Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb horror filmek 1961-től 1970-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

horror | misztikus | thriller

Max Morlacchi és kedvese, Cristiana Como grófnő fényűző divatházat tartanak fent Rómában. Isabella, a gyönyörű ifjú modell egy viharos estén egy álarcos gyilkos áldozatává... több»

Bár magyar nő is szerepel a filmben, de nekem annyira nem jött be, pedig minden olyan mint bármelyik másik Mario Bava filmben. A világítás, az operatőri munka, mégis valami hiányzik, de nemtudom mi.
#2

77 Hentesbárd  (1970)

(2) (7)

horror | misztikus | thriller

Egy párizsi divatház tulajdonosának kedvenc szórakozása a hozzá betérő menyecskéket hentesbárddal hátbaveregetni.

Mario Bava "lecsupaszított" magyar címmel ellátott alkotása egy furcsa, egyszerre nyomasztó és groteszk filmet takar, amely első látásra ugyan "horrornak"/giallónak tűnik, mindamellett sokkal többféle olvasata lehetséges. (Az eredeti cím talán titokzatosabb, de többet is sejtet a... több»
#3

horror | sci-fi

Dr. Morgan éli túl egyedül egy halálos járvány pusztítását, melyet követően további túlélők keresésére indul, ehhez azonban át kell hámoznia magát a vámpírokon is. több»

Ugyan nem olvastam a könyv változatot, de azt kell, hogy mondjam még így is nagyon élvezetes volt a film. Főként a hangulata ragadt magával, bár a cselekmény néhol számomra egy kissé kusza volt, ennek ellenére tetszett.
#4

73 A hús és a test  (1963)

(1) (3)

horror | romantikus

Egy 19. századi szadista nemes terrorban tartja a saját családját. A férfi meghal, ám halála után is visszatér a kastélyba, hogy tovább terrorizálja a lakókat. több»

Mario Bava tőle talán kissé szokatlan módon nem vérgőzös alkotást készített, ez alkalommal a gótikus horror területére kalauzolja el a nézőket. Illetve a filmet szerintem nyugodtan nevezhetjük pszichothrillernek is, főként a befejezés ismeretében, noha azért akadnak benne... több»
#5

72 Félelem hadművelet  (1966)

(2) (2)

horror | misztikus

Egy tizennyolcadik századi európai falut egy meggyilkolt lány szelleme tartja rettegésben. A helyi orvos és asszisztense a rejtély nyomába ered. több»

Azt hiszem, ez a film igazán méltó az olasz filmgyártás hírnevéhez. Borzongtató és nagyon nyersen tálalja a brutalitást. Fekete fehérben érdemes megnézni, eredeti szinkronnal.
#6

71 Kristálytollú madár  (1970)

(3) (15)

horror | misztikus | thriller

Egy amerikai író Rómában megakadályozza, hogy egy sorozatgyilkos végezzen egy nővel. A férfi úgy dönt, hogy barátnőjével még maradnak kicsit a városban, hogy segítsék a... több»

Dario Argento első rendezését nem nevezném horrornak, inkább kriminek vagy thrillernek. A gyilkosságok a horrorokhoz/giallókhoz képest inkább visszafogottak, még nincsenek meg a vérben és erőszakban tobzódó jelenetek, a kamera még diszkréten elfordul az áldozatok halálakor. Itt... több»
#7

horror

Egy fiatal ügyvéd érkezik Erdélybe, hogy segítsen Drakula grófnak megvásárolni egy londoni épületet. Az ügyvéd, Jonathan Harker azonban csapdába kerül a gróf otthonában, ám... több»

#8

horror

1885-ben a nekrofiliás Dr. Hitchcock rendszeresen elaltatja a feleségét, hogy így hódoljon perverz szexuális vágyainak. Egyik alkalommal azonban túladagolja a gyógyszert és megöli az... több»

#9

64 A félelem három arca  (1963)

(1) (1)

horror

Három hátborzongató történet Boris Karloff felkonferálásával.

