5 Marvel-sztár, akiket kirúgtak, és a történetük

Ha egy olyan nagyhatalmú cég alkalmaz, mint a Marvel, ahol mindent milliméterre pontosan kiszámítanak, akkor nehéz kirúgni, különösen a szerződés aláírása után. Néhány színészt és rendezőt azonban mégis eltávolított a neves szuperhős-stúdió. Lássunk öt nagy hollywoodi nevet, akiket ez a szerencsétlenség ért.

#5
Terrence Howard

Terrence Howard

szül. 1969. 03. 11. (55 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Terrence Howard Dashon amerikai színész. 1969. március 11-én látta meg a napvilágot az Illinois állambeli Chicago városában. Édesanyja Anita Williams, édesapja Tyrone Howard. Fiatalkorában bőrszíne miatt sokat zaklatták. Színészi karrierje érdekében 18 évesen New York városába költözött, tanulmányait azonban a tudományok terén... több»
A Vasemberben Jim Rhodes alezredesként volt jelen, akinek karaktere később a War Machine néven ismert Bosszúállóvá vált, de Terrence Howardot Don Cheadle váltotta a Vasember 2-ben. Mi történt? Az Entertainment Weekly szerint minden a pénzről szólt... Terrence Howard 3,5 millió dollárt (az érintett szerint akár 4,5 millió dollárt is) kapott, többet, mint Robert Downey Jr. Akkoriban a Vasember-projekt kockázatot jelentett: a főszereplőt nem tartották elég mainstreamnek, Terrence Howard pedig frissen érkezett a Hustle & Flow legjobb színészi Oscar-jelöléséből. A fordulat drámai volt, hiszen Robert Downey Jr. három egymást követő évben Hollywood legjobban fizetett színésze lett...2013-ban a Watch What Happens Live című műsorban Terrence Howard elmondta, hogy amikor felmerült a Vasember 2. forgatásának kérdése, a produkció jelentősen csökkenteni akarta a fizetését, hogy egyensúlyban legyen Robert Downey Jr.-éval. A kért 8 millió dollárt soha nem látta volna, a produkció egymilliót ajánlott neki. Ez sértés volt a színész számára. Ezek után a Marvel értelemszerűen Howardot utasította el, és Don Cheadle-t kérte fel a szerepre. Végül Howard saját szavai szerint úgy érezte, hogy "elárulta" Robert Downey Jr, akit a Vasember szerepéhez ő segített hozzá. "A személy, akin segítettem, Vasember... A második film idején elvette a pénzt, amit nekem kellett volna kapnom, és kirúgott" - mesélte később Howard.
#4
Edgar Wright

Edgar Wright

szül. 1974. 04. 18. (50 éves)
Poole, Dorset, England, Egyesült Királyság
Edgar Howard Wright 1974-ben született Dorsetben, Angliában, de Somersetben nőtt fel. A Bournemouth-i Művészeti Egyetemén szerezett diplomát. Angol rendező, producer, forgatókönyvíró, színész. Testvére Oscar Wright, szintén művész. Első rendezése a Dead Right (1993) című kisfilm volt, melyet A Fistful of Fingers (1995) című... több»
A Hangya-projekthez hosszú évekig kötődő Edgar Wright (Shaun of the Dead, Last Night in Soho) végül 2014-ben, néhány héttel a forgatás előtt hagyta ott a kalandot, miután a Marvellel nézeteltéréseik támadtak a film elképzeléseivel kapcsolatban.  A brit rendező-író a Baby Driver promóciója során a Variety által szervezett podcastban a Marvel istállóval való kalandjáról beszélt: "Azt hiszem, a legdiplomatikusabb válasz az, hogy egy Marvel-filmet akartam csinálni, de nem hiszem, hogy ők egy Edgar Wright-filmet akartak" - mondta - "Tényleg szívszorító döntés volt, hogy ott kellett hagynom a projektet, miután olyan sokáig dolgoztam rajta..." Edgar Wright így zárja: "Mivel az összes többi filmemet én írtam, nehéz volt azzal a gondolattal továbblépni, hogy hirtelen csak bérrendezővé válok - hiszen nem én írtam a forgatókönyvet -, valahogy sokkal kevésbé vagy érzelmileg érintett, és akkor elgondolkodsz azon, hogy mit keresel itt. Tényleg".
#3
Andrew Garfield

