Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Fitotron metodika
#69001

dokumentum

Dokumentumfilm a mesterséges növénynevelő berendezésekről.

Rendező: Hárs Mihály

Kemény csajok nem álmodnak
#69002

rövidfilm

Egy nyomasztó, álmatlan világban egy lány, aki nem igazán találja a helyét, szerelembe esik egy másik lánnyal. Szerelmük "álom" ebben a kietlen világban, ahol az emberek minden percet... több»

Dél-Lengyelország és Krakkó
#69003

road movie

"Lengyel, magyar két jóbarát...", tartja az ismert mondás. Mi magyarok mindig is vonzódtunk ehhez a néphez, ehhez a vidékhez, már csak a történelmünk miatt is. Krakkó, amelynek... több»

Rendező: Meronka Péter

Most, minden nap
#69004

kísérleti film

Szófiában kétmillió ember él.Három éve nem találkoztam velük.Most kellett keresnem valakit.Mert most voltam ott.Értettem mindent és mindenkit.Már nem kellett beszélni.Az idő... több»

Rendező: Ruszev Szilvia

Ünnep
#69005

NA Ünnep  (2010)

dráma | rövidfilm

„Ez többé nem az a néhanap órákra alámerülő teher veled. Ez egy másik. " (Paul Celan: Ez többé nem)

Csipkerózsika
#69007

Ebben a zenés feldolgozásban Csipkerózsikát cirkuszi bohócok, artisták ébresztik fel mesterséges álmából. Közben kiderül, hogy egy krumpliorrú bohócból királyfi is lehet...

Rendező: Sándor János

Élő holtágak
#69008

dokumentum

Európa második leghosszabb folyója a Duna, s partját követő holttere páratlan élővilágnak nyújtott otthont. A folyó szabályozása után e rendkívül gazdag élővilágnak már csak... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Szabados György köszöntése
#69009

zenés

A felvétel a Szabados György hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett koncerten készült a Magyar Rádió Márványtermében.

A T-Rex újrafelfedezése
#69010

dokumentum

A legújabb, úttörő, régészeti felfedezések és csúcsmodern technika felhasználásával újra fogalmazza a Föld szuperragadozóját, a T-Rexet. több»

Hanna grófnő
#69011

dokumentum

"Az ember azért él, hogy valamit tegyen" - summáz Mikes Hanna, a hajdani grófkisaszony 2001-ben, Washingtonból Zabolára látogatva, 89 esztendejének minden méltóságával, humorával.... több»

Rendező: Sztanó Hédi

A Bécsi Fiúkórus - Út a messzeségbe
#69012

dokumentum

 fiúkórust 1498-ban I. Miksa császár alapította, amikor is udvarát Innsbruckból Bécsbe tette át. A zenekari fiúkat, a kóristákat, akik udvari tisztviselőknek számítottak akkoriban,... több»

Rendező: Curt M. Faudon

Szereplők: Wiener Sängerknaben

Zólyom
#69013

NA Zólyom  (1999)

dokumentum

A Garam és a Szalatna találkozásánál fekvő város történetét mondja el a film a bronzkortól napjainkig. Fontos kultúrtörténeti momentum, hogy 1554-ben itt, Zólyom várában... több»

Rendező: Nagy Imre

Alice
#69014

horror

A film története szerint egy kedves pár örökbe fogad egy kilenc éves kislányt, ám csakhamar rá kell jönniük, hogy a lány szörnyű titkot rejteget. több»

#69015

akció | dráma | kaland | sci-fi

Amikor egy elit osztag parancsnoka felfedez egy belső összeesküvést, a családját brutális körülmények között lemészárolják. A következő célpont ő maga, elindul hát az... több»

A szafari parki maffia
#69016

dokumentum

Turisták ezrei látogatnak el évről-évre a Kruger Nemzeti Parkba annak a reményében, hogy a szafari során sikerül lencsevégre kapni egy igazi nagyvadat. Ha ez nem is sikerül mindenkinek,... több»

Jacky's World
#69017

"Mert amikor festek" Az önmagadba vetett hit, a készség és tehetség az, ami igaz értékként él egy emberben. Az, hogyan tör felszínre, vagy mit kezdünk vele, már csupán rajtunk... több»

Örökbefogadó sztárok
#69018

dokumentum

A házigazda Cecily Strong szívmelengető történetei arról, hogyan fogadtak örökbe hírességek állatokat. Találkozunk David Backes jéghokissal és Selma Blair színésznővel. több»

Interoperett Gálaest
#69019

zenés

Közvetítés a Pesti Vigadóból több»

Kotya útja
#69020

NA Kotya útja  (2002)

dokumentum

Kotya, a barnamedve, ketrecben lakott, egy ukrán falucska főterén. Kötélidegeit próbára tette a naponta bámészkodó gyerekcsapat, amelynek kamaszkorú tagjai már ízetlen... több»

Rendező: Sáfrány József