török Marcell

Korhadó múlt, porladó jövő? - Bükkábrányi ősciprusok
#72413

dokumentum

Egy júliusi napon a bükkábrányi lignitbánya meddő homokrétegében sokmillió éves fatörzset fedeztek fel a munkások. A markolókanalak 4 méteres, lábonálló fatörzseket bontottak ki,... több»

A bolond gránátalmafa
#72414

dráma | játékfilm

Úgy száz évnek előtte Niko elaludt. Mellette Vano állt. Egyszerre csak látni kezdték a világot. Látták a tegnapi bánatot itt, a másnap szomorúságát amott, míg a távolban magányuk... több»

#72415

horror | rövidfilm

Junk úgy dönt, hogy igénybe veszi egy titkos escortcég szolgáltatásait.

Rendező: Justin Staley

Önálarckép (Önálarckép)
#72416

Csontváry Panaszfalának vizuális analízise.

A püspök kertje
#72417

dokumentum | történelmi

Ravasz László a dunamelléki református egyház nagy hatású igehirdetője s nagy hatalmú püspöke volt 1921 és 1948 között. Beszédeire tódultak a hívők a Kálvin téri templomba.... több»

Rendező: Forgács Péter

Mítosz és valóság
#72418

dokumentum

A MüPa minden műfajt felölelő műsoráradatának kiemelkedő produkciója - most már évente - a Wagner-sorozat. A Parsifal előadásával kezdődött, majd a Ring két operájának... több»

A színész és a háború
#72419

dokumentum

A második világháború idején megosztottá vált a magyar színésztársadalom. A film elsősorban Jávor Pál, Karády Katalin és Szeleczky Zita életével foglalkozik, de Kiss Ferencről... több»

Rendező: Tényi István

Álom és szerelem: Inga Lindström: Milliomosnak tilos a csók
#72420

dráma | romantikus

Lina férjhez akar menni a sikeres vállalkozóhoz, Tomas Lindberghez. Az esküvő előtt azonban smsben azt a kérést kapja, hogy semmiképpen ne menjen férjhez. Az üzenet aláírása ennyi:... több»