Sztárok, akiket eltöröltek Hollywoodban, és a történetük

Lehet, hogy törölték őket (?), de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen leszámoltak velük. A hírességek eltörlés-kultúrájának néhány „áldozata” megvonta a vállát és továbblépett. De sokan még mindig süllyednek, miközben próbálják visszaszerezni a bevételüket és a hírnevüket.

Néhányan elutasították, hogy bocsánatot kérjenek ellentmondásos megjegyzéseikért vagy egyértelműen elítélhető cselekedeteikért. Mások még rá is tettek egy lapáttal a körülöttük dúló viharra újabb vitatható megjegyzésekkel. Íme, a legfrissebb hírek a modern idők skarlátbetűseiről. Vajon megérdemlik a szégyenbélyeget? Fontos felhívnunk a figyelmet arra a cseppet sem elhanyagolható részletre, hogy a sztárokkal kapcsolatos minden hírt érdemes fenntartásokkal kezelnünk és minél több forrásból tájékozódnunk. Ugyanis a celebek körül zajló médiacirkusz olykor semmi másról nem szól, csak újabb bevételek generálásáról. A kritikai gondolkodás fejlesztése különösen fontos, ha objektíven szeretnénk tájékozódni a világban, ehhez itt találhattok egy kis segítséget.

#8
Will Smith

Will Smith

szül. 1968. 09. 25. (55 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorában... több»
Az ügy: Talán ismerős a pofon? Miután a műsorvezető Chris Rock a 2022-es Oscar-gálán viccet csinált Jada Pinkett Smith kopaszságából - elmondása szerint nem tudta, hogy a nő alopeciában szenved -, férje, Will Smith felment a színpadra, és az országos adásban felpofozta Rockot, majd visszaült, és azt kiabálta: "Ne merd a kibaszott szádra venni a feleségem nevét!". A színész "eltörlése": A Smith tette ellen felszólaló hírességek között volt Judd Apatow, Jim Carrey, az Oscar-díj társ-műsorvezetői Amy Schumer és Wanda Sykes, valamint Zoe Kravitz, bár mások a védelmére keltek. Tiffany Haddish, Denzel Washington és Jameela Jamil is támogatását fejezte ki. A Sony állítólag a "Bad Boys 4"-et felfüggesztette. A CAA állítólag tárgyalt arról, hogy ejtse Smith-t, mint ügyfelet, de végül nem tette meg. A legfrissebb hírek a színészről: Smith kilépett a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiából, ami azt jelenti, hogy nem szavazhat többé az Oscar-versenyben. Az Akadémia ezután 10 évre kitiltotta őt a ceremóniáról. Az Akadémiából való kilépés nem jelenti azt, hogy Smith-t nem lehet jelölni - de a csoport egy évtizedre kitiltotta őt az eseményekről. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a sok bejelentett projekttel, amelyekhez Smith producerként kapcsolódik, köztük a "Hancock" és a "Karate Kölyök" folytatásával.
#7
Faye Dunaway

Faye Dunaway

szül. 1941. 01. 14. (83 éves)
Bascom, Florida, Egyesült Államok
A skót–ír, angol és német származású Faye Dunaway 1941. január 14-én született Grace Smith és John MacDowell Dunaway, Jr. gyermekeként. Tanulmányait a Florida State Universityn, a Boston Universityn és a University of Florida falain belül végezte, majd tagja lett az amerikai Nemzeti Színház és Akadémiának. Először 1965-ben tűnt... több»
Az ügy: 2019 júliusában a The Post arról számolt be, hogy a Drága anyuci színésznője, aki most 81 éves, "ellenséges" és "veszélyes" környezetet teremtett, miközben egy bostoni színdarabon dolgozott, többek között megütött egy stábtagot. Még ugyanebben az évben beperelte egykori személyi asszisztense a manhattani legfelsőbb bíróságon, és azt állította, hogy "rendszeresen és könyörtelenül bántalmazó, megalázó tirádáknak" vetette alá, és melegként szexuális orientációját használta fel erre. Az "eltörlése" : Dunawayt kirúgták a Broadwayre készülő "Tea at Five" című előadásból. A legutóbbi hírek a színésznőről: A szintén kegyvesztett Kevin Spacey-vel játszik a "The Man Who Drew God" című olasz filmben, amelynek még nincs amerikai bemutatója. És ha belegondolunk, bármilyen más körülmények között, ha két Oscar-díjas szerepelne egy filmben, az már ünnepelnivaló lenne.
#6
Louis C.K.

