Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A varázsló – Csernus Tibor festőművész
#51841

dokumentum

Csernus Tibor a 20. századi magyar képzőművészet megkerülhetetlen alakja, világszinten is az egyik legelismertebb magyar alkotó. A film bemutatja a magyar kultúrtörténet eddig hiányos... több»

Rendező: Surányi András

#51842

zenés

Az első kislemezük 40. évfordulójára időzítve a brit duó megrendezte a Dreamworld koncertjük filmadaptációját. A legnagyobb slágereik repertoárját bemutató film a „West End... több»

Rendező: David Barnard

Szereplők: Chris Lowe, Neil Tennant

Dying for a Crown
#51843

dráma

Lydia és lánya, Elle rejtélyes körülmények között Los Angelesbe költözik, és igazgatóhelyettes lesz a Bellview Gimnáziumban, ahol Elle végzős. Anyukájával az oldalán Elle nem... több»

Fiúk novemberben
#51844

játékfilm

1956 novemberében, amikor a forradalom már elbukott, de egyes utcákban még harcolnak, két kiskamasz fiú elszökik otthonról, hogy megszerezzenek egy, a játékukhoz feltétlenül... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#51846

NA A rács  (1970)

animáció

Filmio

Egy fogoly színes zsírkrétával rajzolt ábrákkal próbálja elviselhetőbbé tenni a börtönlét sivárságát. A börtön tisztje azonban nem habozik még ezt a kis örömet is elvenni... több»

A szafari bűvöletében: A legjobb pillanatok
#51847

dokumentum

Dél-Afrika világhírű a nemzeti parkjairól és vadrezervátumairól, melyek évről évre turisták százezreit vonzzák a világ minden tájáról. Azok számára, akik nem tehetik meg, hogy... több»

#51850

western

Miután Wild Billt megölik egy pókerjátszmában, Calamity Jane-nek ki kell törnie a börtönből, hogy bosszút álljon. A küldetését Deadwood seriffje, Mason akadályozza, aki őrizetbe... több»

January 6th
#51852

NA January 6th  (2022)

dokumentum | politikai

A 2021. január 6-án az amerikai Capitolium elleni támadás eseményeit követhetjük nyomon, azok szemszögéből, akik első kézből látták a káoszt. több»

#51854

NA Radiadio  (2023)

dokumentum | rövidfilm

Egy zsidó család próbál a mai kor vívmányainak megfelelni és így fenntartani az évezredes hagyományokat. Bepillantást nyerhetünk egy peszáh történetébe, filmen,... több»

Rendező: Ondine Novarese

Csángóidő – A lényeg mindig láthatatlan
#51855

dokumentum

Múlt idő, jelen idő, csángóidő. Vajon mennyi idejük van még a csángóknak magyarnak maradni? Lesz-e magyar jövő idejük? Vajon meddig tudnak még etelközi kultúránk letéteményesei... több»

Rendező: Czencz József

#51857

NA The Hobby  (2024)

dokumentum

A film a társasjátékok szubkultúrájának szeretetteljes, karakterközpontú portréja, amely a Las Vegas-i World Series of Board Gamesről szól, de egészen az ókori Mezopotámiáig nyúlik... több»

#51858

dokumentum

Tudósok és mérnökök világszerte próbálkoznak a lehetetlennel: hogy uralják a gravitációt. több»

Rendező: Nic Young

Szereplők: Peter Capaldi, Ron Evans

Poláros világ
#51859

dokumentum

Egyes vizuális információk több millió évig segítették a rovarok túlélését, de mi, emberek, elkezdtük a fizikai környezet átalakítását, így az állatok egyre több hamis és... több»

#51860

dokumentum

Szent László, történelmi nagysága mellett, mely mindjárt Szent István után sorolja, abban egyedülálló a szentek között, hogy legendás alakjában a pogány mitikus-epikus hős, a... több»

Rendező: Jankovics Marcell