Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb western filmek 1971-től 1980-ig - Franciaország

Saját filmes lista készítése
#1

85 Nevem: Senki  (1973)

(11) (6)

vígjáték | western

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

A legendás Henry Fonda ebben a klasszikus olasz spagetti westernben egy köztiszteletben álló, a visszavonulást fontolgató békebírót alakít, akit mindössze két dolog választ el attól,... több»

Hill és Fonda feledhetetlen klasszikusa. Látszólag semmiről nem szól, de valójában a vadnyugat lenyugvó csillagáról, az emberi gyarlóság elleni harcról és számos dologról okít a két filmes legenda zseniális párbeszédein keresztül. Terence Hillnek a vadnyugati filmek piszok... több»
#2

akció | vígjáték | western

TV-ben (Filmcafé, csütörtök 01:33)

Apja utolsó kívánságának megfelelően Joe a vadnyugatra utazik, hogy végre megtanulja, mi az élet. Bár a versek jobban érdeklik, mint a lövöldözés, és szívesebben pattan a bicikli... több»

#3

87 Zorro  (1975)

(4) (7)

akció | kaland | romantikus | vígjáték | western

Zorrót eddig úgy ismertük, mint a szegények megmentõjét, aki fekete szerelésben, pengéjének hegyével tanítja móresre a lator Estebant és embereit. De amióta Don Diego... több»

Remek francia film, ami egy kalandfilm, de a poénok is nagyszerűek benne és Alein Delon egyszerre két szerep is eljátszik a szerencsétlen grófot és a hőst aki az igazságért harcol kiválóan. És szerencsére a film pörög is ellentétben az ekkori filmekkel.
#4

vígjáték | western

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Joe szereti, ha történik valami, elvégre a vadnyugaton él. Jobb híján városról városra járva párbajmutatványokból kalapozza össze a pénzt, míg egy nap nagy fülest kap. A vörös... több»

#5

89 Vörös nap  (1971)

(2)

akció | western

A Vadnyugaton keresztül robogó vonatot, melynek utasa a japán nagykövet, rablóbanda támadja meg. Az útonállók a vonat aranyszállítmányát akarják. Az arany mellett azonban elrabolják... több»

Őszintén kicsit többet vártam, legalábbis ami a szamuráj koreográfiákat illeti mindenképp, bár elég nehéz lett volna nyilazó indiánok meg lövöldöző cowboyok ellen sokkal jobbat összehozni a realitás talaján. De a sztori se nagy eresztés, tipikus összehaverkodós páros.... több»
#6

83 A nagy leszámolás  (1972)

(2) (1)

western

Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton... több»

Lee Van Cleef egy gyengébb filmje ez, megítélésem szerint messze nem időtálló klasszikus. Annak ellenére sem, hogy több jó színész (pl. a spagettiwesternekben rendszerint rosszfiús szerepekkel megtalált Horst Frank) és nem is teljesen ismeretlen alkotógárda (a forgatókönyvért... több»
#7

83 Vadnyugati Casanova  (1972)

(1) (8)

vígjáték | western

Coburn csavargó, a préri a hazája, itt-ott elköt egy lovat, ami a keze ügyébe esik. Eközben vigyáz arra, hogy össze ne fusson Sonny Bronston pisztolyával. Sonny ugyanis meg akarja... több»

Egész jó kis film, annak ellenére, hogy a filmben elhangzó poénok többsége manapság már legfeljebb csak megmosolyogtatja az embert. Néha kicsit lassú, de aki szeretni Bud Spencer-t, annak nem szabad kihagynia.
#8

68 Élet vagy halál  (1972)

(1)

western

Az amerikai polgárháborúban Eli Sampson (Bud Spencer) éhes. Miközben valami harapnivalót keres bajba kerül, mivel minden élelmiszer be van osztva. Már a nyakán is a kötél, mikor... több»

Nem tartozik a legnagyobb westernfilmek közé, de nagyon szórakoztató, mivel nem csupán a klasszikus western hangulatot teremti meg, de egy kis könnyed humort is belecsempésztek az alkotók. Sőt, nekem az is élmény volt, hogy ilyen nagy színészeket egy filmben láthattam (James Coburn,... több»
#9

western

Hobsonville lakosai egy fegyverest bérelnek fel, hogy segítsen megszabadulni az őket sanyargató McIntock klántól. több»

Lee Van Cleef egyik nagy kedvencem, imádom az ő filmjeit, szerintem a western aranykorának egyik legnagyobb alakja. Ha tényleg érdekel valakit ez a műfaj, akkor szerintem az ő alakításait mindenképpen érdemes megnézni.
#10

animáció | családi | kaland | vígjáték | western

Daisy Town a szorgos telepesek városa a vadnyugaton. Az idillt megzavarják a Dalton-fivérek, akik rettegésben tartják a környéket. Szerencsére a városka seriffje, Lucky Luck és beszélő... több»

#11

western

Az Egy másik férfi, egy másik nő című westernben egy fiatal orvos feleségét brutálisan megerőszakolja majd meggyilkolja banditák egy csoportja. Az összetört férfi kisfiával elhagyja... több»

Lassú folyású, vontatott film, de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy unalmas is. Ez esetben sem. Jó a forgatókönyv, tetszett a film, bár hangulat kell hozzá.
#12

vígjáték | western

Ben Bellow és Charlie Logan ismét találkoznak. A múltban közösen elkövettek jó néhány kisstílű bűntényt. Ezek egyikének következményeként került Ben börtönbe. Az új... több»

#13

akció | dráma | kaland | western

A Valdez lovai című westernben egy férfi komoly próbatétel elé kényszerül. Valdez békében és nyugalomban nevelgeti lovait, ezen kívül vadlovak befogásával és szelídítésével... több»

#14

családi | kaland | western

Fehér Agyart, a vadonban született, félig farkas, félig németjuhász keveréket fogságba ejti egy vadászat során Charlie, az indián vadász. Fia, Mitsah és Fehér Agyar nagyon... több»

#15

szatíra | vígjáték | western

Ez a fordított western a párizsi Les Halles lepusztult, halálra ítéltetett negyedében játszódik, és egy kicsinyes, magányra kárhoztatott férfi, Custer kapitány utolsó tetteit meséli... több»

#16

kaland | western

Netflix

Fehér Agyar visszatér, hogy megakadályozza a Beauty Smith követeléseit, hogy rátehesse a kezét egy aranybányára Yukonban. több»

Egy könnyed és szórakoztató, kalandos film, amit egy délutánra tudnék ajánlani, de nem tőle sokat várni.
#17

western

Billy, a kölyök menekül a törvény elől, közben pedig beleszeret egy titokzatos lányba. több»