Louis C.K.

szül. 1967. 09. 12. (56 éves)
Washington, D.C., U.S.
Louis C.K. 1967. szeptember 12-én született Washingtonban. Apai ágról magyar felmenői vannak, apai nagyapja ugyanis magyar zsidó családból származott. Édesapja már Mexikóban látta meg a napvilágot. Louis 7 éves koráig élt Mexikóvárosban, így az anyanyelve is a spanyol. Apja közgazdász, míg anyja programozó volt. Nevében a C.K.... több»
Státusz: Még mindig sikeres a saját buborékjában. Az ügy: Louis C.K. volt a legmenőbb vígjátékos, mielőtt egy csoport női komikus felfedte, hogy szereti előttük letolni a nadrágját, és a beleegyezésük nélkül kielégíteni magát. A humorista a New York Timesban 2017-ben megjelent oknyomozó cikket követően ismerte be a fajtalankodásokat, részletes nyilatkozatot adott ki arról, hogy mit tett, és bocsánatot kért a nőktől. Az "eltörlése": A botrány miatt törölték az I Love You, Daddy című filmjét, az FX-szel kötött tévés szerződését és egy sor már lekötött fellépését. A menedzsmentcége és a publicistája kirúgta őt. A komikus saját számításai szerint ez mintegy 35 millió dollárjába került. A legújabb hírek: Louis C.K. folytatta a turnézást, és olyan helyszíneken lépett fel, mint a Madison Square Garden, ahol rajongó közönség fogadta. Mivel saját anyagát terjeszti, ezért ezeket továbbra is árusíthatja weboldalán. Tavaly volt egy kisebb felháborodás, amikor a "Saturday Night Live" egyik epizódjában megengedték neki, hogy megvásároljon egy reklámspotot, amely a "Sorry" című stand-up koncertfilmjét népszerűsíti. A hónap elején pedig a "Sincerely Louis CK" című albumáért elnyerte a 2022-es Legjobb Comedy Album Grammy-díjat. Ennek ellenére Gavin Polone, egy hollywoodi producer, aki ismeri a komikust, azt mondta, hogy C.K. nem valószínű, hogy a közeljövőben hollywoodi filmes munkákat vagy tévés lehetőségeket kaparintana meg. "Valószínűleg nem tenném meg" - mondta Polone a The Postnak a Louis C.K.-val való közös munkáról. - "Nem hiszem, hogy iagzán megbánta volna, mint mondjuk mások, akikről kiderültek hasonló dolgok és ez nem tett jót neki. De szerencséje van, hogy visszatérhet ahhoz, amiben a legjobb. Ő zseniális."
#5
Gina Carano

