Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Erich Zann muzsikája
#72601

rövidfilm | thriller

Egy fiatal egyetemista gyakorlatát tölti egy idegen városban, lakhelyéül egy bérház szolgál. Miután beköltözik egy furcsa hegedűszólam üti meg a fülét az éjszaka kellős... több»

Rendező: Sárosi Gábor

A sötétség virágai
#72602

életrajzi

Lakatos István az Újhold költője volt. A nyolcvanas években Nemes Nagy Ágnessel és Lengyel Balázzsal együtt ő indította útjára az Újhold Évkönyvek sorozatát. Egyik legjelentősebb... több»

Rendező: Iván Pál

411-Z
#72603

NA 411-Z  (2007)

dráma | rövidfilm

Uszály a Dunán. Gondtalan nyári nap. A bográcsban pörkölt, hozzá kisfröccs. Ezen kívül persze minden a hajószabályzat szerint. De valamit talán mégis elrontottunk.

#72604

horror | romantikus | rövidfilm | thriller

A történetben egy fiatal pár szélsőséges és erőszakos kapcsolatának lehet szemtanúja a néző.

Magyar Cukrászok és Szakácsok Luxemburgban
#72605

dokumentum

Itt rendezik meg négyévente a Gasztronómiai Világbajnokságot, ahol 32 ország közel 900 versenyzővel képviseltette magát.

Rendező: Vida Sándor

Irodalom és nemzeti önismeret
#72606

dokumentum

Görömbei András Debrecen díszpolgára. Polgáron született falusi családban, s már kisgyerekként megtanulta, hogy 1956 vállalásáért szigorú megtorlás jár. Édesapja forradalmi... több»

Rendező: Filep Tibor

Szereplők: Görömbei András

NEM
#72607

NA NEM  (1987)

rövidfilm

A groteszk hangvételű film hőse egy fiatal fiú, aki beleszeret egy fotómodellbe. Mivel még csak fényképen látta, elhatározza, hogy a föld alól is előkeríti a lányt.

Gyöngy a sárban
#72608

dokumentum

Egy táj állapota hűen tükrözi, hogy a benne élő emberek, milyen viszonyban vannak egymással és Istennel. A sárközi táj egykori virágzását, majd tragikus romlását,... több»

Ők négyen
#72609

NA Ők négyen  (2003)

életrajzi

Horváth Kálmán, a Duna Televízió bemondója, Borkó Marianna kezdő festőművész, Balogh István Szilveszter, a Rádió C műsorvezetője, Varga Zsolt festőművész: négy... több»

Rendező: Hollai Kálmán

Kunok, ha összefognak
#72610

dokumentum

Összefoglaló a Kunok I. Világtalálkozójának karcagi, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és ópusztaszeri eseményeiről. Benne: a halasi redeptios huszártábor, a kiskunhalasi Kun Kapitány... több»

Scooby-Doo és a hószörny
#72611

animáció

A csapat párizsi vakációja kútba esik, amikor Bozont és Scooby egy tévedés folytán a Himalájában köt ki. Hó, jég, lavinák és kolostorok: ez a kaland senkit sem fog hidegen hagyni! több»

#72612

rövidfilm

Rémi fiatal férfi, jogot tanul. Az egyik este részegen kóborol az utcán, és összeismerkedik Lisával.

Szent István intelmei
#72613

dokumentum

"Amit erő és hatalom elveszazt idő és szerencse ismét visszahozhatja,de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől,önmaga lemond, annak visszaszerzéseMindig nehéz és mindig kétséges."... több»

Rendező: Ordódy György

Puskás Hungary
#72614

dokumentum | életrajzi

Film Puskás Öcsiről, a kispesti csibészről, a nagyszívű barátról, a legragyogóbb futballcsillagról. Fiatalon lett a legendás aranycsapat kapitánya. Agyonimádott, később üldözött... több»

Millau Viadukt: Híd a fellegekben
#72615

dokumentum

A 21. század egyik legnagyobb építészeti remeke, a Millau-i völgyhíd megépítése jól példázza, hogyan tudjuk leküzdeni a természet kihívásait, ha embereket vagy helyeket szeretnénk... több»

Tanyavilág
#72616

NA Tanyavilág  (2003)

dokumentum

A tanyákat sokszor és sokan elsiratták már. A film Kiskunság tanyavilágának bemutatásával azokat a még alig érezhető, de mégis biztató jelenségeket foglalja össze, amelyek azt... több»

Rendező: Karáth Imre

Utolsó előadás
#72617

dokumentum

A Circo Soluna egy 20 éves múltra visszatekintő vándorcirkusz. Tagjai egy német származású család: 2 szülő és három gyerek. Valahol Európában utaznak echós szekereikkel... több»

A fehérballonos
#72618

dokumentum

1956.október 25-én délelőtt a Parlament előtt lövetett sortűz drámai történetét, a 20. századi Magyarország legnagyobb tömeggyilkosságát klasszikus dokumentarista eszközökkel,... több»

Holtak szabadsága
#72619

dokumentum

Díj:1994. Salerno: Agis Anec-díj

VI. Nyári Egyetem Jászón
#72620

dokumentum

Az anyanyelvi kultúra ápolása a határon túli magyarság megmaradásának feltétele. A Kárpát-medence különböző országaiból érkező vendégek hatodik alkalommal győződhettek meg... több»

Rendező: Tomory Nagy Imre