Íme, a 20 leggazdagabb hollywoodi sztár, az első helyezett sokakat meg fog lepni

Miért szeretnének a legtöbben sztárok lenni? A csillogás, milliók rajongása és az elismertség mellett bizony a pénz is elég sokat nyom a latba. Perszer, hiszen bár a pénz nem boldogít, de azért nem baj az, ha van elég. Márpedig Hollywoodban, ha valaki befut és fejben is elég erős tud maradni, hogy a hírnévvel és sikerrel jövő pénzt ne herdálja el azonnal, akkor elég szép summát lehet összekuporgatni.

Hogy mekkora összegekről beszélhetünk? Nos, nemrégiben készült egy érdekes toplista, amelyen Hollywood leggazdagabb hírességeit vették górcső alá. Pontosabban inkább a bankszámláikat. És ez alapján összeállítottak egy toplistát, amelyen a leggazdagabb sztárok szerepelnek.

Ezt a listát hoztuk most el nektek annyi módosítással, hogy mi picit tovább szűrtünk rajta. Így született meg az alábbi húszas toplista, amelyen a leggazdagabb hollywoodi színészek és sztárok kaptak helyet. Az, hogy mely nevek fértek oda erre a listára önmagában nem kimondottan meglepő. Az viszont már annál inkább, hogy ki végzett az élen!

#20
Clint Eastwood

Clint Eastwood

szül. 1930. 05. 31. (93 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Clinton Eastwood Jr. 1930. május 31-én született San Franciscóban. Tizenévesen költöztek a kaliforniai Oaklandbe, ahol a középiskolai tanulmányait befejezve bevonult a hadseregbe. Leszerelése után kezdődött a filmes pályája. Először B-kategóriás filmekben kapott szerepet, majd az USA-ban sorozatszínészként lett ismert... több»
375 millió dollár. A vadnyugaton egy maréknyi dollárért vagy épp pár dollárral többért is vért kellett izzadnia. A valóságban egy picit jobban futott neki a szekér, színészlegendából rendezőlegendává vált. És persze ingatlan-milliomossá is.
#19
Keanu Reeves

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
380 millió dollár. A Mátrixban simán becheatelhette volna magának ezt az összeget, a valóságban viszont színészként gyűjtötte össze. Plusz van saját filmes stúdiója és egy saját motorboltja is.
#18
Victoria Principal

Victoria Principal

szül. 1950. 01. 03. (74 éves)
Fukuoka, Japán
Victoria Ree Principal Fukuokában, Japánban született 1950. január 3.-án. Anyja neve Ree Veal és Ír, apja olasz és a neve Victor Principal. Apja amerikai katonaként szolgált, és mindig másik támaszpontra vezényelték, ezért Victoria bejárta a fél világot gyerekkorában. Tanult a South Dade High School-ban, majd a Miami Dade College-ben.... több»
400 millió dollár. Oké, már a Dallasban is busás vagyona volt, majd producerként a valóságban is hasonló magasságokba ért. Akkora vagyont épített fel, hogy 2004 óta már nem is dolgozik.
#17
Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

szül. 1946. 07. 06. (77 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Michael Sylvester Gardenzio Stallone, becenevén Sly, 1946. július 6-án született New Yorkban, egy emigráns olasz család gyermekeként. Ereiben olasz, orosz és francia vér is csörgedezik. Születésekor egy komplikáció következtében arcának bal fele lebénult. Szülei kilenc éves korában elváltak, ezt követően sokat költöztek, ezért... több»
400 millió dollár. Rockyként még csóró volt, aztán ahogy Rocky, úgy ő is felért a csúcsra. Többször is. Színészként ma is igen aktív, immár sorozatban is szerepel.
#16
Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

szül. 1971. 06. 05. (52 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Mark Whalberg 1971. június 5-én született Bostonban, Massachusetts államban. Mark Starr zenei producer fedezte fel őt és bátyját, Donnie-t, 13 éves korában, amikor új tagokat keresett a New Kids on the Block nevű formációba. Amíg Donnie a kezdetektől örült az ajánlatnak, Mark szkeptikus volt. Ugyanis jobban szerette a bulikat, mint a... több»
400 millió dollár. Talán még maga sem gondolta volna, amikor utcai rapperként bontogatta szárnyait, hogy végül színészként ilyen vagyonra tesz szert. De van saját étterme, még profi krikett-csapata is.
#15
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