Gina Carano

szül. 1982. 04. 16. (42 éves)
Dallas County - Texas - Amerikai Egyesült Államok
Gina Joy Carano 1982. április 16-án született Dallasban, Texasban, az Egyesült Államokban. Édesanyja Dana Joy, édesapja Glenn Thomas Carano volt profi amerikai focista. Ginának egy nővére és egy húga van, Casey és Christie. Carano a Trinity Christian High Schoolban érettségizett Las Vegasban, majd a University of Nevadán végzett... több»
Státusz: Gina Carano még mindig dolgozik, de már csak kisebb léptékben Az ügy: Gina Carano, az egykori MMA harcosból lett "Mandalorian" sztár, néhány rajongót feldühített egy sor politikai tartalmú poszttal közösségi médiában. A legádázabb megjegyzését 2021 februárjában tette, amikor egy Instagram-sztoriban a modern amerikai politikai polarizációt a zsidók holokauszt alatti meggyilkolásához hasonlította. "A legtöbb ember ma nem tudja, hogy ahhoz, hogy a náci katonák könnyedén összeterelhettek több ezer zsidót, a kormány először a saját szomszédjaikat gyűlöltette meg velük pusztán azért, mert zsidók" - írta. "Miben különbözik ez attól, mintha valakit a politikai nézetei miatt gyűlölnének?". A színésznő a Twitteren gúnyolódott a 2020 novemberi arcmaszkok használatán is, és megismételte a 2020-as elnökválasztásról szóló választási csalásra vonatkozó állításait. Kritikusai még jobban felbőszültek, amikor a Twitteren azt mondta, hogy a kedvenc névmása a "beep/bop/boop" - látszólag gúnyt űzve a transznemű emberekből. Carano azzal védekezett, hogy nem a transz embereket gúnyolta ki, hanem "leleplezte a csőcselék zsarnoki mentalitását, amely sok valódi ügy hangját vette át". A színésznő "eltölrése": A holokausztos megjegyzés nyomán a #FireGinaCarano hashtag kezdett trendi lenni a Twitteren, a Disney pedig megszakította a kapcsolatot a színésznővel. Nem fog visszatérni Cara Dune szerepében a Disney+-on futó "The Mandalorian" című filmben, illetve a következő "Star Wars" filmekben sem. Menedzsmentcége, a United Talent Agency ejtette őt. A legfrissebb hírek: A "Terror on the Prairie" című játékfilmen dolgozik, amely egy sorozatgyilkos kamionsofőrről szól, és amelyet a The Daily Wire, a Ben Shapiro podcastja mögött álló konzervatív médiavállalat készít; valamint a "My Son Hunter" című, Biden elnök fiáról szóló életrajzi filmen, amelyet Robert Davi színész rendez.
#4
Armie Hammer

Armie Hammer

szül. 1986. 08. 28. (37 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Armand Douglas Hammer 1986. augusztus 28-án született a kaliforniai Los Angelesben. Édesanyja banki alkalmazott, édesapja magánvállalkozóként filmkészítéssel foglalkozik. Egy fiatalabb fiútestvére van. Orosz zsidó ősökkel rendelkezik: a művészi tehetséget filantróp nagyapjától, Armand Hammertől és énekesnő nagyanyjától, Olga... több»
Státusz: Armie Hammer, az egyik leghíresebb színész, akit valaha láttunk. Nagyrészt eltűnt, de a jelek szerint visszatérést tervez. Az ügy: Armie Hammer színészt az egykori szerelme, Effie Angelnova 2021 márciusában azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta őt, és kannibalizmusról fantáziált. Egy másik exe, Paige Lorenze azt állította, hogy Hammer egy "A" betűt vésett a medencéjébe egy késsel, és azt kérte tőle, hogy műtétileg távolítsa el az egyik bordáját, hogy megehesse. Courtney Vucekovich alkalmazásfejlesztő, aki 2020-ban öt hónapig járt Hammerrel, azt mondta, hogy a férfi grillezni és felfalni akarta a bordáit. "Szereti a bőr a fogai között" - mondta a Page Sixnek. Hammer ügyvédje mindezt tagadta, mondván, "minden interakciója ... bármelyik partnerével, teljesen konszenzusos volt, mivel teljes mértékben megbeszélték, megegyeztek és kölcsönösen részt vettek benne". A színész "eltörlése": Az elvált apuka kiszállt a "Shotgun Wedding" című filmből, amelyben Jennifer Lopez is szerepel, a Paramount+ "The Offer" című sorozatából és a "The Minutes" című Broadway-showból. A legújabb hírk: Hammer szerepelt a Disney "Halál a Níluson" című remake-jében, amely 2021 februárjában került bemutatásra, vegyes kritikákkal és szerény bevételekkel. "Ez a film minden publicista legrosszabb rémálma lett" - mondta egy iparági forrás a The Postnak. Hammer volt az egyetlen főszereplő, akit nem fotóztak le a promóciós plakátra. A The Sun decemberben arról számolt be, hogy Hammer hónapokig egy floridai elvonókúrán vett részt szex-, drog- és alkoholproblémái miatt. A Los Angeles-i rendőrség 2021 decemberében zárta le a nemi erőszak vádjával kapcsolatos nyomozást, de nem emeltek vádat. 2022 februárjában Hammer egy barátja azt nyilatkozta a The Postnak: "Idővel visszatér a színészi karrierjéhez".
#3
Marilyn Manson

