Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb horror filmek 1961-től 1970-ig - Olaszország

#1

74 Kristálytollú madár  (1970)

(4) (15)

horror | misztikus | thriller

Egy amerikai író Rómában megakadályozza, hogy egy sorozatgyilkos végezzen egy nővel. A férfi úgy dönt, hogy barátnőjével még maradnak kicsit a városban, hogy segítsék a... több»

Dario Argento is volt fiatal és pályakezdő. Az első fimje, a L'uccello dalle piume di cristallo, a Kristálytollú madár az Állat-trilógia első része, ami ugyanúgy nem kötődik a másik kettőhöz, mint a két későbbi rész, csak állati motívummal rendelkezik, ezért a találó... több»
#2

80 A félelem három arca  (1963)

(1) (1)

horror

Három hátborzongató történet Boris Karloff felkonferálásával.

Na, ez egy nagyon jó film, 3 történet van benne mindegyik tök hangulatos, és izgalams. A történeteket Boris Karoff konferálja felm, és aközépsőben még szerepel is.
#3

horror | misztikus | thriller

Max Morlacchi és kedvese, Cristiana Como grófnő fényűző divatházat tartanak fent Rómában. Isabella, a gyönyörű ifjú modell egy viharos estén egy álarcos gyilkos áldozatává... több»

Mikor megnéztem a filmet, bevallom, szinte megbabonáztak a színek, elemi erővel hatottak rám. Külön öröm az is, hogy a magyar származású Bartók Éva, aki a filmben Contessa Cristina Como szerepében tündökölt, is nagyon jól hozta a karaktert. Bava imádja a gótikus és kissé... több»
#4

80 Hentesbárd  (1970)

(3) (7)

horror | misztikus | thriller

Egy párizsi divatház tulajdonosának kedvenc szórakozása a hozzá betérő menyecskéket hentesbárddal hátbaveregetni.

Mario Bava itt sem fukarkodott a giallo műfajára jellemző stílusjegyekkel. Magyarán a vérrel és az erotikával, no és ezek nyers, de mégis velős egyvelegével... Il rosso segno della folia 1970, avagy Az őrület vérvörös jele 1970, de én már megszoktam a fura, de számomra... több»
#5

horror | sci-fi

Dr. Morgan éli túl egyedül egy halálos járvány pusztítását, melyet követően további túlélők keresésére indul, ehhez azonban át kell hámoznia magát a vámpírokon is. több»

Robert Matheson 1954-es regénye (az I Am Legend) többször is megragadta a filmesek fantáziáját, ám a Will Smith főszereplésével készült 2007-es filmváltozattól eltérően a többi feldolgozás nem igazán jutott el a magyar közönséghez, legalábbis „hivatalos” formában nem. Ez... több»
#6

69 Félelem hadművelet  (1966)

(2) (2)

horror | misztikus

Egy tizennyolcadik századi európai falut egy meggyilkolt lány szelleme tartja rettegésben. A helyi orvos és asszisztense a rejtély nyomába ered. több»

Azt hiszem, ez a film igazán méltó az olasz filmgyártás hírnevéhez. Borzongtató és nagyon nyersen tálalja a brutalitást. Fekete fehérben érdemes megnézni, eredeti szinkronnal.
#7

69 A hús és a test  (1963)

(1) (3)

horror | romantikus

Egy 19. századi szadista nemes terrorban tartja a saját családját. A férfi meghal, ám halála után is visszatér a kastélyba, hogy tovább terrorizálja a lakókat. több»

Mario Bava tőle talán kissé szokatlan módon nem vérgőzös alkotást készített, ez alkalommal a gótikus horror területére kalauzolja el a nézőket. Illetve a filmet szerintem nyugodtan nevezhetjük pszichothrillernek is, főként a befejezés ismeretében, noha azért akadnak benne... több»
#8

dráma | horror | misztikus

Edgar Allan Poe egy-egy misztikus, hátborzongató novelláját vitte filmre két francia és egy olasz filmrendező; Malle, Vadim és Fellini. Mindegyik az emberi gonoszság pusztító erejéről... több»

#9

63 Se sei vivo spara  (1967)

(1) (2)

horror | western

Egy félvér bandita érkezik egy szürreális vadnyugati kisvárosba, ahol különböző csoportok küzdenek egymás ellen az amerikai hadseregtől ellopott arany megszerzéséért. több»

Amíg nem láttam ezt a filmet, azt hittem, hogy A szakértő a legbizarrabb western, amihez szerencsém volt, de rá kellett jönnöm, hogy tévedek. Giulio Questi valami olyat produkált, amit nehéz szavakba önteni, viszont aki már megnézte ezt az alkotást, valószínűleg sokáig... több»
#10