szül. 1969. 07. 24. (54 éves)
The Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lopez 1969. július 24-én született New Yorkban, apja programozó, édesanyja alapiskolás tanár. Lopez már fialton vonzódott az előadóművészet iránt, szülei pedig mindenben támogatták lányukat. A tánc meghatározónak bizonyult az életében, ugyanis annak köszönhetően indult be karrierje a televízió képernyőin és a... több»
400 millió dollár. Az énekesnőből lett színésznő vagyonát érdekes módon sokkal inkább üzleti ügyeivel gyarapítja, mintsem alakításaival.
#14
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
400 millió dollár. Mondhatnánk, hogy ahány csonttörést elszenvedett karrierje során, annyiszor egy millió dollárt gyűjtött össze. Színészet mellett rendezőként és énekesként is sokat letett már az asztalra, de az üzleti életben is megállja a helyét.
#13
Bill Cosby

Bill Cosby

szül. 1937. 07. 12. (86 éves)
Philadelphia, PA, Amerikai Egyesült Államok
Bill Cosby 1937. július 12-én született William Henry Cosby néven a Pennsylvania államban található Philadelphiában, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Anna Pearl Hite, édesapja William Henry Cosby Sr. Élénk kisgyerek volt. Gyerekkorában volt osztályelnök és baseball csapatkapitány is. Osztálytársait előszeretettel... több»
400 millió dollár. Még egy olyan méretű botránnyal a háta mögött is lehet ilyen gigantikus mennyiségű pénzzel rendelkezni. Más kérdés, hogy igazán kiélvezni már aligha fogja.
#12
Tom Hanks

Tom Hanks

szül. 1956. 07. 09. (67 éves)
Concord - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Tom Hanks Kaliforniában, Concord városában született. Édesanyja, Janet Marylyn (Frager) portugál származású korházi dolgozó, apja, Amos Mefford Hanks, angol és német gyökerekkel rendelkező szakács. Szülei már ötéves korában elváltak. Középiskolás éveiben sporttal foglalkozott, asztronautának készült. Színészi ambícióit... több»
400 millió dollár. Nem tudom, hogy Forrest Gumpnak végül mekkora vagyona volt, de az őt megformáló Tom Hanksnek nincs oka panaszra. Színészkedés mellett rendezőként és producerként is aktív.
#11
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
400 millió dollár. Ekkora vagyonnal bármelyikünk nyugodtan vonulna nyugdíjba, ahogy azt megtette ő is. A színészkedés mellett ő is ingatlanba fektetett sokat, így ma már legfőbb elfoglaltsága, hogy Lakers-meccsekre jár.
#10
Adam Sandler

Adam Sandler

szül. 1966. 09. 09. (57 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Adam Richard Sandler 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Judy nővér, édesapja, Stanley villanyszerelő. A család mindkét ága orosz gyökerekkel rendelkezik. Öt éves korában a család New Hampshire-be, Manchesterbe költözött, a színész itt végezte el a középiskolát, majd New... több»
420 millió dollár. Ennyit lehet összegyűjteni sok-sok évnyi vígjátékgyártással. Hogy épp színészként vagy producerként vesz részt benne, az már mindegy is.
#9
Mel Gibson

Mel Gibson

szül. 1956. 01. 03. (68 éves)
Peekskill - New York - Amerikai Egyesült Államok
Mel Columcille Gerard Gibson 1956-ban született a New Yorkban állam béli Peekskillben, Hutton és Ann Gibson hatodik gyermekeként (tizenegyen voltak testvérek). Nem sokkal születése után a család elköltözött, hogy az idősebb fiúknak ne kelljen bevonulniuk a vietnámi háborúba katonaként, így Mel Ausztráliában nőtt fel, és Sydneyben,... több»
425 millió dollár. Színészként a csúcsra ért, majd rendezőként is a csúcsra ért. És valószínűleg ingatlanosként is a csúcsra ért, legalábbis a vagyona ezt mutatja.
#8
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
450 millió dollár. Hát igen, a testépítőből lett filmsztárból lett kormányzónak elég változatos életpályája volt, de általában mindig csak felfelé lépkedett. Ez a bankszámláján is jól látszik.
#7
Kevin Hart