Marilyn Manson

szül. 1969. 01. 05. (55 éves)
Canton, Ohio, Egyesült Államok
Marilyn Manson, eredeti nevén Brian Hugh Warner 1969. január 5-én született Cantonban, az Egyesült Államokban. A provokatív rockzenész német és angol felmenőkkel rendelkezik, önéletrajza szerint nagyapja szexuálisan aberrált volt. Floridában járt egyetemre, ahol újságírónak tanult, a zenei riportok alkalmával ’90-es évek elején... több»
Státusz: Manson Manson: Nagyrészt elsüllyedt, de még küzd. Az ügy: Evan Rachel Wood színésznő 2021 februárjában posztolt az Instagramon: "A bántalmazóm neve Brian Warner, akit a világ Marilyn Manson néven is ismer. Tinédzserkoromban kezdődött és éveken át borzalmasan bántalmazott. Kimosta az agyamat és manipulált, hogy behódoljak neki... Azért vagyok itt, hogy leleplezzem ezt a veszélyes embert és felhívjam a figyelmet,mielőtt még több életet tesz tönkre". Ezután több mint egy tucat másik nő jelentkezett Manson ellen tett visszaélési vádakkal.Tavaly őszre közülük négyen - köztük Esmé Bianco, a Trónok harca színésznője - szexuális zaklatás miatt indítottak pert ellene. Az énekes tagadta az állításokat. Az "eltörlése": Manson lemezkiadója, a Loma Vista tavaly februárban megszakította vele a kapcsolatot. Azt is bejelentették, hogy a Starz televíziós sorozatában, az "Amerikai istenek"-ben játszott szerepét kivágják, és a "Creepshow" című AMC-sorozat egyik epizódját, amelyben Manson szerepelt volna, törölték. A menedzsere elbúcsúzott tőle, és a CAA már nem képviseli. A legfrissebb hírek: Mansont 2022-ben Grammyre jelölték Kanye West "Donda" című dalán végzett munkájáért, de nem nyerte el a díjat. 2022 márciusában pert indított korábbi menyasszonya (Wood) ellen, állítólagos "rosszindulatú hazugság" miatt. Hetekkel később az HBO kiadta Wood dokumentumfilmjét, a "Phoenix Rising"-ot, amely részletesen bemutatja állításait. 2021 novemberében a Los Angeles megyei seriff hivatal egy bántalmazási váddal kapcsolatban házkutatást tartott Manson otthonában, és több tárgyat lefoglalt. Ugyanebben a hónapban a Rolling Stone arról számolt be, hogy "annak ellenére, hogy a rádióállomások jelentősen csökkentették Manson sugárzását a vádak megjelenése óta, a streaming számai stabilan 5 millió körül maradtak hetente".
#2
James Franco

James Franco

szül. 1978. 04. 19. (46 éves)
Palo Alto, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
James Franco színész, festő, író, rendező és producer – valódi életművész – 1978-ban született Palo Altóban, Kaliforniában. Színészettel komolyabban a '90-es évek végén kezdet el foglalkozni. Első komolyabb lehetőségét a James Dean (2001) című  tévéfilm címszerepe jelentette. Az alkotást ugyan vegyesen fogadta a szakma,... több»
Státusz: Franco, aki az Egyesült Államokban él gyakorlatilag saját magát száműzte a filmvilágból. Az ügy: Franco 2014-ben az Instagramon megkérdezte egy brit lánytól, akivel egy New York-i színház előtt találkozott, hogy 18 éves-e. Miután a lány azt válaszolta, hogy 17 éves, Franco megkérdezte a szálloda nevét, ahol a lány megszállt, és hogy kivehetne-e ott egy szobát. "Rosszul döntöttem, és megtanultam a leckét" - mondta a színész, miután a találkozás híre vírusként terjedt el az ABC Live! Kellyvel és Michaellel című interjúban. 2018-ban az észak-hollywoodi Studio 4 színésziskolájának öt női tanulója azt mondta a Lost Angeles Timesnak, hogy Franco arra használta pozícióját, hogy szexuálisan kihasználja őket. Ketten beperelték, tavaly Franco megegyezett a felperesekkel és 2,23 millió dollárt fizetett ki. A színész "eltörlése": Franco utolsó nagy dobása szakmailag az HBO "The Deuce" című sorozata volt. A csatorna a vádak ellenére megengedte neki, hogy a főszereplőként, valamint rendezőként és producerként folytassa. A sorozat 2019 októberi befejezése óta sem a nagy-, sem a kisképernyőn nem tűnt fel. Seth Rogen, régi munkatársa és haverja is ejtette őt, és a Times of London című lapnak azt mondta, hogy a botrány megváltoztatta a kapcsolatukat, és nem tervezi, hogy a jövőben együtt dolgozzon Francóval, véget vetve ezzel 20 éves együttműködésüknek. A legfrissebb hírek: Miután a "The Deuce" 2019-ben befejeződött, Franco visszalépett a színészkedéstől, és nem készített új projekteket. 2021 decemberében megjelent a Sirius XM "The Jess Cagle Podcast" című műsorában, és elismerte, hogy lefeküdt diákokkal, és "ez rossz volt".Azt állította, hogy alkohol- és szexfüggőséggel küzdött, és hogy "mindenkit megcsalt", mielőtt összejött jelenlegi barátnőjével, Isabel Pakzaddal. Azt is mondta, hogy Rogennel való "szakítása" nagyon fájdalmas volt.
#1
Kevin Spacey

