Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb western filmek 1971-től 1980-ig - Olaszország

#1

85 Nevem: Senki  (1973)

(11) (6)

vígjáték | western

A legendás Henry Fonda ebben a klasszikus olasz spagetti westernben egy köztiszteletben álló, a visszavonulást fontolgató békebírót alakít, akit mindössze két dolog választ el attól,... több»

Hill és Fonda feledhetetlen klasszikusa. Látszólag semmiről nem szól, de valójában a vadnyugat lenyugvó csillagáról, az emberi gyarlóság elleni harcról és számos dologról okít a két filmes legenda zseniális párbeszédein keresztül. Terence Hillnek a vadnyugati filmek piszok... több»
#2

vígjáték | western

Bambino megpróbálja megtanítani a testvérét, Trinityt, hogyan kell törvényen kívüliként élni. Végül azonban megmentenek egy családot, és felszámolnak egy fegyveres bandát. több»

Az egyik személyes kedvencem a párostól, mind humor, mind cselekmény szempontjából az általam legkedveltebb filmjük. Az amerikai fogyasztói társadalom kritikája páratlanul megütközik a film azon jelenetében, amikor a két rongyos csavargó elegáns ruhába átöltözve beszabadul az... több»
#3

akció | vígjáték | western

Apja utolsó kívánságának megfelelően Joe a vadnyugatra utazik, hogy végre megtanulja, mi az élet. Bár a versek jobban érdeklik, mint a lövöldözés, és szívesebben pattan a bicikli... több»

#4

87 Zorro  (1975)

(4) (7)

akció | kaland | romantikus | vígjáték | western

Zorrót eddig úgy ismertük, mint a szegények megmentõjét, aki fekete szerelésben, pengéjének hegyével tanítja móresre a lator Estebant és embereit. De amióta Don Diego... több»

Remek francia film, ami egy kalandfilm, de a poénok is nagyszerűek benne és Alein Delon egyszerre két szerep is eljátszik a szerencsétlen grófot és a hőst aki az igazságért harcol kiválóan. És szerencsére a film pörög is ellentétben az ekkori filmekkel.
#5

vígjáték | western

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap nagy fülest kap. A vörös... több»

#6

89 Vörös nap  (1971)

(2)

akció | western

A Vadnyugaton keresztül robogó vonatot, melynek utasa a japán nagykövet, rablóbanda támadja meg. Az útonállók a vonat aranyszállítmányát akarják. Az arany mellett azonban elrabolják... több»

Őszintén kicsit többet vártam, legalábbis ami a szamuráj koreográfiákat illeti mindenképp, bár elég nehéz lett volna nyilazó indiánok meg lövöldöző cowboyok ellen sokkal jobbat összehozni a realitás talaján. De a sztori se nagy eresztés, tipikus összehaverkodós páros.... több»
#7

83 A nagy leszámolás  (1972)

(2) (1)

western

Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton... több»

Lee Van Cleef egy gyengébb filmje ez, megítélésem szerint messze nem időtálló klasszikus. Annak ellenére sem, hogy több jó színész (pl. a spagettiwesternekben rendszerint rosszfiús szerepekkel megtalált Horst Frank) és nem is teljesen ismeretlen alkotógárda (a forgatókönyvért... több»
#8

83 Vadnyugati Casanova  (1972)

(1) (8)

vígjáték | western

TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Coburn csavargó, a préri a hazája, itt-ott elköt egy lovat, ami a keze ügyébe esik. Eközben vigyáz arra, hogy össze ne fusson Sonny Bronston pisztolyával. Sonny ugyanis meg akarja... több»

Egész jó kis film, annak ellenére, hogy a filmben elhangzó poénok többsége manapság már legfeljebb csak megmosolyogtatja az embert. Néha kicsit lassú, de aki szeretni Bud Spencer-t, annak nem szabad kihagynia.
#9

dráma | háborús | western

Rongyos csavargó kéredzkedik föl egy postakocsira. Az elképedt utasok megvetéssel, gyűlölettel fogadják. Néhány perc múlva azonban Juan bosszút áll rajtuk, kirabolja őket.... több»