Kevin Hart

szül. 1980. 07. 06. (43 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, U.S.
Kevin Darnell Hart 1979. július 6-án született Philadelphiában. Édesanyja egyedül nevelte fel őt és bátyját. Édesapja kokainfüggő volt, és ebből kifolyólag többször ült börtönben. A George Washington High School befejezése után New Yorkban tanult tovább, majd az érettségit követően egy cipőboltban helyezkedett el. Kisebb... több»
450 millió dollár. A komikus-színész vagyona nagy részét fellépéseivel és szerepeivel pakolta össze az évek alatt.
#6
Robert De Niro

Robert De Niro

szül. 1943. 08. 17. (80 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert De Niro 1943. augusztus 17-én született Greenwich Village-ben, New York Cityben. Művészcsaládba született, édesanyja, Virginia Holton Admiral festő és költő, édesapja, Robert De Niro Sr. absztrakt expresszionista festő és szobrász volt. Ereiben angol, német, francia, holland, olasz és ír vér is csörgedezik. Első filmszerepét... több»
500 millió dollár. Aki soha nem megy ki a divatból, és a jelek szerint még a pénzhez is ért. Napestig lehetne sorolni emlékezetes szerepeit, de biztos hoz a konyhára a saját étterme is.
#5
George Clooney

George Clooney

szül. 1961. 05. 06. (62 éves)
Lexington - Kentucky - Amerikai Egyesült Államok
George Timothy Clooney 1961. május 6-án született a Kentucky állam béli Lexingtonban. Édesanyja, Nina Bruce (leánykori nevén Warren), szépségkirálynő volt, a városi tanács tagja. Édesapja, Nick Clooney, egykori műsorvezető, a kései 90-es években 5 évig volt az American Movie Classics házigazdája. A középiskolában George-nál... több»
550 millió dollár. Ezt többségében nyilván filmszerepeivel gyűjtötte össze, de sokat hozzátesz, hogy producerként is régóta aktív.
#4
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
570 millió dollár. Mondjuk úgy, hogy ennek nagy részét szépen összekaszkadőrködte magának a mozivásznon.
#3
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (51 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
800 millió dollár. A Sziklát sem kell attól félteni, hogy holnap már nem tudja megvenni a fehérjeport a sarki fűszeresnél. Jelenleg a legfelkapottabb sztár Hollywoodban, dúskál a szerepajánlatokban.
#2
Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld

szül. 1954. 04. 29. (69 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jerry Seinfeld 1954. április 29-én látta meg a napvilágot New Yorkban, az Amerikai Egyesült Államokban. Családja zsidó származású; édesapja, Kálmán Seinfeld, édesanyja Betty Hosni. Massapequaban nőtt fel, középiskolai tanulmányait is ott folytatta. Tizenhat évesen Izraelben önkénteskedett, egyetemi tanulmányait Owsego városában... több»
950 millió dollár. A nevével fémjelzett sitcomot a mai napig az egyik legjobbnak tartják a filmtörténelemben. Ezzel együtt a Netflix-szel kötött szerződése és ingatlanok is hozzájárultak a vagyonához.
#1
Tyler Perry

Tyler Perry

szül. 1969. 09. 13. (54 éves)
New Orleans, Louisiana, Egyesült Államok
Tyler Perry egy amerikai származású producer, színész és forgatókönyvíró. Tyler 1969. szeptember 13.-án látta meg a napvilágot New Orleansban, Louisianaban, az Egyesült Államokban. Az édesanyja egy evangélikus gyülekezetben dolgozott, ahol az egész család gyülekezeti tag volt. Édesapja asztalosként dolgozott, először az egyik... több»
1 milliárd dollár! Bizony Perrynek van mit a tejbe aprítani, vagyona színészkedésből, írásból, producerkedésből és ingatlanokból jött össze.