Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb western filmek 1961-től 1970-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

93 A Jó, a Rossz és a Csúf  (1966)

(62) (50)

western

A polgárháború idején a vadnyugaton játszódó történet főhősei ugyanazt szeretnék: pénzt. A Jó, aki fejvadászként keresi kenyerét, és a  körözött bűnöző, a Csúf... több»

Aki a western világát szereti és aki nem annak látni kell ezt a klasszikus filmet. Mindenképp ajánlott a megtekintés mert hamisitatlan szereposztás és a történet lenyűgöző. Csak ajánlani tuodm ezt a filmet remek kikapcsolódás Üdv Yosi
#2

93 Volt egyszer egy vadnyugat  (1968)

(34) (30)

western

Frank, a gyilkos bandavezér feladata, hogy megtisztítsa a terepet a terjeszkedő vasúttársaság elől, hogy potya áron jussanak hozzá a sínek melletti területekhez. Jill, az egykori... több»

Nagy hatást gyakorolt rám ez a film. Természetesen pozitív értelemben értem. Nagyon könnyen beleélem magam mások helyzetébe ezért is volt annyira nagyon kedvelhető ez az alkotás. Szépen megformált jelenetek és könnyed történet.
#3

western

Indio (Gian Maria Volonté), a veszedelmes bűnöző megszökött a börtönből. Miután az eset Mortimer (Lee Van Cleef) ezredes tudomására jut, a szökevény nyomába ered, akinek szép kis... több»

Ez a film mindent tud, amit egy westernnek tudnia kell, ráadásul meglepően régi. Ennek ellenére sem unalmas, még ha már tucatszor láttam is. A színészek alakítása kifogástalan, a filmzene legendás, az egész film igényes és jól áll össze. Olyan westernélményt tud nyújtani,... több»
#4

88 Egy maréknyi dollárért  (1964)

(10) (11)

dráma | western

Az amerikai határ közelében fekvő mexikói városkába, San Miguelbe egy fegyveres marcona érkezik. Az idegen, a titokzatos Joe (Clint Eastwood) hamar barátságot köt a helyi ivó... több»

Nem tudok rá mást mondani, minthogy ugyanolyan magával ragadó és már-már művészi, mint a másik két "testvérfilmje", amiknek a címet is felesleges leírni, mert mindenki ismeri és merem állítani, hogy ennyi év után is a popkultúra szerves része.
#5

vígjáték | western

Egy lusta, nem éppen tisztességességéről híres pisztolyművész és lótolvaj testvére megvédenek egy mormon közösséget, akiknek földjét megpróbálja megkaparintani a polgármester,... több»

Máig képes vagyok megnézni, pedig már rengetegszer volt alkalmam az évek során megnézni az ikonikus párost, Terence Hillt és Bud Spencert. Tény, hogy ugyanarra a sémára épül minden filmjük, de képtelenség megunni, aki szereti a két imádnivaló színészt. Kiemelném a másik... több»
#6

85 Bosszú El Pasóban  (1968)

(3) (5)

vígjáték | western

Egy kalandor két férfit kirabolva, 300,000 dollárt visz el. A meglopott férfiak üldözőbe veszik, ám amikor végre szemtől szembe kerülnek, kiderül, hogy össze kell fogniuk egy másik,... több»

Nekem tetszik ez a film, jó az alaptörténete (bár néhányszor egy-egy szereplő viselkedése idegesített), jó a színészek munkája és az 1960-as évek technikai színvonalához mérten a megvalósítás is jó, bár azért hiányolom, hogy a lövedékek emberekbe való becsapódásakor... több»
#7

western

Stevens és Bessy a 300 ezer dollár értékű aranyat elrabló Kegyetlen Billt és bandáját üldözi. A mulatságos és izgalmas kalandok során hatalmas pofonok csattannak, amit csak a... több»

Ez egy komoly hangvételű western film, jó történet, viszonylag jó színészi munka és gagyi képi megvalósítás jellemzi. Néhány helyen a kamerás nem fókuszál a lovasra, gagyin van megvágva, az egyik pillanatban elkezd mászni, a következő nanomásodpercben már fenn van a... több»
#8

83 A halál csöndje  (1968)

(1) (1)

western

Új-Mexikó havas hegyei közt brutális fejvadászok kegyetlen vérengzést visznek végbe banditák között. Silenzio, az öldöklést túlélő revolverhős vállalja a reménytelen harcot a... több»

A western műfajának egyik legsötétebb darabja, a filmtörténelem egyik legkomorabb, legmegrázóbb befejezésével. A stílus szerelmeseinek kötelező darab.
#9

vígjáték | western

Vándorcirkusz érkezik a kisvárosba. Zajlik az előadás, miközben odakint Cat Stevens alól kilövik a lovát. Finch, a város ura és az emberei meg akarják ölni Cat-et, aki meg is... több»

