Filmek

Legjobb filmek 2015-től 2015-ig

Saját filmes lista készítése
OzoneUtazás: Skócia
#32101

dokumentum

Az OzoneUtazás stábja ezúttal Észak-Skócia varázslatosan szép világát mutatja be nézőinknek. Skócia ezen területe, az Invernesstől északra eső Felföld vad vidéke kevésbé ismert... több»

A Wettstein-napló – Trianon 100
#32102

dokumentum

Wettstein János, a béketárgyalásokban résztvevő diplomata hagyatékának köszönhetően részletesen ismerhetjük meg a magyar békedelegáció öt hónapi munkájának legfontosabb... több»

Csillaghálóban
#32103

dokumentum

A dokumentumfilmből megismerhetjük a magyar irodalom egyik kulcsfontosságú szereplőjének, a költő Pilinszky János, az 1960-as évek második felében tett európai utazásának... több»

Rendező: Mispál Attila

A szellem arisztokratája
#32104

életrajzi

70 éve hunyt el Bánffy Miklós. Nemcsak a magyar, az európai művelődéstörténetben is kevés olyan sokoldalú, rendkívül széles műveltségű alkotó személyiséget találunk, mint az... több»

Rendező: Dala István

Ízőrzők: Magyarszék
#32105

dokumentum

Magyarszék a Mecsek északi oldalán, Pécs közelében, egy völgyben fekszik. "... a természetes falu" - a település szlogenje túrázási lehetőségeket, kerékpárutat, helyben termelt... több»

Rendező: Móczár István

Harc közben eltűnt
#32106

játékfilm

Miután Searing közlegény beszorul egy bombatalálatot ért épület romjai alá, az életben maradásért meg kell küzdenie a saját démonjaival. több»

MüpArt Classic - Befejezetlen szimfóniák, Thomas Hampson és a Concerto Budapest
#32107

zenés

A koncertfilmben Gustav Mahler befejezetlenül maradt X. szimfóniájának I. tétele hangzik el a mesés hangú Thomas Hampson szólaltat meg. A személyes Adagio remekül illik a gyermekének... több»

Hetedhét kaland - Mátyás király éve
#32108

dokumentum

Pontosan 575 éve született Kolozsváron Hunyadi Mátyás magyar király és 560 éve választották királlyá. Ezért 2018 Mátyás király emlékéve. Ebből az alkalomból Mátyás király... több»

Vad Peru: Harc az életért
#32109

dokumentum

Az amazóniai esőerdőtől az Andok láncain át a mindig szomjas Parti-sivatagig Peru a Föld egyik legsokszínűbb és fajokban leggazdagabb országa – tele nyüzsgő élettel és váratlanul... több»

Suicide Squad: Kill the Justice League
#32110

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A DC univerzum legveszélyesebb gazemberei összefognak egy új küldetés érdekében, melynek célja az Igazság Ligája elpusztítása.    több»

Plakátmagány
#32111

dokumentum

A film a magyar plakátművészet történetének azt a korszakát mutatja be, melyet sokan a műfaj utolsó aranykoraként tartanak számon. Ez nagyjából a 80-as évekre tehető. Ekkor ugyanis... több»

A békés forradalom - Németország, 1989
#32112

dokumentum

Milyen szerepet kell vállalnia a keresztényeknek a béke és az igazság szolgálatában? Hogyan lehet változásokat elérni erőszak nélkül? Keresve a választ, segítségül hívhatjuk... több»

#32113

dráma

A disztópikus jövőben egy fiatal lány úgy dönt, hogy segít egy alkimistának megváltoztatni a dolgok rendjét. Mikor a mindenható Superior Chain Company tudomást szerez a dologról... több»

#32114

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

#32115

dráma | háborús | történelmi

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról. Vajon hogyan tudnak visszailleszkedni egy ország életébe azok a katonák, akik hosszú... több»

A mítoszteremtő Samu Géza
#32116

életrajzi

A fájdalmasan fiatalon elhunyt szobrászművész a XX. század képzőművészetének egyik legkülönlegesebb tehetségű alkotója volt. A film megidézi alakját, élettörténetét, a... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Animax Musix 2016 Osaka
#32117

zenés

A 2016-os Osaka-i könnyűzenei fesztiválról készólt koncertfilm. több»

#32118

dokumentum

Immár 60. éve, hogy 1958-as “Move it” című dalával Cliff Richard, az egyik legnagyobb brit poplegenda berobbant a zenei világba. Az idén 78. születésnapján október közepén... több»

Rendező: Terence Bulley

Izland, a veszélyek országa
#32119

dokumentum

Megismerjük az embereket és állatokat, melyek Izland vad szigetét otthonukká tették, amint a vulkáni kitörések állandó veszélyének vannak kitéve. Ebben az igen robbanékony évben... több»

Luxus játékok
#32120

dokumentum

Az Egyesült Királyságban évente átlagosan 175.000 Ft-nak megfelelő összeget költenek el ajándékokra, gyermekenként. Ez a világon a második legmagasabb összeg, mindössze Ausztrália... több»