Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#39281

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

Egy döntő pillanat
#39282

dokumentum

Döbbent csend borult a nézőtérre, amikor Helmut Rahn belőtte a mindent eldöntő gólt, 2:3. Négy perccel később Szepesi György elcsukló hangja hallatszott a rádióból: vége, vége...... több»

Rendező: Nagy Katalin

Elefántborjú-hadművelet
#39283

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

#39284

NA The Job  (2016)

dráma | horror | misztikus | rövidfilm | sci-fi | thriller

Jeff olyan munkát kap, ahol egy üres szobában kell tekernie egy kerékpárt. A hátsó keréktől egy drót vezet a falig, és a férfi érdeklődését felkelti, hogy mi lehet a fal mögött.

Rendező: Nick Blatt

Szereplők: Paul Sheehan, James Jelkin

Oroszlánszikla – A király hazatér
#39285

dokumentum

Hat fogságban született, hányattatott sorsú oroszlán várja, hogy elszállítsák Hollandiából a dél-afrikai Lionsrock Menhelyre, hogy életük utolsó éveit természetes élőhelyükön... több»

A mozgás varázsa röntgen szemmel
#39286

dokumentum

A Jénai Egyetem tudósai igyekeznek megfejteni az emberi test mozgásának még meg nem fejtet titkait. A testen belüli folyamatok mélyebb megértéséhez egy nagysebességű, modern... több»

#39287

NA Bloggers  (2017)

sci-fi

Egy űrhajó legénysége visszafelé tart a Földre, miközben szabotázzsal kell szembenézniük. A nyomozás során lassan eluralkodik az őrület az embereken. több»

Kyôbô na made no chinmoku
#39288

dokumentum | rövidfilm

A film a 2011 márciusi földrengés utáni japán állapotokat mutatja be.

Rendező: Vincent Guilbert

Szereplők: Mayumi

#39289

dráma | rövidfilm

Ben fájdalmat érez, amikor a volt barátnőjét mással látja. A férfi különböző forgatókönyveket gyárt le a fejében, hogy hogyan tudná visszanyerni a nőt.

Ínyencek mozija - Nemeskürty tanár úr emlékének
#39290

dokumentum

“Az Ínyencek mozija című filmben megpróbáltam összefoglalni a magyarországi filmklub mozgalom történetét 1957-től a Balázs Béla filmklub megalakításától egészen napjainkig.... több»

Rendező: Nagy Ernő

Somnia
#39291

NA Somnia  (2015)

horror | thriller

Egy árván maradt gyermek természetfeletti képességekkel rendelkezik. Éjszakánként, miközben alszik, álmai és rémálmai valósággal megelevenednek. több»

Kulisszák mögött – Bartók Világverseny és Fesztivál
#39292

A 2016-os Bartók-emlékévben életre hívott Bartók Világverseny és Fesztivál ötletgazdája Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora. Elmondása szerint a rendezvény Bartók nevéhez és... több»

A tér művészete
#39293

családi | dokumentum

A sorozatban olyan modern és hagyományos megoldásokat ismerhetünk meg, amelyekkel a legkülönfélébb módszerekkel használják fel és formálják a teret. Láthatunk számos... több»

Szereplők: Emily Calandrelli

Beágyazott emlékeink
#39294

dokumentum

Ahogyan sokan mások, mi is úgy nőttünk fel, hogy csak foltokban ismertük családunk történetét. Százéves házak emlékeit feldolgozó internetes cikkben szembesültünk édesanyánk... több»

Rendező: Oláh Kata

#39295

NA Pulse  (2020)

horror | sci-fi | thriller

A "Pulse" fejlesztői mindent megtesznek, hogy befejezzék a játékot, egy robbanás azonban elektromos kisülést okoz az épületben. Valamennyien az őrület határára kerülve próbálnak... több»

Rendező: Salmon de Jager

#39297

thriller

Az amerikai és a brit kormáy egy néhai amerikai ügynököt küld Kaliforniába, ahol egy beépített embert kell megtalálnia. Andrew Miller az, aki ezt a lehetetlennek tűnő feladatot kapja.... több»

#39298

thriller

Egy ragyogó idegsebészt meggyilkolva találnak a műtőjében. A jelenet felkavaró. Akik megölték, ugyanazokat az eszközöket használták, mint amiket ő. Ki a gyilkos? Egy pszichopata?... több»

End
#39299

NA End  (2013)

rövidfilm

„De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni.” Ernest Hemingway

Rendező: Oláh Katalin

Szereplők: Csukás Marci

#39300

akció

A történet 1944-ben játszódik Olaszországban. A német katonák éheznek, piszkosak, és kétségbeesetten várnak Mussolini segítségére. Az olasz katonák azonban fellázadnak, nem... több»