Na, ez egy nagyon jó film, 3 történet van benne mindegyik tök hangulatos, és izgalams. A történeteket Boris Karoff konferálja felm, és aközépsőben még szerepel is.
#10

dráma | horror | misztikus

Edgar Allan Poe egy-egy misztikus, hátborzongató novelláját vitte filmre két francia és egy olasz filmrendező; Malle, Vadim és Fellini. Mindegyik az emberi gonoszság pusztító erejéről... több»

#11

horror

Egy szadista gróf megkínozza és megöli a feleségét és annak szeretőjét. Évekkel később a gróf újra megnősül, azonban volt felesége és a szeretői visszatérnek a halálból, hogy... több»

#12

59 Se sei vivo spara  (1967)

(1) (2)

horror | western

Egy félvér bandita érkezik egy szürreális vadnyugati kisvárosba, ahol különböző csoportok küzdenek egymás ellen az amerikai hadseregtől ellopott arany megszerzéséért. több»

Amíg nem láttam ezt a filmet, azt hittem, hogy A szakértő a legbizarrabb western, amihez szerencsém volt, de rá kellett jönnöm, hogy tévedek. Giulio Questi valami olyat produkált, amit nehéz szavakba önteni, viszont aki már megnézte ezt az alkotást, valószínűleg sokáig... több»
#13

59 Deborah édes teste  (1968)

(2) (1)

dráma | horror | misztikus | romantikus | thriller

Egy fiatal amerikai házaspár, a szép szőke Deborah és férje, Marcel Amerikából a svájci Genfet választotta nászútjuk első állomásának. Marcel ott nőtt fel, volt egy nagy szerelme,... több»

Hogy kicsit rosszmájú legyek, Deborah (azaz Carroll Baker) teste szerencsére nem volt olyan lapos, mint amilyen a film volt. Az első egy óra kimondottan vontatott, itt gyakorlatilag a legtöbb nézőt el tudja veszíteni a történet, mert bizony izgalom nem sok akad benne. Sajnos. De azt kell... több»
#14

54 Il boia scarlatto  (1965)

(1) (2)

horror

Egy fotós és modelljei egy régi elhagyatott kastélyba utaznak, hogy egy horror regény borítójához készítsenek szexi képeket. A látogatók azonban nem sejtik, hogy az ódon falak közt... több»

Az angol nyelvű változatot láttam, amely állítólag "szelídebb" az eredeti olasz verziónál, de nem tudok jobb kifejezést erre az egészre, mint, hogy kritikán aluli. A történet csapnivalón gyenge, a szereplők idegesítők, a kópia minősége borzalmas, a színészi játékot sem... több»
#15

horror | sci-fi

Az  Argos űrhajó legénysége jeleket észlel az ismeretlennek hitt Aura bolygóról. A közelébe érve röppályájukról egy erős gravitációs tér a bolygóhoz vonzza őket. A landolás... több»

Olyan mint a Star Trek. Olaszban. Az egész egy hatalmas 5-ös, ide értem a jeleneteket, a fotózást, a jelmezeket mindent. Csak azt nem értem, miért viselkedik benne mindenki olyan idiótán. Végül mindent elsöpör a műanyag kísértet...:D
#16

dráma | horror

Perverz nemesek egy Justine nevű lányt használnak fel és bántalmaznak szexuális aberrációik kiélésére.

#17

51 Malenka  (1969)

horror

A gyönyörű Sylvia váratlanul megörökli nagynénje kastélyát. Mikor odautazik, meglepetten tapasztalja, hogy a kastély nem üres. A lakók közt van egy furcsa nemesember és egy... több»

#18

horror | misztikus

Egy lányiskolában több diákot is lemészárol egy farkasember. A gyanú azonban egy újonnan érkező tanárra terelődik. több»

#19

dráma | horror | sci-fi

Ebben az űrbeli műben csápos szörnyek veszélyeztetik a Földet egy olyan pusztítás során, melyet a zöld nyálka okoz, mely egy rakéta fedélzetére csúszik-mászik. Meg van-e átkozva a... több»

#20

NA Dead Bride  (1970)

fantasy | horror

Apja halála után Alyson párjával Richarddal és gyermekükkel visszatérnek a lány gyerekkori otthonába, ahol természetfeletti események veszik kezdetüket. Alyson rádöbben, hogy a... több»

Rendező: Francesco Picone

Szereplők: Sean James Sutton