10 hollywoodi sztár, aki szexbotrányba keveredett A kép forrása: Getty Images for Netflix

Hollywood sosem volt mentes a botrányoktól, az alábbi összeállításunkban pedig 10 olyan sztárt szeretnénk bemutatni, akik igencsak felkavarták az állóvizet a magánéletükről kiszivárgott ügyeikkel, amelyekből nem egy esetben bírósági ügy lett végül.

#nonumbers

Hugh Grant

szül. 1960. 09. 09. (63 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Hugh John Mungo Grant 1960. szeptember 9-én született Londonban. Szülei Finvola és James; egy testvére van, James, aki New Yorkban dolgozik bankárként. Fiatal korában kiváló sportoló volt, főleg krikettezett és focizott. Oxfordban az egyetem évei alatt ismerkedett meg a színjátszással. Első filmszerepét 1982-ben kapta (Privileged), de... több»
A színészt 1995-ben Los Angelesben letartóztatták, miután nyilvános helyen történt fajtalankodásért egy prostituálttal. Grant a per során nem vallotta magát bűnösnek, 1180 dolláros bírságot kellett fizetnie, részt kellett vennie egy AIDS-felvilágosításon, illetve két év felfüggesztettre ítélték.

Vanessa Hudgens

szül. 1988. 12. 14. (35 éves)
Salinas - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Vanessa Anne Hudgens 1988. december 14-én született  Salinasban, azonban Oregonban nevelkedett. Édesanyja Gina Guangco, édesapja pedig Gregory Hudgens. Húga, Stella szintén színésznő. Kisgyerekként már színpadi darabokban játszott, a közönség láthatta például a „Hamupipőké”-ben vagy az „Óz a nagy varázslóban”,... több»
Vanessa Hudgensről 2007-ben látott napvilágot néhány pikáns fotó, amelyeket állítólag korábbi párjának, Drake Bellnek küldött. Bell, a High School Musical színészeként vált ismertté, Hudgens későbbi partnere, Zac Efront azonban látszólag nem zavarták különösebben a fotók.

Colin Farrell

szül. 1976. 05. 31. (47 éves)
Castleknock, Dublin, Írország
Colin James Farrell 1976. május 31-én született Dublinban. Édesapja és nagybátyja profi sportolók voltak, és egy ideig úgy tűnt, Farrell is a nyomdokaikba fog lépni. 17 évesen azonban kicsapták az iskolából, beállt egy utazó táncegyüttesbe, amajd 1996-ban beiratkozott a dublini Gaiety School of Drama képzésére, de itt sem viselte... több»
A színész 2006-ban perelte be volt barátnőjét, a Playboy magazin korábbi modelljét, Nicole Narain-t, aki egy 14 perces szexvideót hozott nyilvánosságra kettőjükről. Farrell a bíróságon azt állította, hogy volt barátnője a felvétellel zsarolni próbálta őt, a per során végül sikerült megegyezésre jutniuk.

Jude Law

szül. 1972. 12. 29. (51 éves)
Lewisham, London, England, Egyesült Királyság
Jude Law 1972. december 29-én született Londonban, az Egyesült Királyságban. Nevét a Beatles Hey Jude című dala után kapta. Szülei nagy színházrajongók voltak, talán ennek is köszönhető, hogy 12 évesen színészettel kezdett el foglalkozni. 17 évesen otthagyta a drámaiskolát, és előbb Ian Holm mellett játszott egy kisebb... több»
Jude Law alighanem Hollywood egyik legnagyobb megcsalási botrányát okozta azzal, hogy 2003-ban hűtlen volt Sadie Frosthoz. A színész a későbbiekben Sienna Millerrel eljegyezték egymást, akit viszont 2005-ben megcsalt Daisy Wrighttal. Miller és Law a későbbiekben helyrehozták kapcsolatukat.

Jennifer Lopez

szül. 1969. 07. 24. (54 éves)
The Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lopez 1969. július 24-én született New Yorkban, apja programozó, édesanyja alapiskolás tanár. Lopez már fialton vonzódott az előadóművészet iránt, szülei pedig mindenben támogatták lányukat. A tánc meghatározónak bizonyult az életében, ugyanis annak köszönhetően indult be karrierje a televízió képernyőin és a... több»
A kilencvenes években akkori férjével, Ojani Noával készítettek magukról egy pikáns felvételt. Válásuk után Noa zsarolni kezdte Lopezt, hogy nyilvánosságra hozza a kazettát, hogy tönkretegye volt felesége karrierjét. Lopez végül pert nyert volt férjével szemben, így a felvétel sosem szivárgott ki.

