Filmek

Legjobb filmek 2015-től 2015-ig

Saját filmes lista készítése
Blanca & Pepita
#32081

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Banana Split
#32082

vígjáték

Tim és Joel gyerekkori jóbarátok, akik évek óta nem látták egymást. Mégis, mikor újra találkoznak, ugyanott tudják folytatni a beszélgetésüket, ahol abbahagyták. Az... több»

#32083

NA Elígeme  (2016)

(1)

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy fiatal pár elmenekül a nagyvárosi forgatagból, hogy néhány napot együtt töltsenek egy vidéki házban. Minden idillinek tűnik, amíg a férfi be nem vallja, mit érez. több»

Rendező: Carlos Muñoz

Szereplők: Alba Ribas, Joan Sureda

#32084

dráma

Blue Comptonból Atlantába költözik, hogy egyetlen élő családtagjávaé, a fivérével, Ray-jel éljen, akit már tíz éve nem látott. Blue számára kihívást okoz az új város, ahol... több»

#32085

dráma | életrajzi

Eduard Limonov, a radikális szovjet költő botrányos története, aki New Yorkban csavargóvá, Franciaországban szenzációvá, Oroszországban pedig politikai antihőssé vált. több»

The Trap
#32086

horror | krimi | thriller

Egy egykori fegyenc bosszút esköszik a gengszter rapper, és egyben néhai barátja ellen, aki 14 éve cserbenhagyta egy rablás során.  több»

#32087

dokumentum

Netflix

Ez a dokumentumfilm a neandervölgyiek körüli rejtélyekbe bonyolódik, és abba, hogy mit árulnak el fosszilis leleteik az életükről és eltűnésükről. több»

#32088

dokumentum

A film három közép-amerikai migráns sorsát kíséri nyomon, akik a jobb élet reményében elindulnak észak felé.

Rendező: Hauke Lorenz

A Texas Story
#32089

dráma

A film története szerint egy texasi férfi elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkát. több»

Álomutazás- Mexikó és Belize
#32090

dokumentum

Utifilm Mexikóról és Belizeről. több»

#32091

dokumentum

- 1989. augusztus 19. Áttörés Sopron közelében: a nyárra szinte ellepték az NDK állampolgárok Magyarországot. A provokatív, határnyitogató szalonnasütésnek szánt Páneurópai... több»

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Schell Judit

Én a szövésre adtam magam
#32092

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

SajátSzínház: Remake_Bodony
#32093

dokumentum

A baranyai Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak... több»

Rendező: Boross Martin

Rooms
#32094

NA Rooms  (2017)

animáció | dráma | rövidfilm

Rövidfilm az életről, a halálról és az egerekről. több»

Rendező: Andrew Zimbelman

Szereplők: Andrew Zimbelman

Állati fegyverek
#32095

dokumentum

A természetben a legtöbb állatnak megvan az a fegyvere, ami segíti a harcban, a táplálkozásban vagy a párszerzésben. Vajon mi az oka annak, hogy egyes fajok kivételesen nagy fegyvereket... több»

Gyöngykapu - Tőzsér Árpád költő portréja
#32096

életrajzi

A portréfilm a költő, tanár, szerkesztő és esztéta Tőzsér Árpád négy évtizedes munkásságát, a kisebbségi lét, a magány, a bezártság egyes állomásait követi nyomon. több»

Rendező: Vizi Mária

#32097

horror | thriller

Terrence Cleaver egy befejezetlen regényén dolgozik, környezetében pedig rejtélyes gyilkosságok történnek, s a férfi válik az első számú gyanúsítottá. Miközben Terrence... több»

Haumann Péter színművész
#32098

életrajzi

A portréfim a pályakép és a színészi ars poetica megrajzolása mellett fölidézi a nagy szerepeket, a legfontosabb alkotótársakat, de Haumann színész gyermekei révén hangsúlyt a kap... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

#32099

dráma

A film egy anya és fia droggal való küzdelmét meséli el. több»

#32100

akció | horror | thriller

Négy barát rádöbben házuk hátborzongató múltjára, és kapcsolatot találnak egy 1988-as szörnyű eseménnyel. több»