Hát, ez most kissé gyenge volt tőlük, nem véletlen hogy sokan még a címét sem hallották...véletlenül bukkantam rá, és a páros neve hallatán gondoltam hogy teszek egy próbát, de csalódás volt, abszolút kihagyható, lapos western. Nulla sztori.
#10

83 Ezer pofon ajándékba  (1968)

(2) (5)

thriller | western

Bill Kiowa egy fiatal indiánlányt vett feleségül. Amikor azonban Bill börtönbe kerül, ifjú felesége egyedül marad otthon. Ezt használja ki a férfi régi ellensége, Elfego, aki... több»

Az elfuserált magyar filmcímek versenyében akár ez a mű is indulhatna, valószínűleg Bud Spencer bunyós filmjeinek hatására ferdítették el a szerintem sokkal értelmesebb olasz címet (magyarul kb. annyit tesz, hogy Ma nekem, holnap neked). Aki ebből akar kiindulni, az valószínűleg... több»
#11

80 Django  (1966)

(3)

akció | western

Django egykori katona, aki az amerikai polgárháborúban az Unió seregében harcolt, de Délről származik. Sáros, mocskos és kihalt vidéken vezet az útja, maga után egy koporsót vonszol,... több»

Egy remek film a westernek hőskorából. Tényleg megdöbbentő a hasonlóság a fiatal Franco Nero és Terence Hill között. Azért szeretem a régi westerneket, mert itt még nincs olyan, hogy közhely. Erre ez a film is jó példa, hiszen a történet elég csavaros. Az utolsó jelenet nem a... több»
#12

80 Viva Django  (1968)

(4)

akció | western

Django feleségét meggyilkolják, mikor egy pénzszállításnál segédkezik. A támadást David terveli ki, aki Django egyik legjobb barátja. Django hóhérnak áll, de titokban megmenti az... több»

Terence Hill legalább olyan jó, mint Franco Nero, a film amolyan jobb átlagosba sorolandó ezek közül a filmek közül.
#13

akció | western

El Chuncho banditái kirabolnak egy fegyverekkel megrakott vonatot, hogy eladják azokat Elias forradalmárainak. Az egyik utas, Bill Tate, segíti a banditákat, akikhez csatlakozik is - ők... több»

Egy kicsit ismeretlen, de attól még egy nagyon jó, fordulatos és izgalmas spagetti western. Aki szereti ezt a műfajt, az garantáltan nem fog csalódni benne.
#14

western

Egy fiatal férfi csatlakozik egy öregedő törvényenkívülihez hogy segítsen neki megbosszulni családja halálát. A törvényenkívüli nem is tudja, hogy a fiatal idegen egyike családja... több»

#15

kaland | western

Ez a rész kronológiailag a Winnetou III. és az Old Shatterhand közé esik. Ez a film is tele van izgalommal és romantikával, de középpontjában persze a jó és a kapzsi gonosz harca áll.... több»

szerintem a klasszikus négy rész után ez a legjobb, újabb visszatérés a időben. Winnetou és Old Shatterhand megharcolnak nemcsak azért, hogy megvédjék Mabel és a maguk életét, de a halott Kingsley becsületéért is harcolnak
#16

76 I crudeli  (1967)

(1) (1)

akció | dráma | kaland | romantikus | western

A Konföderáció seregében szolgált Jonas ezredes és fiai az amerikai polgárháború végén megtámadják az északiak egyik pénzszállítmányát, hogy az elrabolt összegből... több»

Jóllehet, Sergio Corbucci pályája vége felé sikeres vígjátékokat is forgatott (pl. ...és megint dühbe jövünk; Kincs, ami nincs), a filmek iránt rajongók elsősorban a westernjeiről ismerhetik a mester nevét. Sajátosan pesszimista, nyomasztó légkörű westernjeiben az amerikai... több»
#17

akció | kaland | western

A mexikói forradalom idején egy ember, akit csak a Hollandként emleget mindenki, összehívja négy régi cimboráját egy eszeveszett vállalkozáshoz. A terv: egy félmillió dollár... több»

#18

75 Bandidos  (1967)

western

A Bandidos című western főhőse Richard Martin egykori legendás mesterlövész, akinek csodás karrierjét Billy Kane törte meg: a férfi súlyos sérülést okozott Martin kezén. Az egykori... több»

#19

akció | vígjáték | western

Egy fegyverkereskedő mesés nyereséggel kecsegtető üzletet szimatol, ám a pénzt őrző bank széfjének kódját csakis Xantos professzor ismeri, aki jelenleg az amerikaiak fogságában... több»

#20

akció | romantikus | western

Az Egy lyukas dollár című westernben két testvér, Gary O'hara százados és Philip O'hara főhadnagy az Észak és Dél között tombolt háborút követően hazatér. A hadsereget elhagyva... több»