Egy szomorú, vicces és gyönyörű western, ami mestermunka, csak az a baj, hogy senki sem ismeri.
#10

krimi | thriller | western

Banditák támadnak meg egy postakocsit, amelyen bűnözőket szállítanak. A támadást csupán a rájuk felügyelő őrnagy, a lánya és hét bűnöző éli túl. Az őrnagy gyalogszerrel... több»

#11

vígjáték | western

Két naiv fiútestvér összeütközésbe kerül egy csapat bűnözővel. Szorult helyzetükből egy titokzatos fegyveres menti meg őket, aki elhatározza, hogy segít a fiúknak kimászni a... több»

#12

68 Keoma  (1976)

(2)

dráma | western

Keoma, a félvér indián a polgárháborút követően hazaérkezik. Testvérei azonban eredete miatt nem jó szemmel nézik visszatérését, és pikkelnek rá. Keomának nem csak ezt kell... több»

Ma azt mondanánk rá: cool. Nem tudom, hogy a hetvenes években mit mondtak rá, de az tény, hogy egyszerűen cool...és kész. Parádés akciójelenetek, slow-motion technika, ami nem mindig előnyös, de sebaj, nekem tetszett. Nero egy újabb acélos hőst adott nekünk, és a zene is... több»
#13

western

Négy kisstílű bűnöző céltalanul vándorol a utah-i sivatagban, akiket egy Chaco nevű mexikói bandita zaklat. Amikor Chaco megerőszakolja a társaság egyetlen nőtagját (aki ráadásul... több»

#14

65 Mannaja  (1977)

akció | dráma | thriller | western

Megérkezve a bányaváros Suttonville után állítva a Bounty egy betyár néven ismert Burt Craven, egy fejvadász nevű Blade (fegyveres egy szekerce, hanem egy pisztoly) bérelt a város... több»

#15

65 Vakember  (1971)

(1)

western

Egy vak, de pokolian hatékony pisztolyhős azt a megbízást kapja, hogy kísérjen 50 nőt a Kaliforniában bányászként dolgozó jövendő férjeikhez. De a nőkből más úton hasznot... több»

Sajátos westernt láthat az, aki leemeli a képzeletbeli polcról a Blindman című filmet (mivel szinkron is készült ezen alkotáshoz, inkább a Vakember címet használnám a továbbiakban). Az olasz (és/vagy spanyol) vadnyugati történetektől egyébként sem áll távol az erőszak... több»
#16

akció | dráma | kaland | western

A Valdez lovai című westernben egy férfi komoly próbatétel elé kényszerül. Valdez békében és nyugalomban nevelgeti lovait, ezen kívül vadlovak befogásával és szelídítésével... több»

#17

vígjáték | western

Ben Bellow és Charlie Logan ismét találkoznak. A múltban közösen elkövettek jó néhány kisstílű bűntényt. Ezek egyikének következményeként került Ben börtönbe. Az új... több»

#18

62 California  (1977)

dráma | western

A vesztes polgárháborúból megtérő déli katona harca az életben maradásért mely személyes bosszúba csap át amikor az őt befogadó család lányát elrabolják.

#19

western

Hobsonville lakosai egy fegyverest bérelnek fel, hogy segítsen megszabadulni az őket sanyargató McIntock klántól. több»

Lee Van Cleef egyik nagy kedvencem, imádom az ő filmjeit, szerintem a western aranykorának egyik legnagyobb alakja. Ha tényleg érdekel valakit ez a műfaj, akkor szerintem az ő alakításait mindenképpen érdemes megnézni.
#20

családi | kaland | western

Fehér Agyart, a vadonban született, félig farkas, félig németjuhász keveréket fogságba ejti egy vadászat során Charlie, az indián vadász. Fia, Mitsah és Fehér Agyar nagyon... több»