63 La lama nel corpo  (1966)

(1) (7)

horror

Mary egy fura helyen kezd el dolgozni, mégpedig egy elmebetegeknek fenntartott intézetben. Furák a betegek és fura maga a személyzet is. Ráadásul a klinikán a gyilkosságok is elkezdődnek. több»

The Murder Clinic / A gyilkos klinika. La lama nel corpo / Penge a testben. A rendező Elio Scadamaglia és érdekességképpen a forgatókönyvírók, név szerint Martino és Ernesto Gastaldi mint színészek is szerepelnek a mozifilmben. Izgalmas, komor és sötét tónusú film, ami korát... több»
#11

62 Orgasmo  (1969)

(1) (4)

dráma | horror | musical | romantikus | thriller

Gazdag, és tekintélyes, ámbátor nagyon unalmas férje halála után Kathryn West egy olasz villát vásárol magának. Ott éli magányos mindennapjait. Ez pillanatok alatt felborul, mikor egy... több»

Az Orgasmo (Orgazmus) egy olasz giallo, amit Umberto Lenzi rendezett, mégpedig szerintem kifejezetten jól. Carrol Baker, a szőke ciklon karrierjét ez a film indította el, és innentől rengeteg olasz filmben szerepet kapott. Lenzi egyik nagyon kedves színésznője lett. Maga a film erősen... több»
#12

horror

1885-ben a nekrofiliás Dr. Hitchcock rendszeresen elaltatja a feleségét, hogy így hódoljon perverz szexuális vágyainak. Egyik alkalommal azonban túladagolja a gyógyszert és megöli az... több»

#13

dráma | horror | thriller

Egy kastély, ahol véres és kegyetlen dolgok történnek, ráadásul emberek tűnnek el nyomtalanul. A rendőrségnek semmire nincs bizonyítéka, csak a ház úrnőjének szavaira... több»

Nelle pieghe della carne / In the Folds of the Flesh / A hús ráncaiban Olasz giallo. Rendezte Sergio Bergonzelli, a forgatókönyvet pedig szintén ő és Fabio De Agostini írta. Mikor megnéztem a filmet, arra a következtetésre jutottam, hogy több horrort tartalmaz, mint a giallo filmek... több»
#14

59 Deborah édes teste  (1968)

(3) (11)

dráma | horror | misztikus | romantikus | thriller

Egy fiatal amerikai házaspár, a szép szőke Deborah és férje, Marcel Amerikából a svájci Genfet választotta nászútjuk első állomásának. Marcel ott nőtt fel, volt egy nagy szerelme,... több»

Romelo Guerreri. 1968-at írunk és egy igen különleges filmet dobtak a készítők a piacra. Ez pedig a Deborah édes teste (Il dolce corpo di Deborah). A két főszereplő Jean Sorel és Carroll Baker, akik a későbbiekben kultikus giallo színészek lettek. Baker itt kezdte el a filmes... több»
#15

horror

Egy szadista gróf megkínozza és megöli a feleségét és annak szeretőjét. Évekkel később a gróf újra megnősül, azonban volt felesége és a szeretői visszatérnek a halálból, hogy... több»

#16

dráma | horror | sci-fi

Ebben az űrbeli műben csápos szörnyek veszélyeztetik a Földet egy olyan pusztítás során, melyet a zöld nyálka okoz, mely egy rakéta fedélzetére csúszik-mászik. Meg van-e átkozva a... több»

#17

dráma | horror

Perverz nemesek egy Justine nevű lányt használnak fel és bántalmaznak szexuális aberrációik kiélésére.

#18

horror | sci-fi

Az  Argos űrhajó legénysége jeleket észlel az ismeretlennek hitt Aura bolygóról. A közelébe érve röppályájukról egy erős gravitációs tér a bolygóhoz vonzza őket. A landolás... több»

Olyan mint a Star Trek. Olaszban. Az egész egy hatalmas 5-ös, ide értem a jeleneteket, a fotózást, a jelmezeket mindent. Csak azt nem értem, miért viselkedik benne mindenki olyan idiótán. Végül mindent elsöpör a műanyag kísértet...:D
#19

horror

Egy fiatal ügyvéd érkezik Erdélybe, hogy segítsen Drakula grófnak megvásárolni egy londoni épületet. Az ügyvéd, Jonathan Harker azonban csapdába kerül a gróf otthonában, ám... több»

#20

horror | misztikus

Egy lányiskolában több diákot is lemészárol egy farkasember. A gyanú azonban egy újonnan érkező tanárra terelődik. több»