5 sztár, aki mindent egy lapra tett fel

Sok színész már egészen fiatal, akár gyerekkorától arra készül (rosszabb esetben anyuék arra nevelik…), hogy egyszer színész legyen. Mások esetében viszont a sors hozta úgy, hogy ebben a szakmában teljesedjenek ki. Néhányan egészen más területről tévedtek a kamerák elé.

Ilyen sztárok közül válogattunk most össze ötöt. Olyan színészeket (és egy színésznőt), akiknél szinte a véletlen hozta, hogy végül a kedvenc filmjeink kedvenc karaktereit játszhatják el. Vagy épp a körülmények miatt döntöttek úgy, hogy miért ne próbálhatnák meg? Feltettek mindent egy lapra és nyertek.

#5
Dino Risi

Dino Risi

szül. 1916. 12. 23. - elhunyt 2008. 06. 07.
Milánó, Olaszország
Dino Risi olasz rendező, forgatókönyvíró, újságíró, kritikus Milánóban született. Gyerekként árvaságra jutott, így a rokonok vették pártfogásukba. A szülővárosában járt egyetemre, orvosi diplomát szerzett. Az 1940-es évek elején rendezőasszisztensként dolgozott különböző rendezők mellett, majd a második világháború... több»
A legendás olasz rendező-forgatókönyvíró már fiatalon is vonzódott a filmekhez, de ennek ellenére harminc évig pszichiáterként praktizált. Hogy ez idő alatt is kiélhesse filmes vágyait, filmkritikával próbálkozott. Végül a második világháború idején Svájcba került, itt kezdett ténylegesen filmkészítéssel foglalkozni. Előbb dokumentumfilmeket forgatott, de első sikerét egy akkoriban igen merésznek számító gengszterfilmmel érte el.
#4
Evangeline Lilly

Evangeline Lilly

szül. 1979. 08. 03. (44 éves)
Fort Saskatchewan, Alberta, Kanada
Nicole Evangeline Lilly 1979. augusztus 3-án született Fort Saskatchewanban, a kanadai Albertában, egyszerű és szerény körülmények között élő hívő keresztény család gyermekeként. Evangeline a University of British Columbián nemzetközi kapcsolatokat hallgatott, és hogy fizetni tudja a tandíjat, leszerződött a Ford Modeling... több»
A bájos színésznőt a Lost egyik túlélőjeként ismerte meg a világ, mára pedig a Marvel moziverzum egyik szereplője. A Lost szerepe nem is állt olyan távol tőle, hiszen a színészet előtt légiutas kísérőként dolgozott. Csakhogy finoman szólva sem volt elégedett a munkájával. Ezért amikor egy modellügynökség felfedeztek, kapva kapott az alkalmon. Felhagyott addigi munkájával és modellnek állt. Bármilyen kisebb szerződést elvállalt, hogy finanszírozni tudja a színészi tanulmányait. De végül bejött neki.
#3
James Cameron

James Cameron

szül. 1954. 08. 16. (69 éves)
Kapuskasing, Ontario, Kanada
James Francis Cameron 1954. augusztus 16-án született az Ontario béli Kapuskasingban, Kanadában. 17 évesen került a Los Angeles melletti Orange Countyba, amikor villamosmérnök édesapja ott talált jövedelmezőbb munkára. Bár már tizenévesen sci-fi történeteket írt és álmodott vászonra, mégis fizikát tanult a California State... több»
James Cameron ma már a leghíresebb rendezők egyike. De fiatal korában sokmindent kipróbált. Teherautósofőr volt, közben előbb fizikát, majd irodalmat tanult. Sci-fi és fantasy történeteket írt, miközben vonzotta az óceán mélysége is. De mindezek együtt sem elégítették ki az alkotási vágyát. Amikor aztán berobbant az első Star Wars, ő pedig rájött, hogy ilyet ő is tud. És akar is. Felhagyott minden más munkájával és belevetette magát a filmiparba.
#2
Harrison Ford

Harrison Ford

szül. 1942. 07. 13. (81 éves)
Chicago - Illinois - Amerikai Egyesült Államok
Harrison Ford 1942. július 3-án született az Illinois állam béli Chicagóban. Tanulmányait a Wisconsini Ripon Főiskola angol irodalom és filozófia szakán végezte. A főiskola évei alatt drámaórákat is látogatott, de végül nem diplomázott le. Mary Marquardt-tal, későbbi feleségével, színészi ambíciókkal Los Angelesbe... több»
Mielőtt Han Solóként vagy Indiana Jonesként a világ egyik legkedveltebb színészévé vált volna, ő is mással kereste a kenyerét. Esetében viszont már előtte is karnyújtásnyira volt a színészettől, hiszen ácsként forgatások díszletein dolgozott. Emellett kisebb statisztamunkákat vállalt, de karrierje nehezen indult be. Szerencséjére egy forgatáson megismerte George Lucast, aki előbb az American Graffitiben, később pedig Star Warsban adott neki szerepet. A többit meg már ismerjük.
#1
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
Vin Diesel mindenki szemében Dom Toretto, aki Sámsonná gyúrta magát az évek során. Ugyanakkor még mielőtt a kamerák elé állt volna, New York legmenőbb éjszakai klubjaiban volt kidobó. Becenevét is itt kapta, mivel egész éjjel képes volt keményen dolgozni, ha kellett. Viszont anyagilag nem feltétlenül jött ki jól a dologból, ezért tett egy próbát a színészettel. Első nagy szerepe rögtön Steven Spielberg háborús klasszikusában, a Ryan közlegény megmentésében volt. Nem rossz kezdés.