Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb western filmek 1971-től 1980-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

82 Nevem: Senki  (1973)

(11) (6)

vígjáték | western

A legendás Henry Fonda ebben a klasszikus olasz spagetti westernben egy köztiszteletben álló, a visszavonulást fontolgató békebírót alakít, akit mindössze két dolog választ el attól,... több»

Hill és Fonda feledhetetlen klasszikusa. Látszólag semmiről nem szól, de valójában a vadnyugat lenyugvó csillagáról, az emberi gyarlóság elleni harcról és számos dologról okít a két filmes legenda zseniális párbeszédein keresztül. Terence Hillnek a vadnyugati filmek piszok... több»
#2

vígjáték | western

TV-ben (TV2, vasárnap 15:20)

Bambino megpróbálja megtanítani a testvérét, Trinityt, hogyan kell törvényen kívüliként élni. Végül azonban megmentenek egy családot, és felszámolnak egy fegyveres bandát. több»

Az egyik személyes kedvencem a párostól, mind humor, mind cselekmény szempontjából az általam legkedveltebb filmjük. Az amerikai fogyasztói társadalom kritikája páratlanul megütközik a film azon jelenetében, amikor a két rongyos csavargó elegáns ruhába átöltözve beszabadul az... több»
#3

akció | vígjáték | western

Apja utolsó kívánságának megfelelően Joe a vadnyugatra utazik, hogy végre megtanulja, mi az élet. Bár a versek jobban érdeklik, mint a lövöldözés, és szívesebben pattan a bicikli... több»

#4

87 Zorro  (1975)

(4) (7)

akció | kaland | romantikus | vígjáték | western

Zorrót eddig úgy ismertük, mint a szegények megmentõjét, aki fekete szerelésben, pengéjének hegyével tanítja móresre a lator Estebant és embereit. De amióta Don Diego... több»

Remek francia film, ami egy kalandfilm, de a poénok is nagyszerűek benne és Alein Delon egyszerre két szerep is eljátszik a szerencsétlen grófot és a hőst aki az igazságért harcol kiválóan. És szerencsére a film pörög is ellentétben az ekkori filmekkel.
#5

90 Vörös nap  (1971)

(1)

akció | western

A Vadnyugaton keresztül robogó vonatot, melynek utasa a japán nagykövet, rablóbanda támadja meg. Az útonállók a vonat aranyszállítmányát akarják. Az arany mellett azonban elrabolják... több»

Ha van számomra 100%-osan szórakoztató western film, akkor az ez.
#6

vígjáték | western

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap nagy fülest kap. A vörös... több»

#7

dráma | háborús | western

Rongyos csavargó kéredzkedik föl egy postakocsira. Az elképedt utasok megvetéssel, gyűlölettel fogadják. Néhány perc múlva azonban Juan bosszút áll rajtuk, kirabolja őket.... több»

Egy szomorú, vicces és gyönyörű western, ami mestermunka, csak az a baj, hogy senki sem ismeri.
#8

80 A nagy leszámolás  (1972)

(2) (1)

western

Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton... több»

Lee Van Cleef egy gyengébb filmje ez, megítélésem szerint messze nem időtálló klasszikus. Annak ellenére sem, hogy több jó színész (pl. a spagettiwesternekben rendszerint rosszfiús szerepekkel megtalált Horst Frank) és nem is teljesen ismeretlen alkotógárda (a forgatókönyvért... több»
#9

76 California  (1977)

dráma | western

A vesztes polgárháborúból megtérő déli katona harca az életben maradásért mely személyes bosszúba csap át amikor az őt befogadó család lányát elrabolják.