Kevin Spacey

szül. 1959. 07. 26. (64 éves)
South Orange - New Jersey - Amerikai Egyesült Államok
Kevin Spacey 1959. július 26-án született South Orange-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja titkárnő, édesapja reklámszövegíró volt, két testvére van. A család svéd, angol és walesi felmenőkkel rendelkezik. Spacey az iskolában találkozott először a színjátszással, majd komikusként próbált egy ideig érvényesülni. Ezt... több»
Státusz: Kevin Spacey még mindig süllyed Hollywoodban; Európában épp csak elevickél. Az ügy: 2017-ben a "Rent" színésze, Anthony Rapp azzal vádolta Spacey-t, hogy 1986-ban, amikor Rapp 14 éves volt, a színész "megpróbálta elcsábítani" őt. Spacey, aki azt állította, hogy nem emlékszik az esetre, nyilvános "őszinte bocsánatkérést ajánlott fel a "mélységesen helytelen részeges viselkedésért". Megvádolták ezen kívül Richard Dreyfuss színész fiának, Harrynek a fogdosásával, aki "szexuális ragadozónak" nevezte őt (Spacey ügyvédje tagadta a vádat), valamint a "House of Cards" több szereplőjét érintő szexuális visszaéléssel. A több mint 30, 1983-ig visszanyúló állítás között Spacey-t azzal is vádolták, hogy bántalmazta Heather Unruh volt bostoni tévébemondó 18 éves fiát, de a massachusettsi ügyészek ejtették az ellene indított eljárást. Egy másik ellene felhozott vádat azért ejtettek, mert a vádló nem volt hajlandó azonosítani magát. A színész "eltörlése": Spacey-t kirúgták a Netflix nagysikerű sorozatából, a House of Cardsból. Az "All the Money in the World" című filmben már leforgatott jeleneteit törölték, és Christopher Plummerrel vették fel újra, a Netflix pedig törölte a Gore Vidalról szóló életrajzi filmjét. A színészt a CAA ügynökei és a publicistája is dobta. Egy jótékonysági szervezetet, amelyet Spacey 2018-ban indított, hogy segítsen a fiataloknak betörni a színházba, bezárták. 2021 novemberében a színész két produkciós cégét, az M. Proffit és a Trigger Streetet 31 millió dollár megfizetésére kötelezték a House of Cards producereinek, mert Spacey megsértette a Netflix szexuális zaklatási szabályzatát. A legutóbbi róla szóló hírek szerint: Spacey még ebben az évben visszatér a nagyvászonra, a "The Man Who Drew God" című olasz produkcióval, amelynek nincs amerikai megjelenési dátuma. A főszerepet a szintén törölt celeb Faye Dunaway oldalán játssza; Rapp Spacey ellen indított perét - amelyben szexuális zaklatással, szexuális erőszakkal és a gyermekáldozatokról szóló törvény szerinti érzelmi stressz szándékos okozásával vádolja őt - 2022. október 4-én tárgyalják New Yorkban.