Andrew Garfield

szül. 1983. 08. 20. (40 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Andrew Garfield 1983. augusztus 20-án született Los Angelesben. Hároméves korában költöztek Angliában, ott is nőtt fel. A Londoni Egyetem dráma szakán diplomázott 2004-ben, majd további színésztanfolyamra járt, és ifjúsági színházban fejlesztette tovább magát. Először a Channel 4 képernyőjén láthattuk a Sugar Rush című... több»
Andrew Garfield alakította Peter Parker karakterét A csodálatos Pókemberben és annak folytatásában. A színésznek harmadszor is bele kellett volna bújnia Pókember szerepébe, de az, hogy nem ment el a projekt bejelentési ünnepségére (későn érkezve és rosszul érezve magát, lemondta a szereplést), egyenesen a szerepébe került! "Nagyon sokféleképpen látom a karrieremnek ezt az időszakát" - mondta Garfield a Mr Porter weboldalának - "Nagyon izgatott voltam, hogy Pókembert játszhatom. Nagyon reméltem, hogy ezek a filmek olyanok lesznek, amelyekkel a fiatalok azonosulni tudnak, és nem csak egy kereskedelmi terméket látnak majd bennük. De a filmek forgatása során sokat kellett küzdenem a szabadságomért. És ez gyakran bajba sodort, mert néha olyan dolgokat mondtam, amiket nem kellett volna." Andrew Garfield e kaland után végre visszatért szuperhős szerepébe a tavaly bemutatott Pókember: Nincs hazaút című filmben, amelyben Tom Holland alakítja a "fő" Pókembert.
#2
James Gunn

James Gunn

szül. 1970. 08. 05. (53 éves)
St. Louis, Missouri, U.S.
James Gunn színész és rendező 1970. augusztus 5-én született St. Louisban, Missouri államban. Katolikus családban nevelkedett, négy fiú- és egy lánytestvére van: Sean (színész), Matt (színész és író), Patrick (producer) és Brian (író) és Beth (ügyvéd). James Gunn rendezői karrierje egy 8 milliméteres kamerával kezdődött,... több»
2018-ban James Gunnt, A galaxis őrzői 1. és 2. részének rendezőjét a Marvel kirúgta, miután egy sor trágár tweet került elő, amelyekben olyan témákat gúnyolt ki, mint a nemi erőszak és a pedofília. "A James Twitter-oldalán található sértő viselkedés és kijelentések tarthatatlanok és összeegyeztethetetlenek a stúdió értékeivel, ezért megszakítottuk vele az üzleti kapcsolatunkat" - mondta Alan Horn, a Disney főnöke. James Gunn a maga részéről megvédte magát, ismét a Twitteren: "Sokan, akik követték a pályafutásomat, tudják, hogy amikor elkezdtem, provokátornak láttam magam, aki filmeket készít, és felháborító és tabudöntögető vicceket mesél" - mondta. A rendező hozzátette: "Nagyon-nagyon más vagyok, mint aki néhány évvel ezelőtt voltam. Ma igyekszem a munkámat a szeretetben és a kapcsolódásban gyökereztetni, és kevésbé a haragban. Azok a napok, amikor csak azért mondtam valamit, mert az sértő, hogy ezzel valamilyen válaszreakciót váltsak ki, már mögöttem vannak. A múltban bocsánatot kértem, amiért a humorom megbántotta az embereket. Tényleg nagyon sajnálom, és komolyan gondoltam minden egyes szavát a bocsánatkérésemnek." A DC-nél az Öngyilkos osztaggal történt kitérő után James Gunnt végre a Marvel is "felkarolja". Az amerikai áll A galaxis őrzői 3. részének élén, amelyet 2023 májusában mutatnak be a mozikban.
#1
Edward Norton

Edward Norton

szül. 1969. 08. 18. (54 éves)
Baltimore - Maryland - Amerikai Egyesült Államok
Edward Harrison Norton 1969. augusztus 18-án született Bostonban, az Egyesült Államokban. Apja, Edward, ügyvéd, édesanyja, Robin, tanár volt (1977-ben hunyt el rákban). Két fiatalabb testvére van, James és Molly. Már egészen fiatalon színészi karrierről álmodott, első szerepét 8 éves korában, egy színdarabban kapta. Az érettségi... több»
2008-ban Edward Norton játszotta Bruce Bannert A hihetetlen Hulkban, amelyet a francia Louis Leterrier rendezett. Úgy tűnt, hogy a hollywoodi sztár újra szerepet kap a Bosszúállókban, de a Marvel másképp döntött. A stúdió egy nyers közleményben így fogalmazott: "Úgy döntöttünk, hogy Ed Norton nem lesz újra Bruce Banner a Bosszúállókban. Döntésünk egyáltalán nem pénzügyi megfontolásokon alapult. Inkább olyan színészre volt szükségünk, aki megtestesíti azt a kreativitást és együttműködési készséget, amely a többi tehetséges színészt is jellemzi." Huhh...Szép...A színész az ügynökén keresztül megvédte magát ezekkel a rosszindulatú vádakkal szemben: "Kevin Feige nyilatkozata szakszerűtlen, tisztességtelen és egyértelműen rágalmazó. Norton úr tehetsége, fáradhatatlan munkamorálja és szakmai integritása nagyobb tiszteletet érdemel, ahogy a Marvel rajongók is." Hulk szerepét végül Mark Ruffalo kapta meg a Bosszúállók-sagában.