Pamela Anderson

szül. 1967. 07. 01. (56 éves)
Ladysmith, British Columbia, Kanada
Pamela Anderson 1967. július 1-jén született a kanadai Ladysmithben. Első nyilvános szereplése egy vancouveri futballmeccshez köthető, ahol a kivetítő képét irányító rendező figyelt fel rá, ezt követően pedig a nézők hosszú percekig bámulhatták a szőke bombázót. A pólóján a Labatt’s ruházati cég márkanevét viselő... több»
A Baywatch sztárjáról 1995-ben került nyilvánosságra egy videofelvétel, amelyen akkori férjével, Tommy Leevel láthatók. Fontos megjegyezni, hogy a pár tudatosan készítette saját magáról felvételt, azt viszont enyhén szólva is csupán “saját célra” kívánták használni. A botrányt követően Pamela Anderson teljesen megváltoztatta az imidzsét, a korábban “szőke bombázóként” ismert színésznő számos jótékonysági, állat- és emberi jogvédelmi tevékenységet folytatott.

James Franco

szül. 1978. 04. 19. (46 éves)
Palo Alto, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
James Franco színész, festő, író, rendező és producer – valódi életművész – 1978-ban született Palo Altóban, Kaliforniában. Színészettel komolyabban a '90-es évek végén kezdet el foglalkozni. Első komolyabb lehetőségét a James Dean (2001) című  tévéfilm címszerepe jelentette. Az alkotást ugyan vegyesen fogadta a szakma,... több»
A színészt még 2018-ban vádolta meg két volt diákja azzal, hogy szexuális viszonyt folytatott velük. Franco hosszú éveken keresztül nem reagált a vádakra, majd egy 2021-es interjúban beismerte a dolgot, noha azt is leszögezte, hogy egyiküket sem kényszerítette az együttlétre.

Rob Lowe

szül. 1964. 03. 17. (60 éves)
Charlottesville - Virginia - Amerikai Egyesült Államok
Rob Hepler Lowe 1964. március 17-én született Charlottesville-ben, Virginai államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Barbara Lynn tanár, édesapja Charles David Lowe ügyvéd volt. Ereiben német, angol, ír, skót és walesi vér is csörgedezik. Még gyermek volt, amikor szülei elváltak. Egy édestestvére (Cha Lowe szintén... több»
A nyolcvanas évek egyik legnagyobb szívtiprójának tartott Lowe 1988-ban keveredett botrányba, miután nyilvánosságra került egy szexvideó, amelyen két lánnyal látható együtt. Mint kiderült, az egyikük csupán 16 éves volt. Noha a lány nagy valószínűséggel hazudhatott az életkoráról, akit Lowe ittasan ismert meg egy bárban, a színész megítélésén nagyban rontott az eset. Lowe a későbbiekben alkoholproblémái miatt elvonóra ment.

Ingrid Bergman

szül. 1915. 08. 29. - elhunyt 1982. 08. 29.
Stockholm, Svédország
Ingrid Bergman 1915. augusztus 29-én született a svéd fővárosban, Stockholmban. Két éves volt, amikor édesanyja meghalt, majd tizenhárom évesen édesapját is elvesztette. Ezt követően rokonai magukhoz vették.  Tanulmányait a stockholmi Királyi Drámai Színház színésziskolájában végezte. Első filmes szerepét tizenhét évesen... több»
A legendás színésznő azután lett az Egyesült Államokban persona non grata, hogy Roberto Rossellinivel való viszonyára fény derült. Bergman és Rosselini szerelméből két közös gyermek született, Isabella és Ingrid. Ingrid Olaszországba költözött, ahol további filmeket készítettek Rossellinivel, végül 1957-ben elváltak.

Charles Chaplin

szül. 1889. 04. 16. - elhunyt 1977. 12. 25.
Walworth, London, England, Egyesült Királyság
Charles Spencer Chaplin 1889. április 16-án született Londonban, szülei kabaréénekesek voltak. Charlie születése után apja elhagyta a családot, anyja nem tudta ezt feldolgozni, így elmeotthonba került. A fiatal Chaplin árvaházban nevelkedett. Öt évesen szerepelt először színpadon, és már ekkor megmutatkozott tehetsége. Miután... több»
Charlie Chaplin személye körül 1943-ban robbant ki a botrány, miután egy bizonyos Joan Barry nevű hölgy bírósági keresetet nyújtott be azzal, hogy közös kislányuk született, akiről a színész nem hajlandó tudomást venni. Az elvégzett vérvizsgálatok ugyan kimutatták, hogy nem Chaplin az apa, Barry ügyvédje azonban elérte, hogy az eredményeket érvénytelenítsék, így a színészt kötelezték a kislány eltartására. A későbbiekben ugyan felmentették a kötelezettség alól, Chaplin megítélése azonban jelentősen romlott az ügy miatt.