#10

western

Négy kisstílű bűnöző céltalanul vándorol a utah-i sivatagban, akiket egy Chaco nevű mexikói bandita zaklat. Amikor Chaco megerőszakolja a társaság egyetlen nőtagját (aki ráadásul... több»

#11

vígjáték | western

Ben Bellow és Charlie Logan ismét találkoznak. A múltban közösen elkövettek jó néhány kisstílű bűntényt. Ezek egyikének következményeként került Ben börtönbe. Az új... több»

#12

69 Keoma  (1976)

(2)

dráma | western

Keoma, a félvér indián a polgárháborút követően hazaérkezik. Testvérei azonban eredete miatt nem jó szemmel nézik visszatérését, és pikkelnek rá. Keomának nem csak ezt kell... több»

Ma azt mondanánk rá: cool. Nem tudom, hogy a hetvenes években mit mondtak rá, de az tény, hogy egyszerűen cool...és kész. Parádés akciójelenetek, slow-motion technika, ami nem mindig előnyös, de sebaj, nekem tetszett. Nero egy újabb acélos hőst adott nekünk, és a zene is... több»
#13

vígjáték | western

Két naiv fiútestvér összeütközésbe kerül egy csapat bűnözővel. Szorult helyzetükből egy titokzatos fegyveres menti meg őket, aki elhatározza, hogy segít a fiúknak kimászni a... több»

#14

64 Vakember  (1971)

(1)

western

Egy vak, de pokolian hatékony pisztolyhős azt a megbízást kapja, hogy kísérjen 50 nőt a Kaliforniában bányászként dolgozó jövendő férjeikhez. De a nőkből más úton hasznot... több»

Sajátos westernt láthat az, aki leemeli a képzeletbeli polcról a Blindman című filmet (mivel szinkron is készült ezen alkotáshoz, inkább a Vakember címet használnám a továbbiakban). Az olasz (és/vagy spanyol) vadnyugati történetektől egyébként sem áll távol az erőszak... több»
#15

63 Élet vagy halál  (1972)

(1)

western

Az amerikai polgárháborúban Eli Sampson (Bud Spencer) éhes. Miközben valami harapnivalót keres bajba kerül, mivel minden élelmiszer be van osztva. Már a nyakán is a kötél, mikor... több»

Nem tartozik a legnagyobb westernfilmek közé, de nagyon szórakoztató, mivel nem csupán a klasszikus western hangulatot teremti meg, de egy kis könnyed humort is belecsempésztek az alkotók. Sőt, nekem az is élmény volt, hogy ilyen nagy színészeket egy filmben láthattam (James Coburn,... több»
#16

63 Mannaja  (1977)

akció | dráma | thriller | western

Megérkezve a bányaváros Suttonville után állítva a Bounty egy betyár néven ismert Burt Craven, egy fejvadász nevű Blade (fegyveres egy szekerce, hanem egy pisztoly) bérelt a város... több»

#17

szatíra | vígjáték | western

Ez a fordított western a párizsi Les Halles lepusztult, halálra ítéltetett negyedében játszódik, és egy kicsinyes, magányra kárhoztatott férfi, Custer kapitány utolsó tetteit meséli... több»

#18

akció | dráma | kaland | western

A Valdez lovai című westernben egy férfi komoly próbatétel elé kényszerül. Valdez békében és nyugalomban nevelgeti lovait, ezen kívül vadlovak befogásával és szelídítésével... több»

#19

60 Take a Hard Ride  (1975)

(7)

western

Az egykori bűnöző, Pike megígéri munkáltatójának, Morgannek, hogy eljuttatt 86 000 dollárt a sivatagon át egy tanyára a mexikói Sonorában. Szövetséget köt egy ügyes... több»

#20

59 Isten fegyvere  (1976)

(1)

western

Egy tiszteletes összefog ikertestvérével, hogy együtt megvédjék szeretett kisvárosukat a rettegett Clayton-bandától. több»

A filmet megtekintettem. Hát, a filmleírásából és a hozzászólásokból ítélve még senki nem látta... Azt hiszem, egy remek történetet kapunk a vadnyugat és a hit vonatkozásában. Az olasz temperamentum és zenei hatások nagyban érzékelhetők a filmen. Egy bábfilmes jelenettel... több»